Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior jurist toezicht en handhaving omgevingsrecht (zzp)

Geplaatst 23 dec. 2022
Project ID: YIS 9125952
Plaats
Gorinchem, Zuid-Holland
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 22 dec. 2022
Einde: 22 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 9 jan. 2023 12:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 31-12-2023

Schaal: 10/11

Tarief: marktconform

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



De gemeente Gorinchem voert diverse handhavingsacties uit op het gebied van de Wabo. Dit kan zijn op basis van de prioriteitsstelling in het VTH beleid, maar ook op basis van handhavingsverzoeken van derden of door constateringen van onze bouwinspecteurs.

Als Handhavingsjurist binnen het cluster Wabo van het Team Stadsontwikkeling adviseer je in deze handhavingszaken, maak je de benodigde handhavingsbesluiten en begeleid je eventuele legalisatietrajecten. Je vertegenwoordigt de gemeente Gorinchem in bezwaar- en beroepsprocedures. Daarnaast is er ruimte voor het voeren van informeel overleg en mediation om zaken ook informeel te kunnen afhandelen. Je bent een juridische vraagbaak voor collega’s en een aanspreekpunt voor burgers en bedrijven. Binnen het team werkt ook een junior handhavingsjurist. Je vindt het leuk om de junior vanuit zijn / haar eigen ervaring en expertise te coachen en begeleiden.

Op 1 juli 2022 treedt de nieuwe Omgevingswet in werking. Dit gaat effect hebben op onze manier van werken. Jij hebt hier een visie op en kan ons helpen de laatste puntjes op de i te zetten in het traject dat al enige tijd loopt.

Het team Stadsontwikkeling is verantwoordelijk voor al het beleid in de fysieke leefomgeving. We werken zowel binnen het team als daarbuiten integraal samen met relevante disciplines. Steeds met één been in de organisatie en één been in de samenleving. De komende jaren gaan we verder aan de slag met een aantal herontwikkelingslocaties. Het team heeft dan ook veel ambitie en energie om van Gorinchem een nóg leukere stad te maken om in te wonen, werken en verblijven. 

Bij de gemeente Gorinchem vinden we het belangrijk om met vertrouwen, verantwoordelijkheid en vakoverstijgende samenwerking te bouwen aan een positieve, pro-actieve en professionele organisatie.

Daarbij vragen we je om te denken in kansen en het goede doen waarbij fouten maken mag. Daarvoor zijn de kernvaardigheden ‘klantgerichtheid’, ‘dialoog voeren’ en ‘feedback geven’ van belang.

Verder bezit je als Handhavingsjurist de volgende zaken:

•             Ruime ervaring (meer dan 5 jaar) als handhavingsjurist.

•             Een afgeronde juridische opleiding, minimaal op HBO niveau.

•             Een goede analytische denker.

•             In staat de eigen adviezen duidelijk naar voren te brengen, en tegelijk luisterend oor voor de ideeën van anderen,

•             Iemand die in staat is te werken in een politieke, dynamische samenleving.  

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten