Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior jurist / deelprojectleider Omgevingsplan (zzp)

Geplaatst 18 feb. 2022
Project ID: YIS 9109489
Plaats
Lansingerland
Uren
32 uur/week
Periode
1 jaar, 10 maanden
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 25-02-2022 13:00

Startdatuminzet: 01-03-2022

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 32

 

Wat je gaat doen

Jij neemt vanuit het projectteam invoering Omgevingswet de verantwoording voor de inhoud en opbouw van het omgevingsplan. Je adviseert over mogelijke processtappen en besluitvorming. Bestemmingsplannen en de onderwerpen milieu en duurzaamheid zijn jou niet onbekend. Jij zet jouw kennis in voor onder andere de volgende werkzaamheden:

· Je bereidt de implementatie van de Omgevingswet voor, eventueel in de rol van deelprojectleider onder de vlag van het projectteam invoering Omgevingswet.

· Je coördineert het opstellen en uitvoeren van het Plan van aanpak omgevingsplan 2022-2029 en delegatie en gaat aan de slag met het opstellen van de eerste bouwsteen van het Omgevingsplan: Bestaande woonwijken.

· Je maakt een voorstel voor “Mensen en middelen omgevingsplan 2022-2029” over de organisatorische onderwerpen

· Je bouwt het omgevingsplan samen met collega’s verder uit en schakelt daarover op verschillende niveaus van bestuur, beleid tot uitvoering.

· Je adviseert over het nieuwe instrumentarium van de Omgevingswet aan je collega’s en je adviseert de directie, het bestuur en de gemeenteraad in de ontwikkelingen en mogelijke keuzes.

· Je maakt de Verordening nadeelcompensatie

· Je komt met een voorstel voor het aanwijzen gevallen bindend adviesrecht Omgevingswet

· Je adviseert je collega deelprojectleider bij het vormgeven van de Omgevingsvisie 2.0

· Je werkt mee aan het aanpassingen van de APV op de Omgevingswet

 

Wie je bent:

Je ziet de grotere lijn en weet losse puzzelstukken met elkaar te verbinden. Je weet jezelf goed te verwoorden en maakt duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen. Als liefhebber van het vak heb je continu aandacht voor alle ontwikkelingen en trends voor de fysieke leefomgeving en de Omgevingswet. Je kijkt verder dan je eigen vakgebied en de eigen gemeentegrenzen. Je zoekt de samenwerking zowel intern als extern op om tot de best mogelijke ideeën en oplossingen te komen. Je communiceert hierbij helder en durft ook ‘‘nee’’ te verkopen als de situatie daarom vraagt.

 

Wat wij vragen:

Voor deze rol dien je stevig in je schoenen te staan en de nodige ervaring mee te nemen. Concreet vragen wij het volgende van jou:

· Je hebt een succesvol afgeronde juridische universitaire opleiding;

· Je beschikt over tenminste 5 jaar relevante werkervaring als jurist op het gebied van milieu, ruimtelijke ordening of een aangrenzend vakgebied;

· En/of je hebt als projectleider ervaring met projectmatig en resultaatgericht werken aan een opgave

· Je hebt aantoonbare werkervaring binnen het brede domein van de fysieke leefomgeving en de toepassing van wetgeving op het gebied van milieu en ruimtelijke ordening.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten