Gemeenteprojecten

Freelance senior financieel adviseur (vastgoed, grondexploitaties e.a.)

Geplaatst 14 okt. 2021
Project ID: YIS 9102829
Plaats
Gouda
Duur
7 maanden
(15 nov. 2021 - 15 jun. 2022)
Uren/week
36 hrs/week
Tarief
Unknown

Sollicitatie deadline: 25-10 9:00

Startdatum: 15 november 2021

Schaal: 11 car uwo

Duur opdracht: tot 15 juni 2022.

Mogelijkheid tot verlenging: nee

Aantal uren week (min/max): 32-36 uur

Data gesprekken: donderdag 28 oktober

 

Als financieel adviseur ben je een allround vakspecialist die zich met hart en ziel en met een gezonde ambitie voor de gemeente Gouda inzet. Je bent verantwoordelijk voor de advisering aan budgethouders binnen jouw portefeuille, waarbij je de bewaker bent van de budgetten en professionele ondersteuning biedt bij het opstellen van beleidsvoorstellen. Daarnaast ben je de natuurlijke sparringpartner en adviseur voor alle bedrijfseconomische vraagstukken die binnen de directie, het college en de gemeenteraad worden besproken. Bij de uitvoering is het belangrijk dat je initiatiefrijk en verantwoordelijk in je werk staat en dat je plezier hebt in het overwinnen van tegengestelde belangen.

 

Voor de vacante portefeuille betreft dit vooral vraagstukken op het gebied van gemeentelijk vastgoed, grondexploitaties, sport, cultuur en ICT dienstverlening. 

 

Het team

 

De afdeling financiën is een professionele afdeling met een prettige informele werksfeer waarbij plezier in het werk hoog in het vaandel staat. De afdeling valt direct onder de directie en het afdelingshoofd is je directe leidinggevende. De afdeling  bestaat uit plm. 20 medewerkers die zich bezighouden met de administratie (factuurafhandeling, betalingen en grootboek) en advisering (bedrijfseconomisch, maar ook treasury, fiscaliteit en lokale heffingen, allen onderdeel van het vakgebied (gemeente)financiën).

 

Je komt te werken in een team met betrokken professionals dat met elkaar verantwoordelijk is voor de financiële sturing en verantwoording binnen de gemeente. Het is een zeer leuke dynamische plek waar een open cultuur heerst met korte lijnen en die zeer actiegericht werken.

 

Jouw rol

 

Als financieel adviseur ben je onder meer verantwoordelijk voor:

Advisering richting de budgethouders en het gemeentebestuur binnen jouw portefeuille o.a. vormgegeven middels periodieke budgetgesprekken en adequaat financieel advies op naleving van kaders, richtlijnen en regelgeving (gevraagd en ongevraagd).

 

Verzorgen van bestuurlijke- en managementinformatie (o.a. begrotingen, jaarrekeningen op afdelings- en concernniveau en verbonden partijen).

 

Maken van analyses en verstrekken van daarmee verband houdende beleidsadviezen.

 

Documenteren van financiële en andere noodzakelijke gegevens onder andere ten behoeve van de externe verantwoording.

 

Actief en zelfstandig onderhouden van kennis op het gebied van regelgeving (BBV) en andere financieel technische onderwerpen die te maken hebben met  de diverse regelingen en procedures.

 

Requirements:

 

  • een afgeronde HBO of universitaire opleiding, in een financiële richting;
  • ervaring of affiniteit met overheidsfinanciën, public control of bedrijfsvoering;
  • minimaal 5 jaar werkervaring;
  • ervaring binnen de overheid of binnen een financiële afdeling van een (middel)grote organisatie;
  • Kandidaat heeft werkervaring met financiële advisering op het gebied van vastgoed en/of grondexploitaties
  • Kennis van gemeentefinanciën en regelgeving (BBV) 
  • een dienstverlenende instelling en ben je flexibel en stressbestendig;
  • organiserend en verbindend vermogen, doorzettingsvermogen en overtuigingskracht; vermogen om problemen als uitdaging te zien;
  • een goede beheersing van de Nederlandse taal en ben je communicatief vaardig;
  • uitgebreide kennis van Excel, bij voorkeur aangevuld met kennis van Key2Financiën, Decade en/of Verseon.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten