Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak of bv waarvan enig bestuurder, VOF niet mogelijk) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsmedewerker RO (zzp)

Posted Jan 23, 2023
Project ID: YIS 9127102
Location
Nieuwerkerk aan den IJssel , Zuid-Holland
Duration
4 maanden
(Mar 6, 2023 - Jul 19, 2023)
Hours/week
36 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Feb 24, 2023 1:00 PM

Startdatum zsm (herhaalde oproep)

Duur opdracht: 6 maanden, te verlengen tot maximaal 2 jaar

Aantal uur per week: 20-36 uur per week

Schaal: 10-11

Indicatie uurtarief: 80 - 90

Deadline voor het aanbieden van kandidaten: n.v.t. Goede kandidaten worden na het aanbieden voorgedragen.

Je dient te beschikken over eigen telefoon en laptop.


Draag jij graag bij aan een duurzame en evenwichtige ontwikkeling van een groeigemeente waar het prettig wonen, werken en recreëren is? Ben je iemand die graag samen met collega’s inspeelt op ruimtelijke initiatieven van bewoners, ondernemingen en maatschappelijke organisaties? Heb jij kennis van zaken van het ruimtelijk domein? Ben jij niet vies van complexe vraagstukken en wil je meedraaien in de complexere ontwikkelvraagstukken in dit deel van de Randstad? Word dan interim (senior) beleidsadviseur Ruimtelijke Ordening bij Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Jij bent een all round medewerker met de nodige ervaring op ruimtelijke vraagstukken. Je beoordeelt ruimtelijke aanvragen van initiatiefnemers, en behandelt vergunningaanvragen met een uitgebreide WABO-procedure. Samen met collega’s binnen en buiten het cluster neem je deel in projectteams die grotere en meer complexe ontwikkelingen begeleiden.

Je onderhoudt contacten met de Omgevingsdienst Midden-Holland, onze samenwerkingspartner voor vergunningsvraagstukken die jij in behandeling hebt. Ook ben je contactpersoon waar nodig voor adviesbureaus die helpen bij de beoordeling van initiatieven en aanvragen. Je hebt kennis van bestemmingsplannen en bent aanspreekpunt voor de bureau’s en initiatiefnemers die plannen opstellen.

 

De naderende invoering van de Omgevingswet werpt zijn schaduw vooruit. Samen met je collega’s in het team bereid je onze werkwijze voor op wat deze wet van ons vraagt.

 

Zuidplas is een gemeente met korte lijntjes. Je bent zelf dossierhouder en spreekt waar nodig dus ook zelf met de wethouder of het college van B&W over bestuurlijke kwesties in je dossiers. Je onderhoudt zelf contacten met externen.

Als (senior) beleidsmedewerker Ruimtelijke Ordening draai je mee in het team en ben je in staat om aanvragen zelfstandig te beoordelen. Je hebt kennis van de Wet Ruimtelijke Ordening en kunt goed samenwerken. Je maakt een integrale afweging op alle binnengekomen adviezen en kunt op basis daarvan de omgevingsdienst en het college van B&W van advies voorzien. Je kunt bestemmingsplannen, en complexere uitwerkingsplannen en wijzigingsplannen zelfstandig begeleiden. Je neemt initiatief en denkt binnen het team mee over organisatie van het werk en verbetering van de processen. Je bent vanuit je ervaring en expertise klankbord voor minder ervaren collega’s.

 

Je houdt van aanpakken en durft je mening te laten horen. Kennis van de Omgevingswet is een pré maar de organisatie biedt je ook de kans om hierin te groeien en bij te leren. 

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Beoordelen binnenkomende adviesaanvragen

·        Beoordelen binnenkomende ruimtelijke plannen en voorzien van feedback

  • Contact met initiatiefnemers

·        Contact met adviesbureaus

·        Advisering aan B&W, en afstemming met de portefeuillehouder

·        Deelnemen in het Omgevingsoverleg waar je met collega’s en ODMH complexere vergunningaanvragen bespreekt

·        Doorspreken en organiseren van de werkvoorraad 

·        Een relevante opleiding op WO- of HBO-niveau in het ruimtelijk domein, bijv. planologie, sociale geografie, bestuurskunde met specialisatie in ruimtelijke ontwikkeling;

·        Minimaal vijf jaar ervaring opgedaan bij een gemeente of andere overheid in het werkgebied;

·        Kennis van relevante wet- en regelgeving;

·        Vakinhoudelijk kritisch, gericht op samenwerking, in staat constructief en oplossingsgericht het gesprek te voeren;

·        Toekomstgericht in aanpak en visie;

·        In staat snel te schakelen en prioriteiten te stellen;

·        Uitstekende communicatieve vaardigheden en een open, proactieve houding

  • Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen. 

Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. Wel is het gewenst een deel van de tijd samen met het team op kantoor te zijn voor inhoudelijk overleg. Je krijgt in eerste instantie een opdrachtovereenkomst van 6 maanden.

Similar projects

+ Search all projects