Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsmedewerker mobiliteit (zzp)

Geplaatst 7 jun. 2023
Project ID: YIS 9134614
Plaats
Best
Uren
32 uur/week
Periode
1 maand
Start: 26 jun. 2023
Einde: 31 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 14 jun. 2023 12:00

Startdatum zsm

Einddatum 31 juli 2024

Functieschaal 11

Aantal uur per week 32




Wat worden je taken?

Als senior beleidsmedewerker mobiliteit werk je aan vraagstukken op het gebied van mobiliteit. Je neemt daarbij de regierol op je. Je bent de drijvende kracht achter het proces om te komen tot een duurzame mobiliteitstransitie.

In deze functie:

·      Ontwikkel je het programma duurzame mobiliteit. Je weet welke interne en externe partners daarbij nodig zijn en betrekt deze actief. In het programma duurzame mobiliteit komen nieuwe mobiliteitsontwikkelingen samen met consequenties voor mobiliteit voor de forse regionale (woning)bouwopgave en de opgave uit het Klimaatakkoord. Belangrijk daarbij zijn het stimuleren van fietsverkeer en openbaar vervoer.

·      Vertegenwoordig je de gemeente Best in de regionale overleggen, waar strategische mobiliteitsvraagstukken behandeld worden, zoals het subregionale BOVENS-overleg.

·      Kun je koers uitzetten voor strategische lobbytrajecten richting andere partners als Rijk, Provincie, Prorail en NS.

·      Bepaal jij gezamenlijk met collega’s Wonen, Economie en Ruimte de strategische inzet richting regionale ontwikkelingen. 

·      Ben je deelprojectleider voor het onderdeel mobiliteit voor de transformatie van de stationsomgeving en leg je de verbinding tussen ontwikkelingen in de regio waaronder de Brainportlijn en het Bestse ontwikkelingsproject.

·      Werk je actief mee aan de oplossing van mobiliteitsvraagstukken binnen woningbouwontwikkelingen waaraan het team Ruimte werkt.

·      Begeleid je nieuwe mobiliteitsinitiatieven, waarbij de aandacht uitgaat naar het stimuleren van deelmobiliteit.

·      Weet jij jouw adviezen duidelijk over te brengen aan College, Gemeenteraad, inwoners, ontwikkelaars en collega’s.


Wie zoeken wij?

·      Je hebt een relevante opleiding op HBO of WO werk- en denkniveau bij voorkeur in de richting van mobiliteit en verkeer.

·      Je hebt minimaal 5 jaar ervaring binnen het werkveld.

·      Je hebt een goed gevoel voor bestuurlijke, politieke en ambtelijke verhoudingen.

·      Je beschikt over goede schrijfvaardigheden en communiceert helder.

·      Je bent proactief, denkt analytisch en kunt de link leggen met de praktijk.

·      Je bent een teamspeler, die bewust de verbinding met collega’s zoekt en tegelijkertijd zelfstandig opereert.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten