Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior beleidsadviseur onderwijsachterstanden en laaggeletterdheid (zzp)

Geplaatst 28 dec. 2022
Project ID: YIS 9126016
Plaats
Assen, Drenthe
Uren
18 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 23 jan. 2023
Einde: 1 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 13 jan. 2023 12:00

Starten: Januari 2023

Duur: tot 1 september 2023 (mogelijk verlengen)

Uren: 16-20 uur per week

Schaal: 11

Richtlijn tarief: € 87,75


Opdracht:

Opdracht: opstellen van integraal beleid gericht op het bestrijden van onderwijsachterstanden, bevorderen van gelijke kansen voor kinderen, en aanpak laaggeletterdheid en leesbevordering onder jongeren.

Inhoud

De opdracht bestaat uit het herijken van het onderwijsachterstandenbeleid en de aanpak laaggeletterdheid en het opstellen van beleid voor gelijke kansen voor kinderen en leesbevordering onder jongeren. Voor de beleidsterreinen onderwijsachterstanden en aanpak laaggeletterdheid ligt er een beleidsnotitie die op 31 december 2023 afloopt. Voor het beleidsterrein onderwijsachterstandenbeleid is onlangs een tussenevaluatie opgesteld dat ook als input kan dienen. Daarnaast wil de gemeente Assen ook inzetten op gelijke kansen voor jongeren en inzetten op leesbevordering onder jongeren. Hierover is nog geen beleid geformuleerd. De genoemde onderwerpen sluiten op elkaar aan en overlappen elkaar soms. Daarom vinden wij het wenselijk dat er integraal beleid komt waarin de genoemde beleidsterreinen nog beter op elkaar worden afgestemd. Het gaat hier om beleid gericht op de VVE-doelgroep (2-6 jaar), kinderen in het primair onderwijs, jongeren op het voortgezet onderwijs en om volwassenen met lage basisvaardigheden, zowel de NT1-ers (Nederlands als eerste taal) als NT2-ers (Nederlands als tweede taal). Daarnaast denken wij dat er ook linkjes zijn met het integraal jeugdbeleid en armoedebeleid.

Proces

Beleid maken we in Assen samen met onze ketenpartners, zoals het onderwijs, kinderopvang, GGD, Vaart Welzijn, het taalhuis, Bibliotheek DNK en ervaringsdeskundigen. Voor deze opdracht kan voor de begeleiding van bijeenkomsten gebruik gemaakt worden van procesbegeleiders van de gemeente Assen. Ook zullen de betrokken beleidsadviseurs meedenken en begeleiding bieden bij deze opdracht.

Resultaat

Eén beleidsdocument met een integrale visie en voldoende aandacht voor alle eerder genoemde beleidsterreinen. Het beleidsdocument bestaat uit een integrale visie, doelen en actiepunten.

Functie vereisten zijn:

  • Tenminste 3 jaar aantoonbare gemeentelijke werkervaring

  • Aantoonbare ervaring met het opstellen van beleid, waarbij externe partijen betrokken zijn

  • Ervaring in het beleidsveld van onderwijs/ laaggeletterdheid is een pré



Organisatie/ Team

Het team Strategie en Advies bestaat in totaal uit vijftig adviseurs en strategisch adviseurs. Zij zetten zich dagelijks in om Assen gezonder, duurzamer, gastvrijer, veiliger en mooier te maken. Vanuit het team bestaat een veelheid aan samenwerkingsrelaties. Intern en extern. Assen ontwikkelt zich sterk op diverse terreinen. De adviseurs zijn trots daaraan bij te dragen. Binnen het team zijn alle beleidsterreinen aanwezig. Dat zorgt voor afstemming en goede samenwerking. Ook biedt het kansen aan de medewerkers zich breed te ontwikkelen

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten