Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur openbare orde en veiligheid (zzp)

Geplaatst 3 nov. 2023
Project ID: YIS 9142663
Plaats
De Goorn
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 26 apr. 2024
Tarief
0 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 18 dec. 2023 17:00
  • z.s.m. voor 6 maanden met eventuele verlenging.

  • 32 uur. (harde eis)

  • senior niveau (harde eis)

  • Thuiswerken: (max) 1 dag/week.

  • Richttarief: 100,-

  • Vanaf januari eens per 6 weken piketdienst. Geen vereiste, maar wel mooi meegenomen.


Senior Adviseur Openbare Orde en Veiligheid

Tussen Hoorn en Heerhugowaard, op korte reistijd van de Randstad en dicht bij de A7, ligt een groen, uitgestrekt landschap: welkom in gemeente Koggenland!

Ga jij ‘aan’ wanneer de openbare orde of veiligheid in het gedrang komt? Ben jij de rust zelve, blink je uit in adviesvaardigheden en heb je daarnaast ook de sensitiviteit voor politieke en bestuurlijke kwesties? Dan zijn wij op zoek naar jou!

Wat ga je doen?

Koggenland staat voor een samenleving waar onze inwoners veilig kunnen wonen, werken en recreëren. Waar we lokaal ondernemerschap stimuleren en evenementen toejuichen. Veiligheid en bedrijvigheid zijn belangrijke speerpunten binnen onze gemeente wat verder tot uiting komt in de ambities en doelstellingen van ons college uitvoeringsprogramma. Samen met onder andere jouw collega’s binnen het cluster OOV draag je bij aan de realisatie daarvan. Onze kernthema’s voor veiligheid richten zich op de woon- en leefomgeving, bedrijvigheid, jeugd, integriteit en fysieke veiligheid.  

Als Senior Adviseur Openbare Orde en Veiligheid ben jij een belangrijk aanspreekpunt voor onze burgemeester. Gevraagd en ongevraagd voorzie jij onze burgemeester van advies op veiligheidsvraagstukken. Situaties waarin de openbare orde en veiligheid in het geding zijn, heb je snel in de smiezen, ben je in-control en schakel je proactief. Uiteraard ben je goed bekend met de bevoegdheden van de burgemeester en weet je vlot extern lijnen uit te zetten waar nodig. Om goed in positie te komen als adviseur, leg je integraal verbindingen zowel intern als extern. 

Het cluster OOV is een jong team met veel potentie. Binnen het cluster OOV zien we jou als Senior Adviseur als een belangrijke spil. Jij neemt het voortouw bij het formuleren van het meerjaren veiligheidsplan en regie voor de realisatie daarvan. Je bewaakt het grotere geheel en de connectie met relevante teams als VTH (Vergunningen, toezicht en handhaving), juridische zaken en communicatie. Onze adviseurs Openbare Orde en Veiligheid draaien piketdienst. Dat betekent dat je om de 6 weken één week oproepbaar bent buiten kantoortijden bij rampen of crisissituatie. Samen verzorgen jullie de voorbereiding voor crisis- en rampenbestrijding.

Verder:

  • Adviseer en informeer je het college, management en de organisatie over jouw vakgebied en thema’s;

  • Vertaal je ontwikkelingen en trends in jouw vakgebied naar beleid en concrete adviezen;

  • Stel je college- en raadsvoorstellen op en draag je zorg voor de besluitvorming daarover;

  • Voer jij regie bij het herzien van integrale beleidsstukken met een belangrijke link naar jouw vakgebied;

  • Lever je input aan de jaarlijkse Planning & Control documenten.

Kortom: een belangrijke functie die ertoe doet en waar jij het verschil kunt maken!

Wie ben jij

We hoeven jou niet uit te leggen dat openbare orde en veiligheid zich niet beperkt tot kantoortijden. Het is jouw intrinsieke motivatie om bij te dragen aan veilige omstandigheden in Koggenland waar ruimte mag zijn voor evenementen, ontspanning en ondernemerschap.

Met jouw enthousiasme, gedrevenheid en praktische instelling weet je het beste uit jezelf, je collega’s en je omgeving te halen, een echte teamspeler dus. Jouw directe collega’s kunnen zich aan jou optrekken en voor inhoudelijk advies bij jou terecht. Je bent gewend het voortouw te nemen. Je straalt rust en vertrouwen uit, ook wanneer het er om gaat en beweegt makkelijk mee in wat de dag je brengt. Je bent omgevingsbewust, ziet de relaties die van invloed zijn op veiligheidsvraagstukken en handelt hier proactief naar. Je vindt het prettig om ruimte te krijgen voor eigen interpretatie, bent creatief in het zoeken naar oplossingen maar je kunt ook volgens vastgestelde kaders en protocollen werken als dat moet. Een bestuurlijke context en werken in nabijheid van de burgemeester voelt voor jou vertrouwd. Dit zien we terug in de manier waarop je samenwerkt, adviseert en handelt.

Wat heb je in huis?

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Bij voorkeur heb je minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied Veiligheid, het liefst als adviseur Openbare Orde en Veiligheid;

  • Je hebt parate kennis en ervaring van/met de bevoegdheden van de burgemeester;

  • Kennis en ervaring van het gemeentelijk besluitvormingsproces is een pre;

  • Klantgerichtheid en dienstverlening heb je hoog in het vaandel staan;

  • Adviesvaardigheden, stressbestendigheid, hands-on mentaliteit en flexibiliteit zijn een must;

  • Je werkt resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en hebt affiniteit met persoonsgerichte aanpak van (complexe) domein overstijgende problematiek.

Waar kom je te werken?

Als Senior Adviseur Openbare Orde en Veiligheid maak je onderdeel uit van team Beleid, een team van 23 enthousiaste en betrokken collega’s. Binnen dit team trekken de beleidsmakers vanuit het sociaal-, fysiek- en veiligheidsdomein met elkaar op. Samen staan we voor integrale samenwerking binnen ons team én met onze collega’s in de uitvoering. 


Met de teams Bestuursadvies, Projectmanagement, Bestuursondersteuning en Vastgoed & Woningbedrijf vormen we afdeling Bestuur. Samen zijn we verantwoordelijk voor het realiseren van de ambtelijke en bestuurlijke doelstellingen op strategisch en tactisch niveau. Als afdeling zijn we dienstverlenend aan de burgemeester, het college en aan de gemeenteraad. Onze organisatie kent korte lijnen. We schakelen snel, werken prettig met elkaar samen, helpen elkaar en onze deuren staan open voor een praatje of advies. 


Bij gemeente Koggenland zorgen wij ervoor dat jij je snel thuis voelt. Dat vinden wij belangrijk. Naast het werk maken we tijd voor ontspanning; we kennen een actieve personeelsvereniging, onze medewerkers mogen gratis zwemmen en binnen team Beleid organiseren we regelmatig leuke dingen om je collega’s op een andere manier te leren kennen.

Benieuwd naar onze missie en visie 2021- 2024 of wil je meer weten over Koggenland? Kijk dan op onze website www.koggenland.nl/bestuur-en-organisatie. 



Functie-eisen:


  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau;

  • Bij voorkeur heb je minimaal 5 jaar werkervaring in het vakgebied Veiligheid, het liefst als adviseur Openbare Orde en Veiligheid;

  • Je hebt parate kennis en ervaring van/met de bevoegdheden van de burgemeester;

  • Kennis en ervaring van het gemeentelijk besluitvormingsproces is een pre;

  • Klantgerichtheid en dienstverlening heb je hoog in het vaandel staan;

  • Adviesvaardigheden, stressbestendigheid, hands-on mentaliteit en flexibiliteit zijn een must;

  • Je werkt resultaatgericht, kunt goed plannen en organiseren en hebt affiniteit met persoonsgerichte aanpak van (complexe) domein overstijgende problematiek.

  • Je werkt voornamelijk op locatie.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten