Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur bestuurscommunicatie (zzp)

Geplaatst 16 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111255
Plaats
Sliedrecht
Uren
36 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 4 apr. 2022
Einde: 30 jun. 2022
Tarief
Onbekend

Aantal uren: 36 uur voor drie maanden met optie tot verlenging tot eind 2022.

Schaal: 11 - Richttarief: €95,-

Deadline sollicitatie: 31 maart 12:00 uur

Startdatum: zsm (in overleg)

 

Let op: Op deze opdracht is Bring Your Own Device van toepassing

 

Wat ga jij bij ons doen?

Je bent als senior-adviseur ben het eerste aanspreekpunt voor wethouders en managementteamleden. Je bent een gesprekspartner op niveau. 

Hierbij adviseer je de individuele wethouders strategisch op hun (politiek gevoelige) dossiers. Je bent samen met je collega één van de woordvoerders namens het college van B&W en de organisatie. 

Je adviseert managementteam en de verschillende beleidsadviseurs bij communicatievraagstukken. Vanuit houding en gedrag laat je zien dat jij er vanuit je senioriteit en communicatie expertise bent voor de organisatie en voor het college.

 

Je geeft samen met je communicatiecollega's invulling aan de profilering en positionering van het college en de kadernota 2030. Hierbij neem je, samen met jouw collega-adviseurs, verantwoordelijkheid voor het implementeren van de interne en externe communicatiestrategie. Als meewerkend voorman/vrouw neem je regie en heb je als senior een voorbeeldfunctie naar de andere adviseurs binnen het team Communicatie en binnen de gemeentelijke organisatie.

 

Je zorgt voor regie op communicatie in samenwerking met teamleiders, projectleiders en beleidsmedewerkers. Waar nodig adviseer je over het inrichten van participatietrajecten. Je gebruikt de gemeentelijke communicatiemiddelen zoals de website, gemeentepagina en sociale media effectief in je mediastrategie. Naast adviseren op strategisch niveau hou je je bij ons soms ook bezig met adviseren op tactisch en operationeel niveau.

 

Je kunt goed luisteren en verbinden; je ben daadkrachtig en adviesvaardig en je hebt strategisch inzicht. Je bent daarnaast goed in staat om signalen uit de samenleving en de organisatie op te pikken en die te agenderen. Je claimt eigenaarschap voor het vakgebied communicatie. Als geen ander begrijp jij dat wat er buiten gebeurt, invloed kan hebben op de dynamiek in de organisatie en vice versa. Jij ziet de dwarsverbanden en kan deze omzetten in strategische scenario's. Je weet hoe je weerstand om kan zetten in een effectieve samenwerking. Je weet met de juiste vragen tot het beste advies te komen. Je bent iemand die van aanpakken houdt. Jouw goed ontwikkelde gevoel voor politieke verhoudingen en organisatiesensitiviteit maken dat jij de juiste toon weet te vinden om het meest optimale resultaat te halen. Kortom, je bent een zichtbare collega met een proactieve houding die snel schakelt, makkelijk verbinding maakt en staat achter jouw adviezen.

 

Wat neem je mee?

·       Een gezonde dosis energie om ons vak en het team verder te willen ontwikkelen.

·       Plezier in de hectiek van een kleine gemeente.

·       Een afgeronde HBO/WO-opleiding op communicatievlak of aantoonbaar vergelijkbaar werk -en denkniveau.

·       Vijf tot tien jaar relevante werkervaring.

·       Aantoonbare ervaring binnen een politiek bestuurlijke omgeving (gemeente).

·       Aantoonbare ervaring met strategische inzet van communicatie.

·       Ervaring met het onderhouden van mediacontacten.

·       Goede kennis van het (gemeentelijke) medialandschap.

·      In staat om je de onderwerpen snel eigen te maken binnen de Sliedrechtse samenleving.

 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten