Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance senior adviseur administratieve organisatie en verbijzonderde interne controle (zzp)

Geplaatst 22 aug. 2023
Project ID: YIS 9138498
Plaats
Hoornaar, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 jan. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 30 aug. 2023 12:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: 01-01-2024, optie tot verlenging

Hybride werken, standplaats Hoornaar



Als senior adviseur AO/VIC ben je onderdeel van het vakteam Financieel Beleid en Control (FBC) en verzorgt samen met je collega’s de verbijzonderde interne controles. Hiermee geven wij de organisatie een onafhankelijk en objectief oordeel over de kwaliteit van de processen. Samen met je collega’s overzie je de belangrijkste beleidsontwikkelingen en risicogebieden binnen Molenlanden. Je hebt de regie over de interne controle door de vakteams, adviseert vakteams over de administratieve organisatie en bent hiervoor het aanspreekpunt. Ook voer je de regie over het opstellen en laten vaststellen van het AO/IC plan door B&W. Samen met de concerncontroller stel je de interne managementletter (vanaf 2021) op voor rechtmatigheid. Op verzoek van de concerncontroller voer je specifieke onderzoeken uit, waarvan je de uitkomsten presenteert. Daarnaast ben je een mede-aanspreekpunt voor de externe accountant bij de interim controle en stel je de conceptbestuurlijke reactie voor de managementletter op. Wij willen datagedreven gaan werken. Het uitvoeren van een intern controleplan waarbij controles zoveel mogelijk ingebouwd zijn in systemen is het ideaalbeeld voor de toekomst.

Het is de bedoeling dat deze medewerker zich de komende maanden bezig houdt met de interne controle en het organiseren van de interim-controle door de accountant. Daarnaast is de gemeente Molenlanden bezig de interne controle opnieuw te organiseren zodat de rechtmatigheidsverklaring in volgend jaar door het college afgegeven kan worden.



Must haves:


  • Je hebt een afgeronde HBO/WO opleiding accountancy, bedrijfskunde of bedrijfseconomie.

  • Bij voorkeur heb je recente en relevante werkervaring van minimaal drie jaar binnen het werkveld van verbijzonderde interne controle op zowel ambtelijk als bestuurlijk niveau bij een gemeente. Het is ook mogelijk dat je deze ervaring hebt opgedaan bij een ander verheidsorganisatie of een accountantskantoor.

  • Daarnaast weet je alles van projectmatig en programmatisch werken en de bijbehorendewerkprocessen.

  • Als stevige persoonlijkheid neem je zowel in de ambtelijke als bestuurlijke processen de ruimte in om je doelen te bereiken.

  • Je reflecteert op je eigen handelen, beweegt mee als het nodig is, maar kunt ook vasthoudend zijn als de situatie daar om vraagt.

  • Het is belangrijk dat je kritisch bent, maar je ook kunt verbinden met onder meer proceseigenaren die je adviseert over verbetermaatregelen.

  • Ervaring met data-analyse in de controle is een pre.

  • Je communicatieve vaardigheden zijn zowel schriftelijk als mondeling uitstekend.

  • In een stresssituatie blijf je juist kalm en denk je goed na.

  • Werken met deadlines is voor jou vanzelfsprekend.

  • Je denkt in oplossingen binnen de (wettelijke) kaders en signaleert kansen voor verbetering.

  • Je goed ontwikkelde taxatievermogen in combinatie met je vakmanschap, maken dat je op een vernieuwende manier bijdraagt aan de doelen van Molenlanden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten