Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance secretaris bezwaarschriftencommissie/ juridisch medewerker woo (zzp)

Geplaatst 1 sep. 2023
Project ID: YIS 9139032
Plaats
Gorinchem, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 1 mrt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 11 sep. 2023 09:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: Eind februari 2024

Uren per week: 32

Hybride werken - 1 a 2 keer per maand hoorzittingen op maandag avond

Schaal: 10


Voor gemeente Gorinchem zoeken wij iemand die zowel als secretaris bezwaarschriftencommissie als juridisch medewerker Woo kan optreden. In totaal gaat het om gemiddeld 32 uur per week, waarvan 24 uur per week als secretaris bezwaarschriftencommissie en 8 uur per week als juridisch medewerker Woo.

Secretaris bezwaarschriftencommissie:


Als secretaris houd jij je bezig met het ondersteunen van de bezwaarschriftencommissie bij de hoorzittingen, het voorbereiden van hoorzittingen, het procesdossier samenstellen, het maken van een verslag van de hoorzittingen en je stelt het advies op voor de bezwaarschriftencommissie en, indien van toepassing, de beslissing op bezwaar.

Je zal je in beginsel bezig houden met de behandeling van bezwaren op het gebied van handhavingszaken vanuit Reinigingsdienst Waardlanden en het aanwijzingstraject gemeentelijke monumenten. Daarnaast kun je ook ingezet worden voor de ‘reguliere’ bezwaarschriften.



Juridisch adviseur Woo:


Je bent (nauw) betrokken bij de afhandeling van alle inkomende (passieve) Woo-verzoeken. Bij binnenkomst van een Woo-verzoek zet je het verzoek uit in de organisatie. In sommige gevallen heb je te maken met meerdere personen verspreid over meerdere vakteams. Je beoordeelt de ontvankelijkheid van het verzoek en indien nodig vraag je - in overleg met het vakteam - om aanvullende informatie. Je beoordeelt of alle verzamelde documenten daadwerkelijk vallen binnen de reikwijdte van het verzoek. Niet alle informatie in documenten mag openbaar gemaakt worden. Met jouw kritische blik houd je in de gaten of er op passages in de documenten uitsluitingsgronden van toepassing zijn. Je kunt discreet omgaan met vertrouwelijke informatie. Het opstellen van correspondentie met belanghebbenden en vertegenwoordigers alsmede het opstellen van besluiten met de juiste belangenafweging en motivering maakt onderdeel uit van het takenpakket.



Must haves:


  • Ervaring als secretaris bezwaarschriftencommissie;

  • Kennis en ervaring met de Algemene wet bestuursrecht (Awb) en de Wet open overheid (Woo);

  • Ervaring met juridische advisering over Woo-verzoeken;

  • Praktijkervaring met de behandeling van Woo-verzoeken (administratief);

  • Je bent bestuurlijk sensitief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten