Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance regionale coördinator lokale alliantie financieel veilig ouder worden (zzp)

Geplaatst 8 dec. 2022
Project ID: YIS 9125242
Plaats
Gouda, Zuid-Holland
Uren
8 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 dec. 2022 12:00

Startdatum: maandag 2 januari 2023

Aantal uur per week: 8

Gemeente schaal 11

Duur opdracht: 6 maanden met optie tot verlenging

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Wat ga je doen?

De tijdelijke regionaal coördinator krijgt als taak voor iedere gemeente, te weten Waddinxveen, Bodegraven-Reeuwijk, Zuidplas, Gouda en op maat en in eigen tempo een Lokale Alliantie Financiële Veiligheid op te richten, in cocreatie met lokale en regionale partners.

Ook draagt deze coördinator zorg voor goede aansluiting bij het lokale veld en voor goede borging in iedere gemeente. De verantwoordelijkheid om de Lokale Alliantie duurzaam te dragen ligt bij de partners (niet bij gemeentes), waar de coördinator ondersteuning in biedt. De coördinator stimuleert dat de Lokale Allianties Financiële Veilig Ouder Worden van elkaar leren, zodat de ‘lessons learned’ in iedere gemeente vervolgens regio breed kunnen worden omgezet in verbeteringen bij het signaleren een aanpakken van financiële uitbuiting. In mei 2022 zijn we gestart met deze opdracht, welke in 2023 wordt voortgezet zodat de samenwerking in de allianties goed geborgd is.

Achtergrond van de (herhaalde) vacature

Door het regionaal Programma Geweld Hoort Nergens Thuis is in 2021 een Handreiking ontwikkeld om gemeenten te ondersteunen bij de aanpak van ouderenmishandeling. Ouderenmishandeling kan zich in vele gedaanten voordoen: ontspoorde (mantel-)zorg door familieleden, zorgverleners, buren en andere naasten, partnergeweld, verwaarlozing en financiële uitbuiting. Eén van de adviezen in de Handreiking is om Lokale Allianties op te richten om financiële uitbuiting te voorkomen en aan te pakken.

Een Lokale Alliantie Financiële Veiligheid is een lokaal kennisnetwerk ten behoeve van preventie en vroegsignalering van financiële uitbuiting én om gezamenlijk casuïstiek op te lossen.


Het behalen van het doel is deels gelukt en deels in ontwikkeling. Er is een uitgebreide notitie opgesteld waarin tot op detailniveau is uitgewerkt wat lokaal de stand van zaken is en welke professionals betrokken zijn. Hier volstaan we met een grove weergave:

·       Er staat nu een netwerk van partners die betrokken zijn op regionaal niveau

·       De gemeentes Zuidplas en Krimpenerwaard hebben in de basis een alliantie staan, waar aandacht uitgaat naar versteviging en borging.

·       Gouda is een netwerk die nog zoekend zijn in het vormen van de lokale alliantie, waar de aandacht gaat naar het uitwerken en verbinden van de alliantie.

·       In de gemeentes Waddinxveen en Bodegraven-Reeuwijk is gevoel van urgentie nodig om een alliantie op te bouwen.

·       Borging en eigenaarschap moet nog worden uitgewerkt.

Tijdens de presentatie van de Handreiking in het Bestuurlijk Overleg Sociaal Domein Midden Holland van november 2021 is gevraagd om met een regionaal voorstel om te komen tot oprichting en borging van deze Lokale Allianties.

Zie bijlage voor meer informatie.

 

Regionaal werken

Je wordt ingehuurd door de gemeente Gouda, maar hebt een regionale rol voor alle gemeenten in de regio Midden-Holland: naast Gouda zijn dat de gemeenten Bodegraven-Reeuwijk, Krimpenerwaard, Waddinxveen en Zuidplas. Met vijf gemeenten een mooie schaal om mooie stappen te zetten en tegelijk ook oog te kunnen houden voor de lokale verschillen en uitdagingen. Binnen deze regionale functie werk je nauw samen met Kristine Evertz, senior beleidsadviseur maatschappelijke zorg.


Wat heb jij in huis?

•           Meerjarige werkervaring als coördinator/adviseur op het gebied van maatschappelijke zorg, zodat je meteen zelfstandig aan de slag kunt, ervaring t.a.v. ouderenmishandeling is een pré.

•           Je kunt goed luisteren en verbinden. Je zorgt ervoor dat goede voorbeelden een podium krijgen. Je zorgt ervoor dat er hulp/stimulans komt voor de partners waar het nog niet zo wil lukken. Je bent hands on en kunt ook grote lijnen overzien.

•           Aantoonbare ervaring met het bedenken en realiseren van verandering (in het sociaal domein) en werkt graag samen in allianties met partners met verschillende achtergronden.

Academische/HBO werk- en denkniveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten