Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance record management officer / adviseur informatiebeheer (zzp)

Geplaatst 6 jun. 2023
Project ID: YIS 9134726
Plaats
Almere
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 26 jun. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 16 jun. 2023 12:00

Startdatum: 19-6-2023 (startdatum is bespreekbaar)

Duur opdracht: tot 31-12-2023 (met kans op verlenging)

Aantal uren week: 32 uur 

Inschaling: <schaal>11

Sollicitatiegesprekken: Gesprekken gaan via MS teams.



Record Management Officer / Adviseur Informatiebeheer

Met uitstekende analytische skills op het snijvlak van informatiebeheer en bedrijfsprocessen weet jij exact wat er nodig is om verandering te bewerkstelligen. Daarin wordt er een beroep gedaan op je organisatie- en improvisatievermogen en je uitstekende communicatie- en adviesvaardigheden.

Je neemt initiatief, hebt een duidelijke eigen visie en bent gericht op resultaat. Je gevoel binnen een politiek-bestuurlijke context helpt je om op een effectieve wijze de samenwerking te vinden.

Binnen onze organisatie kom je terecht bij de unit Concern Control en werk je nauw samen met collega’s van privacy en security. Maar vooral ben je een belangrijke schakel in onze informatiebeheerketen. De Informatie Beheer Officer (IBO) zet de strategische lijnen uit en de Record Management Officer (RMO) kleurt ze in en toetst op informatiebeheerprocessen. De RMO zet ook de tactische lijnen uit naar de Informatie Beheer Coördinatoren (IBC) en ons team DIV.

Momenteel hebben we een verbeterprogramma informatiebeheer achter de rug en zijn we bezig informatiebeheer-stappenplannen op te stellen. Die moeten de afdelingen helpen hun informatiebeheer verder op orde te krijgen. Deze stappenplannen linken we aan ons kwaliteitssysteem en als we dit op orde hebben, zullen we de toetsing op informatiebeheerprocessen in gang gaan zetten.

In jou zoeken we een stevige sparringpartner om met onze RMO en trainee-RMO deze structuur verder op poten te zetten. Je helpt ons om overzicht te creëren, te prioriteren en te structureren.


Jij hebt:

  • HBO/WO werk- en denkniveau

  • Ruime ervaring met informatie- en archiefbeheer binnen een overheidsorganisatie.

  • Ervaring met het sturen op informatiebeheerprocessen, kennis en ervaring met de toepassing van de Archiefwet – en regelgeving en aanverwante (Nen) ISO normen.

  • Kennis van aangrenzende wet- en regelgeving, zoals de WOO, de Omgevingswet, de AVG en de Baseline Informatiebeveiliging Gemeenten.

  • Kennis en ervaring met het projectmatig doorvoeren van verbeteringen op het gebied van informatiebeheer.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten