Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance public affairs coördinator / lobbyist (zzp)

Geplaatst 26 jun. 2024
Project ID: YIS 9160671
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 8 jul. 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 jul. 2024 10:00

Startdatum: 8 juli 2024

Duur opdracht: t/m 31-12-2024 (kans op verlenging)

Aantal uren week: 36 uur p/w

Inschaling: 12 CAO Provincie

Aanvullende informatie: Van september t/m december zul je gemiddeld 1x per week in Brussel of Den Haag aanwezig zijn (afhankelijk voor welk programma er gelobbyd moet worden). Houd hierin rekening met het all-in tarief

Dit is een project bij de Provincie Friesland, niet bij de gemeente Leeuwarden.


Public Affairs Coördinator

De public affairs coördinatoren ondersteunen de gehele organisatie en GS in lobbyactiviteiten. De lobby draagt bij aan de realisatie van de belangrijkste doelen in het bestuursakkoord en alle andere (ook ad hoc) thema’s die van belang zijn voor de provincie Fryslân. Dat geldt voor de provincie in de context van het Noordelijk samenwerken, andere relevante samenwerking (al naar gelang de thematiek), de Haagse context en (i.a.m. de Europacoördinator) het Europese speelveld.

 

Inhoud van de functie

-       Je opereert op strategisch niveau als adviseur voor het college van GS en de organisatie in de volle breedte.

-       Je werkt binnen de provincie in een vierhoeksverhouding. Waar een beleidsmedewerker en communicatieadviseur het beleidsveld met specialistische diepgang benadert, doe jij het als Public Affairs coördinator dat met de bestuursadviseur vooral vanuit het politiek-bestuurlijke perspectief.

-       Je legt procesmatige-, inhoudelijke en organisatorische verbindingen met het politiek-bestuurlijke krachtenveld vanuit het bestuursakkoord, denkt proactief mee en hebt daarbij oog voor de juiste focus op de korte-middellange en lange termijn strategie. Ruim collegeperiode overstijgende strategieën maken ook deel uit van de focus.

-       Je bent sparringpartner voor het voltallige provinciaal bestuur en adviseert het college op het gehele terrein van de lobby. Je adviseert over de beste koers voor (politieke) besluitvorming en het creëren van draagvlak, op gebied van public affairs.

-       Met individuele bestuurders stem je de lobby-inspanningen af, maak je lobby fiches en faciliteer je de individuele bestuurders om deze lobby fiches tot resultaat te brengen.

-       Je bent voor de uitrol van de gekozen lobby fiches de schakel tussen de gedeputeerde en bestuurders, en ambtenaren van provincie en andere overheden, instellingen en bedrijfsleven, op gebied van public affairs/lobby.

-       Vanuit lobby perspectief ben je strategisch klankbord voor de directie, domeinmanagers en teammanagers. Je volgt en bewaakt vanuit lobby perspectief de voortgang van deze processen en geeft gevraagd en ongevraagd advies en waar nodig stuur je bij.

-       Je bent de lobby adviseur namens de provincie in noordelijk verband en neemt deel aan overleggen in SNN verband.

-       Je onderhoud het noordelijke netwerk dat noodzakelijk is voor de uitvoering van je functie en bent medeorganisator van diverse activiteiten die voor Fryslân of namens Noord Nederland worden georganiseerd in zowel Den Haag als Brussel.

-       Daarnaast bewaak en bevorder je de integraliteit en kwaliteit van dienstadviezen met een speciaal oog voor de te realiseren doelstelling uit het bestuursakkoord.



Wat vragen wij

* Je hebt aantoonbare ruime ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke context en met het werken met strategische vraagstukken. Je hebt een academisch werk- en denkniveau. Het leggen van de juiste verbindingen en verwerven van draagvlak kenmerken je.

* Je bent communicatief en politiek-bestuurlijk sensitief sterk en bent gericht op resultaat. Het coachen van mensen op communicatieve vaardigheden ligt je goed.

* Je anticipeert op en onderkent het belang van gebeurtenissen die van invloed zijn op het bestaande beleid en het handelen van politiek-bestuurlijk verantwoordelijken.

* Je bent omgevingsbewust: goed geïnformeerd over maatschappelijke en politieke of andere omgevingsfactoren. Deze kennis benut je effectief in je advisering aan de organisatie.

* Je bent analytisch: signaleert problemen, herkent belangrijke informatie en legt verbanden tussen gegevens. Je spoort mogelijke oorzaken van problemen op en zoekt naar ter zake doende gegevens.

* Je kent de provincie goed en bent goed bekend met de opgaven en taken van een provincie en de provincie Fryslân in het bijzonder. Je bent hierdoor in staat de integraliteit van advisering te bewaken.

* Je hebt een stevig netwerk binnen en buiten de organisatie en/of bent in staat om snel een stevig netwerk op te bouwen.

* Je hebt een netwerk in Den Haag en/of je bent in staat om een netwerk op te bouwen. Dat gaat om zowel de ministeries en de Tweede-, Eerste-Kamer.

* Daarnaast beweeg je je gemakkelijk in Brussel en je spreekt en schrijft Engels.

* Je bent in staat bij anderen vertrouwen te wekken voor en door je eigen professionaliteit, integriteit, deskundigheid en doelmatigheid.

* Je kunt snel schakelen: je kunt je concentreren op snel wisselende onderwerpen en op basis daarvan effectief handelen.

Aanvullende informatie: Van september t/m december zul je gemiddeld 1x per week in Brussel of Den Haag aanwezig zijn (afhankelijk voor welk programma er gelobbyd moet worden). Houd hierin rekening met het all-in tarief.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten