Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectondersteuner

Geplaatst 18 sep. 2021
Project ID: YIS 9101468
Plaats
Gemert
Uren
32 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 27 sep. 2021
Einde: 31 dec. 2021
Tarief
40 - 55 €/uur

Sollicitatie deadline: 22-09 15:00

 

Je verricht secretariële en administratieve werkzaamheden voor strategisch management en directie. Denk daarbij o.a. aan telefoonafhandeling, agendabeheer, emailbehandeling en het zorgdragen voor de volledigheid van vergaderstukken. Je ziet het als een uitdaging om bestuur en directie maximaal te ontzorgen en te ondersteunen. 

 

Voor de functie van medewerker Bestuursondersteuning is minimaal een MBO+ werk- en denkniveau vereist. Verder ben je pro-actief, flexibel en stressbestendig en beschik je over daadkracht en overtuigingskracht. Ook heb je goede mondelinge en schriftelijke communicatieve vaardigheden. 

 

Belangrijk voor de functie is ook dat je gevoel hebt ontwikkeld voor politieke en bestuurlijke verhoudingen. 

 

Tot slot zijn discretie en accuratesse eigenschappen die je op een natuurlijke wijze tot uiting laat komen. 

 

Je moet kunnen werken met ibabs en bij voorkeur ook met esuite.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten