Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectmedewerker/ Assistent Projectleider Detavast (zzp)

Geplaatst 18 jan. 2022
Project ID: YIS 9107876
Plaats
Gouda
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 1 mrt. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 25-02-22 13:00 uur (deadline verlengd)
Startdatum: z.s.m. 
Aantal uur per week: 36
Duur opdracht: 12 maanden

Wij zijn op zoek naar kandidaten met de opleiding watermanagement, Larenstein of Civiele techniek

Plaats in de organisatie

De projectmedewerker legt hiërarchisch verantwoording af en rapporteert aan het afdelingshoofd van de afdeling Projecten openbare ruimte (POR), functioneel legt de projectmedewerker verantwoording af aan projectleiders.

Doel van de functie

De functie richt zich op het, projectmatig uitvoeren van taken in (civiel)technische grootonderhoud, vervanging- en nieuwbouw projecten in de openbare ruimte. Deze taken bevinden zich in alle projectfasen vanaf definitie t/m de overdracht naar het beheer. De projectmedewerker is taak verantwoordelijk. De projectleider is eindverantwoordelijk.
 

Kerntaken

-     Opstellen en afstemmen van project gerelateerde documenten waaronder: opdrachtformuleringen, voortgangsrapportages, programma’s van eisen, plannen van aanpak, risicotabellen, planningen, ramingen, financiële overzichten, bewonersbrieven, offerteaanvragen, vraagspecificaties, communicatieplannen, etc

-     Interpreteren en afstemmen van civieltechnische en beleidsmatige uitgangspunten en deze verwerken in projectdocumenten

-     Toetsen, beoordelen, adviseren en terugkoppelen over door derden geleverde producten als: (UAV-GC) contracten, planningen, ramingen, RAW bestekken, ontwerpen, blvc plannen, etc.

-     Beheren van alle projectgerelateerde documenten in de daarvoor opgezette opslagstructuur

-     Organiseren, voorbereiden en deelnemen aan interne en externe overleggen waaronder: bouwvergaderingen, bewonersavonden, aanbestedingen, etc.

-     Beoordelen en adviseren over de technische status, situaties en oplossingsmogelijkheden van de boven en ondergrondse infrastructuur en objecten (kunstwerken) in de openbare ruimte

-     Adviseren over projectaanpak

-     SMART afspraken maken, nakomen en najagen voor eigen werkzaamheden en leveringen door anderen.

-     Voortgangsbewaking op GROTICK (Geld, Risico’s, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie, Kwaliteit) aspecten.

-     Helder, tactvol en servicegericht communiceren, achterhalen van behoeftes en belangen van de ander, open vragen stellen, doorvragen en checken of de boodschap goed is overgekomen.

-     Zelfstandig afhandelen van projectgerelateerde vragen of klachten van oa. burgers, ondernemers, leveranciers, collega’s.

indicatieve contacten
 

-     interne en externe contacten

-     verkrijgen van medewerking
 

praktijkvoorbeelden
 

1.     Projectdocumenten (tekst, tekening, planning, financieel)

De projectleider geeft de projectmedewerker opdracht om projectdocumenten (waaronder offerte aanvragen, bewonersbrieven, opdrachtbrieven, etc) conform SMART afspraken op te stellen. De projectmedewerker stelt zelfstandig deze documenten op. Het document dient overeen te komen met de SMART afgesproken eisen omtrent: inhoudelijke compleetheid, nauwkeurigheid en gedetailleerdheid. De projectmedewerker stemt de inhoud van het document af met anderen. Andere in deze kunnen zijn: collega’s van diverse vakdisciplines en beleidsterreinen, burgers, belangengroepen, nutsbedrijven, vervoerders, leveranciers, etc.  

De projectmedewerker is hier zelf verantwoordelijk voor en checkt deze dus alvorens het over te dragen.

Documenten sluiten qua leesbaarheid aan bij de gebruikers. Teksten zijn kort en zakelijk, eenduidig en compleet. Alle documenten welke voor het project van belang en van toepassing zijn worden eenduidig opgeslagen in de daarvoor opgezette mappenstructuur.

2.   Timemanagement en voortgangsbewaking.

De projectmedewerker werkt vaak voor meerdere projectleiders en aan meerdere opdrachten tegelijk. De projectmedewerker werkt projectmatig en stuurt voor de voortgang van zijn taken op de SMART afspraken op basis van de GROTICK (Geld, Risico’s, Organisatie, Tijd, Informatie, Communicatie, Kwaliteit) aspecten. Het zwaartepunt ligt hierin wel op de inhoudelijke aspecten van het project. De projectmedewerker bepaalt zelf de prioriteiten binnen zijn opdrachten portefeuille. De projecten op zich staan onder invloed van allerlei in- en externe invloeden. De projectmedewerker kijkt vooruit en analyseert de voortgang en mogelijke invloeden op het resultaat, komt met interventiemogelijkheden en oplossingen. De projectmedewerker is constant bewust of en wanneer bepaalde documenten, onderzoeken, vergunningen, e.d. (nog) nodig zijn. Hij rapporteert hierover naar de projectleider.

3.   Toetsen, beoordelen, adviseren en terugkoppelen

De projectmedewerker bewaakt, toetst, beoordeelt, geeft advies over de kwaliteit, tijdigheid, compleetheid van door derden te leveren of geleverde producten. De projectmedewerker spreekt de leverancier aan bij het al dan niet nakomen of niet tevreden zijn over de geleverde producten.

De projectmedewerker beoordeelt de technische staat van het plangebied van de projectopdracht(en) en komt met advies naar de projectleider omtrent het zo goed mogelijk invulling te geven aan de vraagstelling van het project.

4.   Taak helder en tactvol communiceren

In bewonersavonden, in overleggen, bij klachtafhandeling en bij afwezigheid van de projectleider heeft de projectmedewerker contact met andere personen. In dit contact is het van belang dat de projectmedewerker goed luistert en zorgt dat de gesprekspartner zich gehoord voelt. De gesprekspartner voelt zich serieus genomen. De projectmedewerker stelt open vragen, vat samen en is helder in taal gebruik in standpunten van de gemeente. Indien nodig bevestigt de projectmedewerker een en ander duidelijk en eenduidig op schrift.

Bij tegenstrijdige behoeftes en belangen tussen partijen, vraagt de projectmedewerker door om werkelijke belangen te achterhalen, komt tot een gewogen voorstel en koppelt deze terug aan de projectleider. 


Afgeronde HBO Civiel-Technische Opleiding.
Hoeveelheid werkervaring: minder relevant. (mag een kandidaat zijn die pas is afgestudeerd). Het gaat vooral om competenties, drive en leervermogen.
 

Kerncompetenties

Klantgerichtheid
Samenwerken
Resultaatgerichtheid

Functiegerelateerde competenties

Probleem oplossend vermogen
Communiceren
Nauwkeurigheid
Flexibiliteit

Taakgebonden competenties

Zelfstandigheid

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten