Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider werkgeversdienstverlening schuldhulp (zzp)

Geplaatst 7 mrt. 2022
Project ID: YIS 9110616
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 21 mrt. 2022
Einde: 1 jul. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 10 maart 16: 00 uur

Startdatum inzet: 21 maart

Aantal uren p/w: gemiddeld 16 uur per week

Duur: 3 maanden met optie op verlenging

Richttarief: 85€/uur

 

Als interim projectleider lever je een bijdrage aan het beleidsprogramma Samen Tegen Armoede. Jij bent aan zet om onze ambitie waar te maken en onze gewenste ontwikkelingen vorm te geven en te realiseren.

 

Interim Projectleider Werkgeversdienstverlening Schuldhulp

 

De gemeente en de Sociale Dienst Drechtsteden willen, als dienstverlener het bereik van werkende armen verbeteren. Dit willen zij doen door verbinding en samenwerking te zoeken met lokale en regionale werkgevers. Daarvoor willen zij een informatie- en adviespunt voor werkgevers inrichten om via deze weg de toegankelijkheid van hulp bij schulden, inkomensondersteuning of toegang tot scholing via de werkgever te vergroten. Dit informatie- en adviespunt zal worden ontwikkeld in samenwerking met vijf werkgevers die hun eigen hulp aan werknemers willen aansluiten op die van de Sociale Dienst Drechtsteden. De gemeente, de Sociale Dienst Drechtsteden en deze vijf werkgevers hebben recent een intentieverklaring ondertekend om de beoogde aansluiting te realiseren.

 

Wat ga jij bij ons doen?

Als interim projectleider ondersteun je de programmamanager van het beleidsprogramma Samen Tegen Armoede van de gemeente Dordrecht en de Sociale Dienst Drechtsteden bij het realiseren van de beoogde dienstverlening met drie concrete resultaten. Het eerste resultaat is een snelle ingang tussen de Sociale Dienst Dordrecht (SDD) en de deelnemende werkgevers van het project door middel van het werkgeversloket. Daarbij zorg je ervoor dat werkgevers en Sociale Dienst een heldere, effectieve en efficiënte klantroute hebben voor hulp aan medewerkers met problematische schulden. Belangrijk hierbij is dat de klantroute goed aansluit bij de HR-processen binnen de organisatie van werkgevers.

 

Ook zorg je dat werkgevers bekend worden met het pakket van mogelijkheden waar het gaat om preventieve dienstverlening en ondersteuning bij signaleren en voorkomen van schulden voor werkgevers. Je vervult daarin de liaison-rol tussen de SDD en de werkgevers.

 

En tot slot ontwikkel je met de deelnemers van het project een communicatiestrategie om werkgevers te committeren voor de inzet van de dienstverlening voor hun medewerkers. Belangrijk daarin zijn inspirerende Drechtstedelijke voorbeelden van werkgevers die hun verantwoordelijkheid nemen in de strijd tegen problematische schulden en armoede.

 

Kortom, met het inrichten en uitvoeren van het project Werkgeversloket zorg je dat de klantreis voor zowel de SDD, de werkgevers en hun medewerkers laagdrempelig en doelmatig gerealiseerd wordt. Daarbij zien wij je uitvoer geven aan:

  • Het organiseren en samenstellen van het projectteam, waarbij je zorgt voor verbinding tussen SDD en de deelnemende werkgevers.
  • Realisatie van de projectdoelen binnen de gestelde randvoorwaarden.
  • Voeren van overleg met betrokken partijen rondom het project waarbij je tijdig schakelt met de programmamanager bij stagnaties;
  • Het bewaken van de afspraken en resultaten binnen de projectplanning en realisatie van het projectbudget.
  • Advisering van de programmamanager, gemeente Dordrecht en de SDD over projectresultaten en (vervolg)projectvoorstellen en/of nieuwe dienstverlening.

 

 

Wat neem jij mee?

Jij weet initiatieven te nemen en makkelijk te schakelen tussen de verschillende actoren met hen verschillende belangen, zonder daarbij het beoogde resultaat uit het oog te verliezen. 

Je stapt makkelijk op mensen af en weet je weg te vinden bij lokale en regionale werkgevers. Daarbij heb je aandacht voor communicatie en begripsvorming om duiding te geven aan de ontwikkeling van het werkgeversloket en het proces van de klantreis. 

Je bent laagdrempelig en weet verbinding te leggen maar je weet ook je professionele houding te bewaren als er sprake is van het overbruggen van tegenstellingen. Hierdoor verbindt, stimuleer en enthousiasmeer jij projectleden en samenwerkende werkgevers en ben je in staat het proces van de klantreis in samenwerking met alle betrokkenen op de kaart te zetten.

 

Daarbij beschik jij over:

·      Ruime kennis van en vaardigheid in het aansturen van projecten en resultaatgericht leiden van een project en de projectleden.

·      Kennis van HR-processen in verschillende soorten organisaties

·      Ervaring met de ontwikkeling van dienstverleningsconcepten

·      Doortastendheid en abstractievermogen om snel processen te kunnen doorzien.

·      Kennis van relevante wet- en regelgeving

 

Waar kom je te werken?

 

Wie zijn wij?

Wij werken als gemeente opgave gestuurd en zijn flexibel georganiseerd. Hiermee sluiten we aan bij de dynamiek van de stad en realiseren we gedeelde ambities. Opgaven en ambities van en voor de stad staan centraal. Deze zijn vertaald in een aantal portefeuilles die worden ingericht naar wat de samenleving vraagt en waarin de collegeprioriteiten terugkomen.

Medewerkers dragen bij aan het boeken van resultaten op maatschappelijke opgaven én aan het efficiënt en effectief uitvoeren van de reguliere taken. Daarom is een scheiding aangebracht in sturen op opgaven en reguliere taken, samen met het ontwikkelen van medewerkers.

 

De sturing op reguliere taken en het ontwikkelen van medewerkers is belegd bij clustermanagers. Clusters bestaan uit verschillende kernteams die, waar en wanneer mogelijk, zelforganiserend zijn. De sturing op opgaven is de verantwoordelijkheid van portefeuilledirecteuren en opgavemanagers. Clustermanagers, portefeuilledirecteuren, opgavemanagers en -teams en kernteams zijn van elkaar afhankelijk om hun opdrachten te realiseren. Ze moeten met elkaar en met partners in stad verbinding zoeken en onderhouden. Voor medewerkers zijn de kernteams de thuisbasis; van hieruit kunnen zij op basis van hun kwaliteiten bijdragen aan opgaven.

 

Alle medewerkers zijn aanspreekbaar op de leidende principes. In houding en gedrag laten medewerkers zien dat zij:

- werken vanuit de bedoeling

- praten met, en niet over

- de klant, de stad en de samenleving centraal stellen en uitgaan van gelijkwaardig partnerschap

- kansen en innovaties zien en uitgaan van wat mogelijk lijkt

- transparant, flexibel en betrouwbaar zijn.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten