Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Sociaal Domein Inburgering

Geplaatst 30 apr. 2021
Project ID: YIS000665
Plaats
Dordrecht
Duur
3 maanden
(24 mei 2021 - 29 aug. 2021)
Uren/week
32 hrs/week
Tarief
Unknown

Gaat jouw hart sneller kloppen van het sociale domein? Ben jij een echte verbinder, waarbij je resultaat en dienstverlening aan onze klanten centraal stelt? Wil jij daadwerkelijk impact hebben op de leefsituatie van de klant? Dan zijn wij op zoek naar jou!

          

Wat ga je bij ons doen?

Als projectleider lever je een bijdrage aan de regionale visie Sociaal Domein, de ambities van de Sociale Dienst Drechtsteden (SDD) en de ambities van de gemeenten waarvoor wij werken. Jouw projecten zijn divers, veelal strategisch van aard en complex. De maatschappelijk ontwikkelingen in het sociale domein vragen om vernieuwende oplossingen, waarbij op voorhand de uitkomsten nog niet vaststaan. Hierin denk je mee en zie je kansen en mogelijkheden om zelf je projecten vorm te geven.

 

Voor de implementatie van de nieuwe wet inburgering zijn we op zoek naar een projectleider/- manager, met mogelijk uitbreiding naar andere projecten voor 24-36 uur. Het project voor inburgering loopt al enige tijd en de beleidsuitgangspunten staan. Centraal staat het verder integreren van de activiteiten in het kader inburgering en van de participatiewet. Voor de uitvoering is aansluiting bij de lokale wensen belangrijk en een aantal gemeenten in de Drechtsteden zal (een deel van de) werkzaamheden zelf blijven uitvoeren en een aantal gemeenten heeft de taken volledig belegd bij de SDD.

Voor het uitvoeren van projecten ben jij integraal aan zet. Je geeft leiding aan projecten en bent verantwoordelijk voor het resultaat, de sturing, middelen en rapportage hierover. Jouw focus ligt op het uitvoering geven aan de opdracht, het opzetten, organiseren van en leiding geven aan projectteams, samengesteld uit wisselende afdeling en/ of netwerkpartners in het sociale domein. Ook geef je sturing aan en neem je verantwoordelijkheid voor het te behalen resultaat.

Hierbij beweegt je gemakkelijk tussen de interne organisatie, externe actoren en de complexe bestuurlijke context. 

 

Aandachtpunten bij het uitvoeren van je projecten zijn het managen van de risico’s van het project, het managen van de verwachtingen van de omgeving, fungeren als aanspreekpunt en klankbord voor (deel)projectleiders en leden van het projectteam en bewaken van de samenhang van jouw project(en) met lopende werkzaamheden binnen onze organisatie.

Functie-eisen naar alle suppliersWat neem je mee?

·      Wo werk- en denkniveau en minimaal een afgeronde relevante hbo opleiding richting, organisatie-, bedrijfs- of veranderkunde;

·      Minimaal 5 jaar ervaring en brede kennis en van project- en /of programmamanagement;

·      Actuele kennis en ervaring op het gebied proces- en verandermanagement en relevante methodieken;

·      Minimaal affiniteit met en interesse voor gemeentelijke organisaties;

·      Ervaring op het gebied van het (gemeentelijk) sociaal domein is een pré.

 

Je bent energiek, creatief en oplossingsgericht, waarbij je flexibiliteit en pragmatiek laat zien. Je hebt strategisch inzicht, overtuigingskracht en bent resultaatgericht. Je bent stijlflexibel om te kunnen schakelen tussen verschillende niveaus en belangen, zowel in- als extern. Je bent gewend om te werken in een complexe (ambtelijke en bestuurlijke) omgeving. Je beschikt hiervoor over een goed inlevingsvermogen, organisatiesensitiviteit en zelfreflectie.

 

Waar kom je te werken?

Je komt te werken bij het organisatieonderdeel Bedrijfsvoering en Ontwikkeling, afdeling Informatie & Kwaliteit (ca. 20 medewerkers) van de Sociale Dienst Drechtsteden. Het team, waar jij onderdeel van gaat uitmaken, bestaat uit 2 Projectmanagers, 3 sr. Kwaliteitsmedewerkers en een Privacy coördinator. 

 

Waar we als afdeling voor staan is " Van bedenken naar doen" en leveren een bijdrage om te handelen vanuit de bedoeling. Samenwerken is essentieel en dat is wat we met elkaar uitstralen. Uiteraard heeft ieder zijn eigen takenpakket en opdrachten, maar flexibiliteit, uitwisseling en elkaar verder helpen staat dat niet in de weg. En de samenwerking gaat verder, binnen de afdeling, binnen de staf en naar de lijn.

 

Wie zijn wij?

Wij zijn een innovatieve organisatie, waar ruimte is om ideeën uit te proberen, en ons doel altijd is om het beste te doen voor onze klanten. De Sociale Dienst Drechtsteden is een regionale sociale dienst en werkt voor zeven gemeenten in de Drechtsteden. Wij zijn in grootte de vijfde Sociale Dienst van Nederland. Bij ons werken ruim 450 medewerkers. Samen werken wij aan goede dienstverlening aan klanten en bezoekers.

 

De Sociale Dienst Drechtsteden heeft een stevige ambitie die ertoe moet leiden dat alle inwoners

van de Drechtsteden zelfstandig en volwaardig kunnen leven, werken, wonen en meedoen. Waar dat niet lukt, helpen we die mogelijkheden vergroten. Daarbij staan 3 opgaven centraal: het versterken van bestaanszekerheid, het ontwikkelen naar werk en het zorgen voor ondersteuning. Elke opgave heeft meerdere ambities en speerpunten.

 

Wij willen onze dienstverlening in het veranderende sociaal domein de komende jaren (steeds) op een verbindende wijze met onze omgeving verder blijven professionaliseren en verbeteren, waarbij de visie en de drie opgaven verder vorm gegeven moeten gaan worden. Uiteraard staat onze dienstverlening aan de klant daarbij centraal. Flexibiliteit, samenwerken, innovatie, mensgerichtheid en klantbeleving zijn voor ons van doorslaggevend belang voor het verder brengen van deze visie.

 

Sollicitatie deadline 4/5 om 08:00 uur

Aantal uren p/w: 24 tot 36

Duur: 3 maanden met optie op verlenging

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten