Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider SIS Student Informatie Systeem (zzp)

Geplaatst 22 jul. 2024
Project ID: YIS 9162562
Plaats
Groningen
Uren
24 uur/week
Periode
4 jaren
Start: z.s.m.
Einde: 22 jul. 2028
Tarief
100 - 123 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 26 jul. 2024 12:00
  • De inzet start bij voorkeur op 5 augustus of zo spoedig mogelijk.

  • De gevraagde inzet is 24 uur per week en dat is zeer ruim. Gedurende het project zal het aantal uren per week kunnen veranderen (omhoog en omlaag) naar gelang de behoefte en de status van het project. Houd dus rekening met dit wisselende aanbod aan uren met een absoluut maximum van 24 uur per week gemiddeld.

  • Let op! In verband met de vakantieperiode zal een eventuele kennismaking (na CV selectie) digitaal gebeuren.

  • Graag evt. werkverleden bij de Rijksuniversiteit Groningen vermelden.

  • Mocht je de uren niet volledig op locatie kunnen/willen uitvoeren, graag aangeven hoe je dit zou inrichten.

Max tarief: € 123,-

Startdatum inzet: z.s.m.

Duur: geschat 4 jaar

Harde eis: ervaring binnen Hoger Onderwijs


Het proces van aanmelden tot en met het behalen van het diploma registreert de universiteit in een Studenten Informatie Systeem (SIS). In dit systeem wordt het volledige proces van aanmelden, inschrijven, volgen en het diplomeren van studenten vastgelegd. Het SIS is de basis waarop de administratieve organisatie van het onderwijs drijft. Het moet aan talloze wettelijke- en instellingseisen van zeer uiteenlopende aard voldoen. Het SIS ondersteunt de volledige “lifecycle” van de diversiteit aan studenten binnen de universiteit.

Ontwikkelingen rondom het SIS

Complexiteit van betrokkenen

Binnen de universitaire organisatie zijn veel verschillende medewerkers betrokken bij de administratie van het onderwijs. Studenten Inschrijving en Administratie, het International Office, onderwijsadministraties, opleidingscoördinatoren, studieadviseurs, bedrijfsvoerders en studentendecanen hebben alle een goed functionerend Studenten Informatie Systeem nodig om hun werk uit te voeren. Het aantal betrokkenen zien we toenemen.

Complexiteit van doelgroepen

Het onderwijs op de universiteit verandert continu. Een doelstelling in het kader van de aanpak Leven Lang Ontwikkelen (LLO) is dat het aanbod van het onderwijs gericht is op de vraag vanuit werkenden waarbij er meer mogelijkheden zijn om modulair onderwijs te volgen. In de samenleving zien we behoefte aan meer flexibele studiepaden binnen opleidingen met grotere keuzevrijheid voor studenten.

Complexiteit van verwachtingen van studenten

Het onderwijs op de universiteit krijgt een steeds grotere digitale component en de huidige generatie studenten is gewend om veel zaken op hun telefoon te regelen.

Complexiteit van het applicatielandschap

Rondom het SIS bestaat een veelheid aan aanvullende applicaties. Deze zijn er in veel gevallen om ontbrekende functionaliteit in het SIS op te vangen. Voor al deze aanvullende applicaties moet vastgesteld worden of zij niet binnen een SIS afgehandeld kunnen worden zodat het applicatielandschap eenvoudiger wordt.

Complexiteit van een adequate administratie en archivering

Daarnaast is een nieuw SIS een goed moment om kritisch te kijken naar gegevens die gemigreerd moeten worden, op een andere manier gearchiveerd of juist vernietigd.

Voor dit geheel aan complexiteit zoeken wij een zeer ervaren projectleider die gedurende de gehele looptijd van het project (waarschijnlijk 4 jaar) zorgt dat de universiteit dit op de goede manier aanpakt.

Organisatie

De Rijksuniversiteit Groningen behoort wereldwijd tot de top 100 van universiteiten. De RUG wilt toe naar een nieuw SIS dat toekomstbestendig is, opvalt door een hoge mate van gebruiksvriendelijkheid en past bij wat in de huidige tijd van een IT-systeem verwacht wordt.

Het project wordt op universitair niveau vanuit een samenwerking tussen University Services en Het Centrum voor Informatie Technologie (CIT) uitgevoerd en bestuurd door een stuurgroep die is samengesteld uit alle geledingen van de universiteit.

Functie-eisen

De kandidaat voor deze functie beschikt tenminste over de volgende kennis, vaardigheden, eigenschappen en ervaringen:

● Tenminste 10 jaar ervaring met het succesvol leiden van projecten in de complexe universitaire context;

● Op basis van ervaring in staat creatieve oplossingen te bedenken voor de veelheid aan problemen die in het project zullen optreden;

● Ervaring met het in internationaal verband in kaart brengen van het beschikbare applicatielandschap en de wijze waarop universiteiten dat inzetten;

● Een uitgebreid en aantoonbaar in te zetten netwerk in en rond het domein ICT&O binnen het HO;

● Grondige kennis van en ervaring met aanbestedingsprocessen van concernsoftware voor het HO;

● Kennis van en ervaring met procesoptimalisatie, in kaart brengen van architectuur en het inrichten van project- en werkorganisaties;

● Aantoonbare ervaring met het snel en juist te schakelen tussen bestuur en werkvloer en alle lagen daartussen;

● Goede kennis van het juist toepassen van niet-functionele aspecten zoals privacy, security, data-soevereiniteit;

● goede communicatieve vaardigheden in het Nederlands én het Engels, zowel schriftelijk als mondeling;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten