Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider ruimtelijke ontwikkeling (zzp)

Geplaatst 4 apr. 2022
Project ID: YIS 9112428
Plaats
Maasdam
Uren
36 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 13 jun. 2022
Einde: 1 nov. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 7 jun. 2022 12:00
  • Aantal uur per week: Gefaseerd met een minimum van 12 uur per week naar 32- 36 uur
  • Startdatum: z.s.m.
  • Einddatum: 6 maanden (met kans op verlenging)
  • Werken op locatie en thuis

 

Beschrijving

Als senior projectleider leidt je ruimtelijke projecten met hoge politieke, financiële en/of maatschappelijke impact. Het gaat om bijv. de grotere nieuwbouwprojecten. Je verzorgt de afstemming en samenhang met de bij het project betrokken interne en externe partijen en belanghebbenden en creëert draagvlak voor de projectresultaten.

 

Je bent thuis in de brede beleidsmatige context van grootschalige ontwikkelingen en kunt goed schakelen tussen een hoog abstractieniveau, verschillende visies en meningen en praktische (werk)afspraken. Je bent breed inzetbaar en voelt je in je element bij een breed scala aan projecten, variërend van grootschalige nieuwbouwontwikkelingen tot het realiseren van complexere binnenstedelijke herontwikkelingen. Je levert een belangrijke bijdrage aan het realiseren van de woningbouwopgave van de gemeente.

 

Werkomgeving

Als projectleider werk je binnen het team Projectleiding Ruimtelijke Ontwikkeling samen met enthousiaste collega’s: projectondersteuners, projectleiders en senior projectleiders. 

 

Inhoud functie

• Projectvoorbereiding: opstellen projectplan, inrichting projectorganisatie en aanbesteding van werken/diensten;

• Projectmanagement: adviseren over en integreren van nieuwe concepten en werkwijzen ter verbetering van de effectiviteit, aansturen projectteam, zorg dragen voor bewaking en rapportage over voortgang, budgetten en beslismomenten;

• Projectuitvoering: zorgdragen voor uitvoering van het project en adviseren over, realiseren en regisseren van (burger-)participatie en interactie met projectbetrokkenen;

• Projectevaluatie: zorg dragen voor toetsing en verantwoording van behaalde resultaten en adviseren over toekomstige projecten;

• Netwerken: ontwikkelen en onderhouden van een relatienetwerk, initiëren en bevorderen van de samenwerking met organisaties/partijen.

 

Eisen voor de functie

• Je hebt een opleiding op hbo/universitair niveau met aanvullende cursussen/opleidingen die aantonen dat je kennis hebt van projectleiding / projectmanagement;

• Je hebt aantoonbare meerjarige ervaring als projectleider van ruimtelijke ontwikkelingsprojecten. Eveneens meerjarige ervaring met projectmatig en planmatig werken, aanspreekbaar op resultaten en voortgang. 

• Je bent een proactieve en resultaatgerichte professional die een stevige bijdrage wil leveren aan de ontwikkeling van de gemeente Hoeksche Waard. 

• Je vindt uitdagingen in de projecten, die in de gemeente spelen. Je bent communicatief uitermate vaardig, je hebt onderhandelingsvaardigheden en je bent daarnaast een natuurlijke verbinder van partijen en belangen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten