Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider regionale kenniswerkplaats Midden-Limburg (zzp)

Geplaatst 27 nov. 2024
Project ID: YIS 9171015
Plaats
WEERT, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
9 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 9 sep. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 3 dec. 2024 12:00
  • Duur: 240 uur (periode december 2024 tot uiterlijk 9 september 2025)     

  • Uren: tussen 6-8 uur per week gemiddeld is gerekend

  • Schaal 11

  • Tarief max 103,-

  • Werkdagen, hybride, geen specifieke voorkeur in onderling overleg

  • Gesprekken vinden bij voorkeur plaats op: 5 december tussen 12:00 - 15:00 uur of 17 december tussen 15:00-16:00 uur. Bij voorkeur live kennismaking

  • Gemeente Weert

De gemeente Weert zoekt een gedreven projectleider met een passie voor maatschappelijke vraagstukken op het gebied van mensen met onbegrepen gedrag voor het opzetten van een regionale kenniswerkplaats in Midden-Limburg.

 

Heb je ervaring met complexe samenwerkingsvraagstukken en het opzetten van een duurzame en regionale (kennis)infrastructuur en weet jij als geen andere hoe je verschillende partijen kunt verbinden en enthousiasmeren voor hetzelfde doel? Dan zijn wij op zoek naar jou!

 

 Achtergrond

Mensen met onbegrepen gedrag die te maken hebben met complexe problematiek, vallen vaak tussen wal en schip als het aankomt op zorg en ondersteuning. Ook krijgen zij te maken met politie en justitie. In de regio Noord- en Midden-Limburg wordt hard gewerkt aan nieuwe samenwerkingsverbanden en netwerken die passende zorg en ondersteuning kunnen bieden aan deze groep mensen. Onderdeel van deze samenwerkingsverbanden vormen de regionale kenniswerkplaatsen onbegrepen gedrag.

 

Het actieprogramma Grip op Onbegrip van ZonMw is gericht op het op het versterken van een lerende omgeving en verbetercyclus in de regio ten behoeve van een persoonsgerichte aanpak voor mensen met onbegrepen gedrag. De gemeente Weert heeft van ZonMw subsidie ontvangen voor een startimpuls voor een Regionale Kenniswerkplaats Midden-Limburg. Met deze startimpuls wordt de regio Midden-Limburg in de gelegenheid gesteld om gezamenlijk met alle betrokken partijen een plan van aanpak uit te werken, dat leidt tot een uitgewerkte subsidieaanvraag bij ZonMw.

ZonMw zet met dit subsidietraject in op de ontwikkeling van een landelijk dekkend netwerk van 20 Regionale Kenniswerkplaatsen Onbegrepen Gedrag.

 

Wat is een regionale kenniswerkplaats

In een regionale kenniswerkplaats werken professionals uit praktijk, beleid, onderzoek en onderwijs samen met mensen met onbegrepen gedrag en hun naasten. Met elkaar pakken ze regionale vraagstukken op, wisselen ze kennis en ervaringen uit en werken ze aan oplossingen. Hiermee wordt een stevige en duurzame regionale (kennis)infrastructuur opgezet die op de lange termijn een gecoördineerde en gerichte aanpak voor mensen met onbegrepen gedrag kan ondersteunen.

 

Wat ga je doen?

Als projectleider richt jij je naast de maatschappelijke vraagstukken binnen de regio, vooral op het proces bij het vormen van de regionale kenniswerkplaats. Jij bewaakt, faciliteert en coördineert het project vanaf de opstart tot het uiteindelijke plan van aanpak voor de uitvoeringsfase van de kenniswerkplaats. Je zorgt ervoor dat de doelstellingen en resultaten van het project worden behaald en stuurt bij als er knelpunten ontstaan. Het uiteindelijke doel van deze startfase en dit project is om samen met de betrokken partijen te komen tot een visie en doelen voor de uitvoeringsfase van de regionale kenniswerkplaats. Ook het schrijven van een eerste projectvoorstel in samenwerking met partijen, die wordt uitgevoerd door de kenniswerkplaats, behoort bij de taken. Evenals het schrijven van de uitgewerkte subsidieaanvraag die bij ZonMw moet worden ingediend voor 9 september 2025.

 

In deze opstartfase speel jij een cruciale rol als bruggenbouwer en teamspeler, die gelooft in de kracht van samenwerking en in staat is om partijen te binden en te enthousiasmeren voor hetzelfde doel. Je opereert vanuit een centrale positie waarbij je vaak in overleg bent met diverse stakeholders in de regio. Je zorgt voor openheid, verbinding en hebt oog voor ieders belangen.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken in een regio die druk bezig is met de ontwikkelingen in het kader van inwoners met complexe problematiek. De gemeente Weert (afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn) is namens de Midden-Limburgse gemeenten de opdrachtgever voor dit project. Onder de regio Midden-Limburg vallen de gemeenten Nederweert, Leudal, Echt-Susteren, Maasgouw, Roerdalen, Roermond en Weert. 

 

Wat vragen we?

Als projectleider voor de regionale kenniswerkplaats beschik jij over strategische denkkracht en kijk je met een brede blik naar opgaven. Je bent communicatief sterk en hebt uitstekende organisatorische vaardigheden. Al eerder heb je een spilfunctie gehad als projectleider of programmaleider. Je weet hoe je doelen vaststelt, prioriteiten bepaalt en de juiste randvoorwaarden creëert om het projectresultaat te bereiken. Je toont leiderschap en hebt het vermogen om anderen te inspireren en te motiveren. Als verbinder begrijp je tegenstrijdige belangen en neem je mensen mee in de beweging die we willen maken. Ook ben je in staat tot het onderhouden van contacten en het creëren van draagvlak bij de samenwerkingspartners. Vanuit een coördinerende rol ben je in staat om een gezamenlijke visie te formuleren en deze om te zetten in concrete acties en plan van aanpak.

 

Daarnaast beschik je over:

·       Een afgeronde HBO- of WO-opleiding; 

·       Werkervaring op het gebied van samenwerkingsverbanden en projectleiding; 

·       Sterke leiderschapskwaliteiten;

·       Een relevant netwerk binnen de regio Midden-Limburg is een pluspunt

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten