Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider privacy (zzp)

Geplaatst 21 feb. 2022
Project ID: YIS 9109884
Plaats
Almere
Uren
32 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 14 mrt. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend

Deadline sollicitatie: 02-03-2022 11:00 uur

Startdatum inzet: 14 maart

Einddatum inzet: 31-12-2022

Uren per week: 32

 

Bij deze projectleider rol ligt de focus op het leiden van projecten binnen de overheid/gemeente. Bewezen ervaring en de softskills die daarbij komen zijn belangrijker dan inhoudelijke privacy kennis (affiniteit is natuurlijk wel een pré). Omdat we open staan voor zowel medior als senior kandidaten kunnen we geen richttarief afgeven, graag voorstellen met marktconform tarief.

 

Projectleider Privacy

Voor de gemeente Almere zijn wij op zoek naar een Projectleider Privacy. Affiniteit met privacy is fijn, maar niet noodzakelijk omdat er voldoende inhoudelijke expertise is binnen het project. De nadruk ligt in deze vooral op projectmangement; voortgang (bewaking) van de deelprojecten én een goede landing binnen de organisatie zijn heel belangrijk.Zodoende zal je veel te maken krijgen hebben met stakeholdermanagement, omgaan met weerstand en het aansturen van specialisten.

 

Belangrijk is dat de (deel)projecten en verandertrajecten niet alleen betrekking hebben op (digitale) systemen maar ook op werkmethodieken en het algemene bewustzijn mbt privacy. Je komt niet in een gespreid bedje want er is werk aan de winkel. Samen met je team van experts ga je vorm geven aan diverse privacy projecten en zorgen dat deze in beweging blijven.

 

Het Project

De gemeente Almere wil in de komende jaren groeien in haar volwassenheidsniveau op het gebied van privacy. Voor 2022 heeft ze een project ingericht om te versnellen in deze groei.

Het project heeft een afdelingsgericht benadering waarvoor met de afdelingen op basis van hun risicoprofiel en ambities een privacyafdelingsplan is/wordt opgesteld. 

 

Vanuit het project worden de afdelingen ondersteund bij de uitvoering van deze plannen. Voor de afdelingen is een minimale set van eisen opgesteld voor deze plannen en de voortgang wordt gestuurd via kpi’s op het gebied van opstellen Information Governance Overzichten (integraal “verwerkingsregister” voor informatiebeheer, informatieveiligheid en privacy), uitvoeren (Pre-) Data Protection Impact Assessments en inrichten van “privacy proof” processen.

 

Daarnaast is er een benadering gericht op beleid en borging. Het project zorgt voor het opstellen/bijstellen van beleid, kaders en richtlijnen op het gebied van privacy, zoals beleid rond mail, richtlijn voor privacy by design en een kader anonimiseren. Vanuit borging is belangrijk dat de noodzakelijke maatregelen binnen het beheersingsdomein zijn ingericht en te toetsen dat de governance toereikend is ingericht, hiervoor wordt o.a. het privacy management systeem aangepast.

 

Wat zoeken we?

  • We zijn op zoek naar een ervaren projectleider voor het privacy project (3-4 dagen per week);
  • Aansturen van een team van 3 fulltime externen en 5 privacycoördinatoren (waarvan 2 extern) deeltijds. Dit zal in de loop van 2022 nog uitbreiden;
  • Binnen het project wordt naast de uitvoering van de privacyafdelingsplannen, gewerkt aan beleid/borging en samen met VIA aan het ontwikkelen van processen die ook privacy proof zijn;
  • Ervaring met het verzorgen voor inzicht en voortgang op het project en behalen van doelstellingen, dit rapporteer je ook aan de opdrachtgever;
  • Je bent bekend met budgetbeheersing en rapporteren hierover;
  • In staat om actief te interveniëren op afdelingsmanagement niveau en projectleden daar ook in begeleiden;
  • Afstemmen en samenwerken met andere projecten (o.a. digitalisering VIA, digivaardig in Almere);
  • VOG is vereist voor deze functie;
  • Je bent bereid regelmatig op het stadhuis in Almere te zijn. Uiteraard kan er ook deels thuisgewerkt worden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten