Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider predatiebeheer weidevogels

Geplaatst 24 okt. 2024
Project ID: YIS 9168550
Plaats
Leeuwarden, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 11 nov. 2024
Einde: 11 mei 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 4 nov. 2024 17:00
  • Startdatum: 11 november 2024

  • Duur opdracht: t/m 19 mei 2025

  • Aantal uren week: 32 uur p/w

  • Inschaling: 11 CAO Provincie

  • Terugkoppeling en Gesprekken: terugkoppeling en gespreksdata volgt zsm

  • Extra informatie: voor inhuur zijn geen vaste parkeerplaatsen beschikbaar in de parkeergarage. Voor eventuele sollicitatiegesprekken is er een uitzondering, omdat men dan als 'bezoek' geregistreerd wordt

  • Let op: dit is een project bij de provincie Friesland, niet bij de gemeente Leeuwarden


Projectleider/ecologisch beleidsmedewerker predatiebeheer weidevogels

Weidevogels horen bij de provincie Fryslân. Ze vormen een wezenlijk onderdeel van de beleving van het landschap en de Friese cultuur. Daarnaast is de provincie verantwoordelijk voor de bescherming van haar weidevogels Op 24 november 2021 hebben Provinciale Staten van Fryslân de Nota Weidevogels 2021-2030 vastgesteld. Met deze nota willen we samen met de bij weidevogels betrokken organisaties de achteruitgang van de weidevogelstand stoppen en komen tot groeiende weidevogelpopulaties.


De kwetsbaarheid van weidevogels voor predatie is toegenomen door intensiever landgebruik, verdwijnen van openheid en rust in het landschap en toename van het aantal predatoren Het verlagen van de predatiedruk maakt onderdeel uit van de nota, als één van de maatregelen om het broedsucces te verhogen. Met predatiebeheer wordt bedoeld het geheel aan maatregelen dat erop is gericht het effect van predatie op weidevogels te verminderen. Het betreft niet alleen direct ingrijpen in aantallen predatoren, maar ook indirect beïnvloeden van de aanwezigheid van predatoren door het landschap minder geschikt te maken. Direct ingrijpen kan zowel met niet- dodelijke middelen (bijvoorbeeld plaatsen van een raster) als met dodelijke middelen (afschot).


Wij zoeken een ervaren projectleider/coördinator die samen met collega’s, betrokken partners en stakeholders aan de slag gaat om invulling te geven aan de advisering en uitvoering van predatiebeheer in kader van de Nota Weidevogels en Nota Faunabeleid.

Taken:

·       Opstellen en afhandelen ecologische en beleidsmatige vraagstukken en advisering: intern (ambtelijk en bestuurlijk) en extern m.b.t predatiebeheer weidevogels..

·       Zorgdragen voor de coördinatie van de uitvoering van het beheer steenmarter en projecten/onderzoeken op het gebied van predatiebeheer Dit doe je samen met de betrokken stakeholders (collectieven, natuurbeheerders en vrijwilligers en collega’s).

·       Zorgdragen voor de afstemming met de collega’s van Team groene Regelgeving (vergunningverleners, handhavers en juristen)


Wie

Je bent een verbindende persoonlijkheid die creatief, oplossingsgericht en met gevoel voor bestuurlijke verhoudingen op diverse niveaus kan schakelen. Daarnaast ben je besluitvaardig, analytisch en resultaatgericht.


Werk- en denkniveau

Je hebt ruime en relevante ervaring als projectleider op HBO +/WO niveau: je analyseert de vraagstukken en ontwikkelingen op basis van brede kennis van het vakgebied faunabeheer, waarbij inzicht nodig is in andere vakgebieden of politiek-bestuurlijke aangelegenheden in een bredere context dan alleen het eigen vakgebied.  


Kennis

Je hebt brede kennis van het van het landelijke en provinciale natuur en fauna-beleid en heb je affiniteit met weidevogels. Waarbij inzicht nodig is in andere vakgebieden en of politiek-bestuurlijke aangelegenheden in een bredere context dan alleen het eigen vakgebied


Scope en complexiteit

Je voert de regie op het proces en de realisatie van doelstellingen op dit aandachtsgebied met een complex tactisch en uniek karakter: creëer je ook oplossingsrichtingen die innovatief zijn. Je bent communicatief sterk, zowel mondeling als schriftelijk. Je kunt omgaan met tegengestelde belangen en weet draagvlak te creëren


Rol richting omgeving

Je hebt bij deze taken te maken met belangentegenstellingen en bent in staat inhoudelijk en procesmatig te onderhandelen met in- en externe stakeholders op overwegend tactisch niveau.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten