Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider ontschotten nieuw beschut (zzp)

Geplaatst 12 jun. 2024
Project ID: YIS 9159265
Plaats
Assen
Uren
4 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 jul. 2024
Einde: 31 okt. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 18 jun. 2024 12:00

Startdatum: 01.07.2024

Duur: schatting 4 maanden (in overleg nader te bepalen)

Inzet: ca 4 uur per week

Inschaling: Schaal 11 CAO Gemeenten

Richtlijntarief: 90,00 (senior). Uiteraard afhankelijk van niveau/ervaring.

Gesprekken worden gepland op vrijdag 21 juni. Graag hier alvast rekening mee houden.

Alleen ZZP'ers die een Eenmanszaak of een BV zonder partners hebben kunnen gecontracteerd worden.


Opdracht:

Begin 2020 is de gemeente Assen gestart met het bieden van een ‘voorziening op maat’ voor een groep medewerkers met de indicatie Nieuw Beschut in de vorm van een pilot. Deze nieuwe ‘voorziening op maat’ was nodig om intensievere en passender begeleiding te kunnen bieden aan mensen die niet goed konden meekomen in de reguliere groenteams van het Werkpunt.

De kern van de opdracht:

1.     In 2024 onderzoek doen naar de haalbaarheid van ontschotting tussen Beschut Werken en arbeidsmatige dagbesteding als een voorliggende voorziening (indicatieloos)

2.     In 2024 onderzoek doen naar de haalbaarheid om medewerkers met een beschut indicatie in dienst te nemen van de gemeente

De uitkomsten van deze onderzoeken worden medio 2024 opgeleverd en omvatten concrete voorstellen over het vervolg ondersteund door verschillende scenario’s.

1.     Ontschotting

Er is in 2022 een interne verkenning gedaan naar de ontschotting tussen de pilot en arbeidsmatige dagbesteding (Wmo). Uitbreiding van de pilot met arbeidsmatige dagbesteding bleek niet eenvoudig omdat de gemeente hiervoor in NMD-verband aanbieders heeft gecontracteerd.

Bij uitbreiding van de pilot kunnen we als gemeente niet zelf als zorgaanbieder optreden. Vervolgens is onderzocht of een lokale zorgaanbieder geïnteresseerd zou zijn om samenwerking met de pilot aan te gaan. Dit bleek niet het geval.

Wat nu moet worden onderzocht of we dit binnen de gemeente als een voorliggende voorziening kunnen bieden. Het onderzoek bevat 3 deelgebieden:

1.    Wet- en regelgeving en ontwikkelingen die deze opdracht raken (bijvoorbeeld project regelarme stad). Wat zijn de wettelijke kaders waarbinnen de mogelijkheden liggen en welke beleidsregels raken de ontschotting. Wat zijn de mogelijkheden en onmogelijkheden. Los van regelgeving: wat is de bedoeling?

2.    Geldstromen: welke kosten en/of geldstromen zijn hiermee gemoeid. De geldstromen tussen de Wmo en Participatiewet.

3.    Op organisatieniveau: hebben we de kennis en ervaring voldoende in huis en kunnen we aan de gestelde kwaliteitseisen voldoen? Welke ondersteuningsstructuur is nodig en hoe borgen we kennis bij toegang?

 

2.    Onderzoek beschut medewerkers in eigen dienst

Op dit moment zijn medewerkers met een beschut indicatie in dienst bij de WPDA. Vanuit WPDA worden de medewerkers gedetacheerd bij de gemeente (zie projectplan pilot Nieuw Beschut gemeente Assen – WPDA).

Nu het college heeft besloten om van de pilot een vaste voorziening te maken moeten de afspraken met WPDA tegen het licht worden gehouden. Uitgangspunt is dat de de beschikbare wettelijke middelen blijvend worden ingezet. Dit betekent een blijvende financiële geldstroom vanuit WPDA naar gemeente voor ten minste 1 FTE begeleiding.

 

Het onderzoek bevat twee deelgebieden;

1.     Wat zijn de gevolgen voor de medewerkers als deze in dienst komt van de gemeente.

2.     Wat zijn de gevolgen voor de gemeente en WPDA als de medewerkers in dienst komen van de gemeente

3.     Wat zijn de voor- en nadelen vanuit maatschappelijk perspectief


Wij vragen

  • Ervaring met onderzoek in het kader van de Participatiewet

  • Ervaring binnen een gemeente

  • Je bent een doorpakker, en je staat stevig in je schoenen

  • Je onderkent de verschillende belangen en kunt deze vertalen in gedegen adviezen

  • Je hebt een proactieve en ondernemende werkstijl en je denkt in mogelijkheden.

  • Je bent goed in plannen, faseren en procesregie

  • Je hebt Hbo/Wo werk- en denkniveau

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten