Gemeenteprojecten

Freelance projectleider omgevingswet

Geplaatst 20 apr. 2021
Project ID: YIS000633
Plaats
Westvoorne
Duur
8 maanden
(3 mei 2021 - 31 dec. 2021)
Uren/week
11 hrs/week
Tarief
Unknown

Wij zijn op zoek naar een projectleider omgevingswet tussen de 8 en 16 uur per week. Samen met Hellevoetsluis en Brielle (onze fusiepartners) implementeren we de omgevingswet als of we al 1 gemeente zijn.

 

Hiervoor is een projectstructuur neergezet met een programmamanager. We merken dat onze gemeente Westvoorne onvoldoende integraal is aangehaakt.

Daarom zoeken we iemand die meer vanuit de inhoud (als vervolg op de impactanalyse die we voor onze gemeente hebben laten uitvoeren) onze gemeente op sleeptouw neemt in de veranderingen en gevolgen in de lijnorganisatie, rekening houdend met de projectorganisatie van Voorne (putten) Een eerste aanspreekpunt voor werkgroepleden, MT en ook voor de programmamanager. Iemand die inhoudelijk kan adviseren en kritisch meedenkt in de implementatie en eventuele gevolgen, breder dan de scope van het project.


Extra info

Er is al dus al een programma manager. Hij begeleidt meerdere werkgroepen vanuit visie van Voorne. Wat ze missen is iemand die de eigen organisatie meeneemt in wat de gevolgen zijn van de omgevingswet, iemand die de eigen lijnorganisatie mee kan nemen in de ontwikkelingen mbt de omgevingswet en teamleider kan ondersteunen met inzicht en advies.


We zoeken iemand die vanuit de inhoud de lijnorganisatie mee kan nemen in de nieuwe omgevingswet. Vanuit de verschillende werkgroepen worden de werkprocessen aangepakt, maar het is zaak dat de afdelingshoofden goed scherp krijgen wat dit gaat betekent zodat de juiste voorbereidingen kunnen worden getroffen. Dus vanuit de inhoud adviseren en integraal kijken naar de gevolgen en het geven van advies.

 

Wat moet er blijken uit het cv:

  • Brede kennis mbt de omgevingswet, dus de impact daarvan kennen op verschillende vakgebieden, organisatiebreed.
  • Het project staat er al, het gaat hier echt om de vertaling richting organisatie, iemand moet op inhoud mee kunnen lezen en het management kunnen adviseren.
  • Analytisch & verbindend zijn kerncompetenties. Vanuit kennis en expertise over de hele lijn kunnen kijken en de gehele organisatie te verbinden
  • Je moet goed in staat zijn om in goed inhoudelijk informatie te beoordelen en managementinformatie van te maken
  • Een medior volstaat. Als de competenties de ervaring aanvullen, iemand moet de juiste mensen op de juiste momenten op de juiste plek brengen zodat niemand buiten de boot valt.


Overige info

  • Aantal uur per week is 16 uur maximaal. 1 á 2 dagen per week variëren. Iemand moet flexibel kunnen optreden. Dit kan aan de voorkant worden afgestemd. Minder is eventueel bespreekbaar, mits er verspreid over de week uren gemaakt kunnen worden. Eigen PvA wordt bepaald en het is een meer intern gerichte rol, dus vrij qua invullen.
  • Er zijn geen vaste werkdagen vereist 
  • Vooralsnog wordt er volledig thuis gewerkt. Op het moment dat het weer kan moet iemand bereid zijn om minimaal 1 dag op kantoor in Westvoorne te werken.Sollicitatie deadline is 23-4 om 10:00 uur.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten