Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance Projectleider NPO (onderwijsgelden) (zzp)

Geplaatst 26 jan. 2022
Project ID: YIS 9108384
Plaats
Voorne-Putten
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar, 5 maanden
Start: 7 feb. 2022
Einde: 30 jun. 2023
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 1-2 10:00

Uiterlijke startdatum: zsm

Einddatum: t/m september 2022 voor 24 uur per week, daarna kan er teruggeschroefd worden in uren.

-       Circa 32 weken x 24 uur = 768 uur.

-       Resterende uren lagere inzet tot circa medio 2023 ivm afronding inzet NPO.

Optie tot verlenging: Nee

Aantal uur per week:  16 uur (wel gaat de voorkeur echt uit naar 24 uur in het begin).

Vaste werkdagen gewenst / vereist? Nee

Mogelijkheid tot (volledig) thuiswerken? Nu wel, als het verandert moet iemand wel bereid zijn af en toe naar kantoor te komen voor bezoeken van partners. Iemand uit de regio geniet de voorkeur. 

Standplaats: Voorne-Putten

Schaal: 10

Richtlijn Tarief: afhankelijk aanbod

 

Functieomschrijving: 

Projectleider NPO voor Voorne (Brielle, Hellevoetsluis en Westvoorne)

 

Het Nationaal Programma Onderwijs (NPO) is een investeringsprogramma van het kabinet voor de schooljaren 2021/2022 en 2022/2023. Het is bedoeld voor herstel en ontwikkeling van het onderwijs tijdens en na corona. Zowel de scholen als de gemeenten ontvangen NPO-middelen. Met dit extra geld kunnen gemeenten in samenwerking met scholen, kinderdagopvang, buitenschoolse opvang, (jeugdgezondheids)zorg, bibliotheken, welzijnsorganisaties en andere partijen maatregelen nemen in aanvulling op en ter ondersteuning van de middelen die scholen zelf krijgen om de jeugd in de gemeente weer perspectief te bieden.

 

Ons plan van aanpak op Voorne is af. Dat biedt jou de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan met de uitvoering.

 

Wat ga je doen:

Er ligt een plan van aanpak NPO die op hoofdlijnen is afgestemd met het onderwijs en de opvang en andere stakeholders. In het plan zijn diverse interventies opgenomen. Jij gaat ervoor zorgen dat deze interventies gerealiseerd worden. Dit doe je niet alleen, maar in afstemming met collega’s en stakeholders. Jij bewaakt en coördineert de uitvoering en realiseert zelf ook interventies. 

 

Periodiek lever je een voortgangsrapportage op.

Voorbeelden van interventies zijn:

  • Weerbaarheidstrainingen voor groep 7 en 8 en eventueel de brugklas
  • Schoolpleinen verbeteren (vergroening / meer spelaanleiding)
  • Buitenschools programma op het gebied van kunst, cultuur, muziek en sport.

 

Je houdt nauwkeurig de realisatie en de inzet van de middelen per gemeenten bij, dit ter verantwoording aan het Rijk, maar ook om te kijken welke ruimte er nog is om nieuwe ideeën te realiseren. Hiervoor is ruimte opgenomen in ons NPO.

 

Over de inzet heb je uiteraard ook afstemming met betrokken beleidsmedewerkers. Indien gevraagd informeer je de colleges van B&W over de stand van zaken.

 

Wij zoeken een projectleider:

  • die zelfstandig aan de slag gaat met het plan van aanpak
  • die van aanpakken weet en goed verbinding weet te maken en te houden met de betrokken partijen. Bij voorkeur ben je bekend met de lokale situatie.
  • met een afgeronde opleiding op minimaal HBO niveau en met aantoonbare ervaring in een politieke omgeving.
  • met een goed gevoel voor verhoudingen. Je werkt namelijk voor drie gemeenten die nu nog zelfstandig zijn, maar per 1 januari 2023 gaan fuseren.
  • die zo spoedig mogelijk beschikbaar is voor 24 uur per week. Dit in ieder geval t/m september. De verwachting is dat erna gemiddeld 16 uur per week nodig is voor de opdracht tot eind 2023. De meeste meters ga je in het 1e half jaar maken.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten