Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider jeugdhulp onderwijs Midden Limburg (zzp)

Geplaatst 14 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152880
Plaats
Weert, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 30 sep. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 mrt. 2024 17:00

Start: 2-4-2024

Duur opdracht: 6 maanden (optie tot verlenging)

Uren: 30-34 per week

Schaal 11

Tariefindicatie: €85


Samenhang Jeugdhulp en Onderwijs Midden- Limburg

Jeugdhulp en onderwijs zijn twee velden die elkaar raken en sterk met elkaar verweven zijn. Beide zijn gericht op de ontwikkelingsmogelijkheden van kinderen. Kinderen zijn gebaat bij onderwijs van goede kwaliteit en een passende zorg op het moment dat zijzelf, hun ouders en netwerk een steuntje in de rug nodig hebben.

 

Zowel onderwijs als jeugdhulp staan voor een grote opgave. Het onderwijs wil met inclusief onderwijs het onderwijs passend maken voor elk kind. De Hervormingsagenda Jeugd geeft aan dat gemeenten jeugdhulp steviger moeten verbinden aan het onderwijs: Voor kinderen met een extra ondersteuningsbehoefte is het belangrijk dat eerste gekeken wordt naar wat er op school gedaan kan worden, waarbij het gedrag genormaliseerd wordt aangepakt. Gemeenten moeten samen met onderwijs gaan bekijken of er collectief aanbod aangeboden kan worden met gezamenlijke financiering.

 

De 7 Midden-Limburgse gemeenten willen op gestructureerde wijze de samenwerking goed vormgeven en een gezamenlijke agenda met het onderwijs gaan opmaken en uitvoeren. Hiervoor zoeken we een projectleider.

 

Het project

Het project richt zich op de samenhang van jeugdhulp en onderwijs in Midden-Limburg. We zoeken de brede samenwerking met het onderwijs van preventie tot de gezamenlijke inzet van ondersteuning vanuit jeugdhulp en onderwijs voor jeugdigen met een ondersteuningsvraag onder schooltijd of in plaats van school. De koers, inzicht, kaders en activiteiten van de Hervormingsagenda Jeugd op dit thema zijn leidend voor de uitvoering van dit project.

 

Om het project tot een goed eind te brengen zijn volgende doelstellingen van belang:

·      Ontwikkeling van een gezamenlijke visie op ondersteuning van kinderen binnen het onderwijs en ieders verantwoordelijkheid hierin, ook de rol van ouders;

·      Meer integrale ondersteuning (jeugdhulp en onderwijs) aan kinderen en hun gezin;

·      Versterking van de doorgaande lijn in de ontwikkeling van kinderen met aandacht voor overgangsmomenten;

·      Waar winst te behalen valt het ontwikkelen van gezamenlijke financieringsvormen;

·      Bouwen aan een structurele samenwerking tussen onderwijs en jeugdhulp met een vaste samenwerkingsstructuur vanuit ieders verantwoordelijkheid en rol, die aansluit bij de lokale ontwikkelingen en overlegstructuren die er al zijn.

 

Bij dit project worden in ieder geval de volgende partijen betrokken:

·      De bestuurders en intern begeleiders van het primair- en voortgezet onderwijs; 

·      De bestuurders van het mbo;

·      De bestuurders en de beleidsadviseurs onderwijs en jeugdhulp gemeenten Midden-Limburg;

·      Het Centrum voor Jeugd en Gezin Midden-Limburg;

·      De samenwerkingsverbanden primair- en voorgezet onderwijs;

·      De bestuurders van de maatschappelijke Kinderopvangorganisaties.                    

 

De projectleider gaat in de eerste fase (van 6 maanden) met de partners een gezamenlijke visie met een samenwerkingsagenda opstellen.

 

Wanneer alle partijen zich aan deze visie en samenwerkingsagenda kunnen committeren, wordt de tweede fase ingegaan. De tweede fase bestaat uit:

·      Vertaling van naar een uitvoeringsplan met werkprocessen en een passende overlegstructuur (6 maanden).

·      Uitvoering en borging van het uitvoeringsplan daadwerkelijk uitgevoerd en geborgd (12 maanden).

 

Voor de eerste fase van 6 maanden zoeken de Midden-Limburgse gemeenten een projectleider. Het projectresultaat is een gezamenlijke visie en een samenwerkingsagenda.  

Voortzetting van de opdracht voor de tweede fase is een optie.


Wat vragen we?

·      Je beschikt minimaal over HBO werk- en denkniveau; 

·      Je hebt kennis van en ervaring met het domein van de Jeugdhulp en Onderwijs en begrijpt de samenhang tussen de vakgebieden;

·      Je hebt ervaring met het leiden van projecten. Je weet hoe je doelen vaststelt, prioriteiten bepaalt en de juiste randvoorwaarden creëert om het projectresultaat te bereiken;

·      Je herkent je daarnaast in de volgende competenties: daadkrachtig, proactief, besluitvaardig, verbindend, relativerend en resultaatgericht.

 

Waar ga je werken?

Je gaat werken in een regio die druk bezig is met de ontwikkelingen in het kader van de jeugdhulp (Hervormingsagenda). De gemeente Weert (afdeling Onderwijs, Cultuur, Sport en Welzijn) is namens de Midden-Limburgse gemeenten de opdrachtgever voor dit project. 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten