Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider/implementatiemanager (zzp)

Geplaatst 3 aug. 2022
Project ID: YIS 9119016
Plaats
Venlo, Limburg
Uren
16 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 12 sep. 2022
Einde: 10 apr. 2023
Tarief
85 - 108 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 23 aug. 2022 12:00

Startdatum: 12-09

einddatum: 10-04-2023. Kan verlengd worden als het project langer duurt

aantal uur: Gemiddeld 16. Kan soms de ene week wat meer zijn en de andere weer wat minder

Tarief: is bespreekbaar.

Voorkeur: Medior. Senior kandidaat mag ook.

 

Om vraag en aanbod op de arbeidsmarkt doelmatiger en efficiënter met elkaar te matchen, gaan gemeenten Gennep, Horst aan de Maas, Venlo en Venray aan werkzoekenden en aan het bedrijfsleven een digitale matchingsapplicatie ter beschikking stellen. Een regionale werkgroep heeft de uitgangspunten voor deze applicatie geformuleerd. De digitale matchingsapplicatie zal op basis van een Europese aanbesteding worden verworven. Gemeente Venlo zal in deze aanbesteding namens de andere gemeenten als penvoerder optreden. Voor de aanbesteding en de implementatie is gemeente Venlo op zoek naar een ervaren en deskundige

 

Projectleider / Implementatiemanager

die er voor zorgt dat de best passende applicatie volgens de geldende regels wordt ingekocht en dat de implementatie van de applicatie vlekkeloos verloopt zodat deze daadwerkelijk waarde toevoegt aan de arbeidsmarkt.

 

Taken en verantwoordelijkheden:

-         In samenwerking met regionale professionals vertaal je de eerder geformuleerde uitgangspunten naar een formeel programma van eisen. Naast de voor de applicatie relevante inhoudelijke uitgangspunten spelen eisen op het vlak van ICT en AVG een belangrijke rol.

-         Je wordt voorzitter van de selectiecommissie waarin naast het sociale domein ook ICT en juridische zaken vertegenwoordigd zijn.

-         Nadat de aanbesteding heeft geleid tot de verwerving van de applicatie wordt je verantwoordelijk voor de implementatie. Je bent als het ware de brug tussen de gebruikers op de werkvloer en de ICT-afdelingen van de deelnemende gemeenten. Je zorgt ervoor dat alle gebruikers de applicatie actief toepassen. 

 

De functie-eisen:

 

-         aantoonbare ervaring met de inkoop en aanbesteding van ICT-diensten bij (regionale en lokale) overheidsorganisaties.

-         aantoonbare ervaring met de implementatie van ICT-applicaties bij overheid en in het bedrijfsleven.

-         gewend om projecten te leiden waarin meerdere uiteenlopende disciplines en belangen aan de orde zijn.

-         bent gedurende de totale projectduur beschikbaar. Het project wordt half september 2022 opgestart. De totale duur van het project (van voorbereiding aanbesteding tot en met de implementatie) wordt ingeschat op 7 maanden.

-        bereid en in staat om, afhankelijk van de fase van het totale project méér of minder uren per week te werken. Het totaal aantal benodigde uren wordt ingeschat op 350.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten