Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider implementatie Wet open overheid (zzp)

Geplaatst 23 nov. 2022
Project ID: YIS 9124356
Plaats
Lansingerland, Zuid-Holland
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 2 jan. 2023
Einde: 2 jul. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 19 dec. 2022 13:00

Startdatum inzet: 2-1-2023

Einddatum inzet: juli 2023

Uren per week: 24


 

Per 1 mei 2022 is de Wet open overheid (Woo) in werking getreden. Deze wet verplicht ons om zo veel mogelijk informatie actief openbaar te maken. Dat wil zeggen dat we informatie uit eigen beweging publiceren, zonder dat de burger daar eerst om moet vragen. 

Deze wet vervangt de Wet openbaarheid van bestuur (Wob). Deze actieve openbaarmaking mag in stappen en de wetgever stuurt op een implementatie in 5 jaar.

 

Wat ga je doen?

Je analyseert welke impact de wet op de organisatie heeft en maakt een overzicht van uit te voeren actiepunten. Hiervoor lever jij de volgende producten op:

- Een inventarisatie van de stand van zaken binnen onze organisatie op het gebied van de informatiehuishouding; Een plan van aanpak voor de actieve openbaarmaking van de wettelijke 11 categorieën;

- Een plan van aanpak op om te komen tot het gewenste niveau van informatiehuishouding; en

- De daadwerkelijke implementatie waarbij je oog houdt voor de organisatie, bijvoorbeeld door een opleidingsplan uit te werken om collega’s te betrekken en mee te nemen op de inhoud.

 

Wat zoeken wij in een projectleider

Je beheerst de vaardigheden van het projectleiderschap inzake implementaties en veranderopgaven. Zo maak je duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen en anticipeer je tijdig op mogelijke problemen. Met tegenstrijdige belangen weet jij een win-win situatie te creëren, door goed te luisteren en door te vragen. Als een win-win niet mogelijk is, durf je beslissingen te maken in het belang van de organisatie en het behalen van je opdracht. 

Je beheerst de zachte kant van het werk, door mensen te enthousiasmeren, ambassadeur te zijn van het project en positieve energie uit te stralen. Intern en extern bouw je aan draagvlak voor het project. 

Je wordt niet geacht op elk technisch onderdeel de kennis en ervaring te hebben, maar je weet wel de mensen te benaderen en mobiliseren die deze kennis wel bezitten. Met jouw communicatieve vaardigheden spreek je de juiste taal om de brug te slaan. 

Uiteraard schakel je in het gehele project op verschillende niveaus en beweeg jij je met tact in een complex project binnen een politiek bestuurlijk omgeving.

 

Functie-eisen/ welke ervaring neem je mee

- HBO+ werk- en denkniveau;

- ervaring als projectleider op het gebied van implementatie van wetgeving en/of IV in primaire- en bedrijfsvoering processen;

- kennis en ervaring met betrekking tot verandertrajecten; en

- kennis op het gebied van informatiebeheer en archief

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten