Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider implementatie organisatie ontwikkeltraject (zzp)

Geplaatst 17 okt. 2023
Project ID: YIS 9141435
Plaats
Helmond, Hybride
Uren
24 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 30 okt. 2023
Einde: 30 apr. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 20 okt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 30-10-2023

Einddatum inzet: 30-4-2024

Uren per week: 24,00

Standplaats: Helmond

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst

De opdrachtgever verzoekt expliciet om een (korte) motivatiebrief toe te voegen. ZZP'ers moeten als eenmanszaak bij de KVK staan geregistreerd of als een BV zonder personeel. Maatschap en VOF zijn niet mogelijk. Daarnaast dient de zzp'er een bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering te hebben.


Projectleider implementatie organisatie ontwikkeltraject ‘Samen maken we de sprong!’ 

 

De gemeentelijke organisatie van gemeente Helmond staat, net als de stad, voor een schaalsprong. Het organisatie-ontwikkeltraject met de 10 ontwikkellijnen is in volle gang. Er is een doorontwikkeling van de organisatie – onder het motto ‘Samen maken we de sprong! ‘- nodig om de balans tussen de ontwikkelingen in de stad en de regio richting 2024 vs. de realisatiekracht die dat vraagt van de ambtelijke organisatie te borgen en op onderdelen te herstellen.  

 

De organisatie wordt met deze ontwikkeling meer toekomstbestendig gemaakt. Er ligt een opgave om vanaf ‘het papier’ te komen tot de ‘dagelijkse praktijk’. Het is van belang om de ‘going concernactiviteiten’ (vanuit huidige structuur en sturing) zo min mogelijk te belasten met activiteiten gericht op het ‘growing concern’ (de nieuwe structuur en sturing). Om te zorgen voor een goede implementatie van de ontwikkellijnen is er een tijdelijke vraag naar ondersteuning voor het traject. In deze tijdelijke rol ondersteun je op alle facetten de directie bij het organisatie-ontwikkeltraject. 

  

Taken waar je aan moet denken... 

Als projectleider ben je het eerste aanspreekpunt voor en adviseur van het directieteam (DT) aangaande de implementatie van de beoogde organisatieontwikkeling in termen van structuur en sturing. 


Je bent voorzitter van het wekelijkse overleg van de ambtelijke regiegroep en stuurt op voortgang en resultaat. Je stuurt daarbij op de leden van de regiegroep en op basis van een vooraf samen uitgelijnde planning en aanpak van de implementatiefase. 

 

Als projectleider ben je tevens de voorzitter van een periodiek overleg van de klankbordgroep. Je betrekt deze groep om reflectie te organiseren op ideeën en haalt signalen op bij de leden. Op deze manier kan voortdurend worden bijgestuurd om draagvlak te behouden en bevorderen voor de organisatieontwikkeling. 

 

Je bewaakt de planning nauwgezet en informeert het DT eens per twee weken (of vaker indien nodig) over de voortgang en eventuele knelpunten in de implementatie. Je doet proactief suggesties aan het DT voor varianten en daartoe behorende impact, om het DT in positie te houden om weloverwogen keuzen te maken. 

 

In principe ben je de enige adviseur aan tafel van het DT vanuit de projectorganisatie op het agendapunt ‘implementatie organisatieontwikkeling’.   


Naast deze vaste projectwerkzaamheden onderhoudt de projectleider proactief verbinding met individuele afdelingsmanagers en waar nodig teammanagers. Dit om proactief in te kunnen spelen op situationele vraagstukken in afdelingen of teams aangaande organisatieontwikkeling. 


De ideale kandidaat 

Je bent een communicatief en bedrijfskundig sterke en ervaren senior directieadviseur. Je hebt ervaring met het begeleiden van implementatietrajecten bij (gemeentelijke) organisaties waarbij de borging van de plannen en het voeren van regie op het traject erg belangrijk is. 

We zoeken iemand die per direct beschikbaar is voor 24 uur per week. Dit graag op flexibele inzet op basis van vraag en behoefte.  

Over gemeente Helmond 

Werken bij de gemeente Helmond betekent werken bij een organisatie die zich continu ontwikkelt en boordevol ambitie zit. Dat moet ook, want, ook al zijn in gemeente Helmond mooie dingen bereikt, de samenleving verandert. Helmond is een stad in beweging. Er wordt met trots gewerkt vanuit verbinding, vertrouwen en waardering. Een integrale benadering met vernieuwende en innovatieve ideeën. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten