Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider gebiedsontwikkeling (zzp)

Posted Jul 18, 2022
Project ID: YIS 9118065
Location
Sliedrecht , Zuid-Holland
Duration
1 jaar, 11 maanden
(Aug 1, 2022 - Jul 1, 2024)
Hours/week
20 hrs/week
Payrate range
Unknown

Start: wens zo snel mogelijk

Uren: 16 - 24 uur per week.

Duur: opdracht van 24 maanden

Schaal: 11, richttarief €90-95

Geen deadline, de inhuurdesk maakt een selectie en zal voorstellen op het moment van binnenkomst.

 

 

Projectleider Gebiedsontwikkeling

 

Heb je ervaring in ruimtelijke ontwikkeling? Help jij de gemeente Sliedrecht mee om zijn groeiambitie te realiseren?

 

Waarom zou je moeten kiezen voor deze opdracht?

Als je betekenisvol wilt bijdragen aan de grote ambities die de gemeente Sliedrecht heeft te realiseren en als je voldoening haalt om samen te werken met interne en externe stakeholders om te komen tot een mooi projectresultaat.

 

Wat houdt de opdracht in?

De gemeente heeft in 2019 de ambitie vastgelegd om de komende twintig jaar 2.500 nieuwe woningen te bouwen. Dit streven zorgt er voor dat er de komende jaren een grote uitdaging ligt op het gebied van de ruimtelijke ontwikkeling van Sliedrecht. Om die groei daadwerkelijk te kunnen realiseren is ook een goede samenwerking met de markt nodig. Een mooie klus voor de organisatie!

 

·             Je gaat aan de slag met project Sliedrecht Buiten en denkt/ adviseert actief mee in het concreet vorm geven van de gewenste woningbouwontwikkeling. Ook geef je daar uitvoering aan door middel van het opzetten van nieuwe projecten in samenspraak met marktpartijen;

·             Je begeleidt zelfstandig de initiatieven naar de volgende fase, hetzij naar een gemeentelijke exploitatie, hetzij naar een contract met de ontwikkelende partij;

·             Je levert een bijdrage aan de doorontwikkeling van het projectmatig werken en aspecten die daar mee samenhangen;

 

Waar kom je te werken?

In Sliedrecht werken we aan mooie ruimtelijke projecten. Voorbeelden die nu lopen zijn de herontwikkeling van het winkelcentrum van Sliedrecht (Burgemeester Winklerplein), een grote woningbouwontwikkeling in de nieuwe wijk Baanhoek-West met 950 woningen, een binnenstedelijke herstructurering met een gemengd programma en jouw project, het realiseren van een nieuw recreatief knooppunt in de Sliedrechtse polder door de verplaatsing van verplaatsing van tennis- en voetbalvelden. Op de vrijkomende locatie ontstaat dan ruimte voor nieuwe werkgelegenheid .

Maar op nog meer plekken wil de gemeente vaart maken en woningbouwplannen in gang zetten, zowel in het bestaande dorp als in de polder. Informatie over strategische ambities (Programmaplan Ruimtelijke Vernieuwing 2023-2030) en lopende projecten, kun je vinden op www.sliedrecht.nl.

 

Bij ons in Sliedrecht

Sliedrecht is een dorp met ruim 25.000 inwoners en ligt aan één van de drukst bevaren rivieren van Nederland, de Beneden Merwede. Er is veel ondernemerschap, van oudsher in de maritieme sector. De gemeente Sliedrecht werkt op bestuursniveau nauw samen met de omliggende Drechtsteden, maar heeft door de jaren heen haar eigen karakter weten te behouden. Sliedrecht is een zelfstandige gemeente. Groot genoeg voor voorzieningen en bedrijvigheid op stadsniveau, en klein genoeg voor dat eigen dorpse karakter. Sliedrecht zet sterk in op de veranderende rol van de overheid: de samenleving en partnerschap staat centraal. Dat betekent dat primair gedacht wordt vanuit maatschappelijke vraagstukken en opgaven. De concrete doelstellingen en de wijze waarop het college van B&W invulling geeft aan deze nieuwe rol stelt hoge eisen aan de ambtelijke organisatie. Dit geldt ook voor de projecten.

 

Voorwaarden opdracht:

·        Gezien de urgentie en werkvoorraad, zoeken we iemand die per direct of op zeer korte termijn kan starten.

·        Duur: opdracht voor 24 maanden

·        Uren per week: minimaal 16 uur tot maximaal 24 uur 

 

Informatie over strategische ambities (kadernota 2022) en lopende projecten, kun je vinden op www.sliedrecht.nl.

 

Wat neem je mee?

·        HBO of WO werk- en denkniveau aangevuld met minimaal 3 jaar werkervaring in ruimtelijke ordening;

·        Je hebt kennis van projectmatig werken en kunt dat in de praktijk brengen;

·        Je hebt een goed ontwikkeld gevoel voor maatschappelijke en politiek-bestuurlijke verhoudingen en weet hier ook naar te handelen;

·        Je beschikt over een combinatie van analytische strategische vaardigheden en een proactieve werkhouding;

·        Ultieme verbinder die goed projectmatig kan werken en bestuurlijk sensitief is;

·        Je kan resultaatgericht en zelfstandig werken.

 

Similar projects

+ Search all projects