Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider Europese aanbesteding en implementatie (zzp)

Geplaatst 15 apr. 2022
Project ID: YIS 9113253
Plaats
Molenlanden
Uren
8 uur/week
Periode
1 jaar, 8 maanden
Start: 1 mei 2022
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
Onbekend

Sollicitatie deadline: 25-4-2022 12:00

Startdatum inzet: 1-5-2022

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 8,00

 

De volledige naam van de vacature is Projectleider aanbesteding en implementatie integraal EHRM en salarissysteem.

Ruime ervaring met minimaal 4 Europese Aanbestedingen en implementatie van een EHRM en salarissysteem.

 

Projectleider aanbesteding en implementatie integraal EHRM en salarissysteem 

Als projectleider realiseer je in opdracht van de ambtelijk opdrachtgever, in samenwerking met het interne projectteam, een succesvolle Europese aanbesteding en implementatie van het nog aan te besteden integraal EHRM en salarissysteem voor de gemeente Molenlanden. In opdracht van de ambtelijk opdrachtgever schrijf en voer je het plan van aanpak uit. Je houdt een duidelijk overzicht over de te nemen stappen in het project en stemt de werkzaamheden af met de betrokkenen in de organisatie. Op 1-1-2024 moet het nieuwe systeem helemaal goed draaien.

 

Competenties

·      Analytisch vermogen;

·      Proactief;

·      Organisatiesensitief;

·      Sterke communicatievaardigheden;

·      Resultaat- en oplossingsgericht;             

·      Samenwerkingsgericht, motiverend en stimulerend;

·      Inlevingsvermogen;

·      Verbindende persoonlijkheid;

·      Resultaatgericht, met oog voor verschillende belangen;

·      Politieke sensitiviteit;

 

PROJECTOPDRACHT [Aanbesteding EHRM- en salarissysteem]

Wat is de aanleiding van het project?

Op 31 december 2023 loopt het huidige contract met Centric af voor ons EHRM en salarissysteem Motion. Wij zijn voornemens om een nieuw contract wederom op basis van een SaaS-oplossing af te sluiten voor de levering, inrichting en het beheren van een nieuw EHRM systeem en salarissysteem. De kosten van een nieuw EHRM en salarissysteem komen boven het Europese drempelbedrag van € 211.000 uit en het systeem moet dan ook Europees Aanbesteed worden.

 

Wat is het doel van het project? Wat zijn de gewenste effecten?

Bij welk(e) doel(en) uit de programma's sluit dit project aan?

Een Europese aanbestedingsprocedure doorlopen voor een nieuw E-HRM- en salarissysteem, zodat implementatie tijdig en zorgvuldig kan gebeuren en het nieuwe systeem 1 januari 2024 ingericht en operationeel is. Wij streven naar een contractperiode van in eerste instantie 4 jaar met optie tot verlenging van 6 x telkens 1 jaar. Totale contractperiode 10 jaar.

 

Wat is het concrete resultaat dat moet worden opgeleverd?

Een toekomstbestendig, integraal en modern E-HRM en salarissysteem dat past bij zelforganisatie. Uitgangspunt is om waar mogelijk huidige losse systemen zoals een leermanagementsysteem en/of recruitmentportal onderdeel van het nieuwe EHRM en salarissysteem te maken en nieuwe mogelijkheden toe te passen. Daarnaast is het belangrijk dat mutaties zoveel als mogelijk bij de bron plaatsvinden, er dashboards met sturingsinformatie binnen het systeem te genereren zijn en dat het systeem waar nodig kan communiceren met andere systemen in de gemeente Molenlanden.

 

Welke randvoorwaarden en eisen gelden voor dit project?

Denk aan:

• inzet en betrokkenheid van mensen (verplicht bespreken met ICT)

Het project wordt opgeknipt in 2 delen. Deze projectopdracht richt zich puur op de Europese aanbesteding van het nieuwe EHRM en salarissysteem en loopt gedurende 2022. Later volgt een tweede projectopdracht voor de implementatie van het systeem voor 2023.

Inzet en betrokkenheid van mensen Voor dit project van de Europese aanbesteding wordt een projectgroep met de nodige

 

Functie-eisen

·      HBO/WO werk- en denkniveau.

·      Ruime ervaring met het uitvoeren en leiden van de voorbereiding, uitvoering en afronding van succesvolle Europese aanbestedingstrajecten van een integraal E-HRM en salarissysteem bij gemeenten. Minimaal 4 succesvol afgeronde EU aanbestedingstrajecten.

·      Ruime ervaring met het implementeren van een integraal E-HRM en salarissysteem bij gemeenten. Minimaal 4 succesvol afgeronde implementaties

·      Ervaring met het begeleiden van brown paper sessies voor het optimaliseren en toekomstbestendig inrichten van werkprocessen op het gebied van EHRM en salaris.

·      Actuele kennis van de markt.

·      Ervaring en affiniteit met koppelingen tussen verschillende systemen .

·      In opdracht van ambtelijk opdrachtgever coördineren en aansturing van het projectteam. Je stuurt vanuit je rol op resultaat en weet collega’s hierin mee te krijgen.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten