Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider energietransitie (ZZP)

Geplaatst 25 nov. 2021
Project ID: YIS 9105177
Plaats
Maasdam
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 3 jan. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
0 - 113 €/uur

Sollicitatie deadline: 29-12 12:00

  • Aantal uur per week: 36 uur (32 uur mag ook)
  • Startdatum: begin januari
  • Einddatum: 31-12-2022 met optie tot verlenging
  • Thuiswerken is mogelijk.
  • Deadline voorstellen: 2 december 12.00 uur
  • Tarief: gemeente schaal 11 (max. 113 per uur)

 

De vacature van projectleider Energietransitie staat nog open. Er zijn kandidaten op gesprek geweest, waar helaas nog geen juiste match uit is voortgekomen. Extra aandachtspunt voor deze functie is dat zij een kandidaat zoeken met ervaring met ondernemers en ook weet hoe een gemeente werkt. 

 

Beschrijving

De Hoeksche Waard wil in 2040 energieneutraal zijn. Dat is 1 van de doelstellingen in het programmaplan Duurzaamheid van gemeente Hoeksche Waard. Om dit te kunnen bereiken hebben wij een uitvoeringsprogramma ‘Hoeksche Waard richting energieneutraal’ opgesteld, waarin vele projecten en activiteiten zijn opgenomen om dit doel te bereiken. Hierbij werken wij nauw samen met vele overheidspartijen, maatschappelijke organisaties, ondernemers en natuurlijk onze inwoners. 

 

Houd jij van een dynamische werkomgeving, pionieren, een breed takenpakket en heb je een passie voor duurzaamheid en de energietransitie? Dan ben jij de tijdelijke Projectleider Energietransitie binnen het programmateam Duurzaamheid die wij zoeken. 

 

Werkomgeving

Als Projectleider Energietransitie werk je binnen het programmateam Duurzaamheid. Wij werken vanuit verschillende (veelal participatieve) projecten en activiteiten aan de doelstellingen voor een energieneutrale, klimaatadaptieve, biodiverse en circulaire Hoeksche Waard. We werken vanuit het programmaplan Duurzaamheid en verschillende uitvoeringsprogramma’s. Dit doen we in samenwerking met de andere teams binnen de gemeentelijke organisatie en met diverse externe (overheids)partners.

 

Inhoud functie

  • Je gaat zelfstandig aan de slag met verschillende projecten en activiteiten op het gebied van de energietransitie. De ene dag werk je bijvoorbeeld aan het stimuleren van zonnepanelen op daken van woningen en bedrijfspanden. De andere dag ben je bezig met het organiseren van kleinschalige inspiratiesessies voor ondernemers of ga je bedrijfsgericht aan de slag in samenwerking met partijen zoals Omgevingsdienst Zuid-Holland Zuid, Ondernemersvereniging Hoeksch Waard, Stedin en Energieke regio Hoeksche Waard. Onderdeel van de opdracht is om hier in je eerste maand, in lijn met het vastgestelde uitvoeringsprogramma, een aanpak voor te maken.
  • Je werkt nauw samen met projectleiders van andere duurzaamheidsprojecten en -activiteiten, de adviseurs Communicatie, Programmaondersteuners Duurzaamheid en de Regisseur Energietransitie. Hierbij heb je een integrale blik en zoek je de samenwerking op. Je legt verbanden tussen verschillende dossiers om zo nog meer resultaten te boeken.
  • Je hebt veel contact met ondernemers, inwoners en maatschappelijke organisaties. En ook met betrokken overheidspartijen.

 

Requirements:

Eisen voor de functie

•   Je hebt minimaal HBO werk- en denkniveau.

•   Je hebt ervaring in de rol van projectleider Duurzaamheid/Energietransitie en bent bekend met programma’s of projecten.

•   Je bent een ‘doener’, die goed kan plannen en organiseren en snel kan schakelen.

•   Je hebt goede communicatievaardigheden, zowel mondeling als schriftelijk.

•   Je bent een enthousiast persoon, stressbestendig, ondernemend en resultaatgericht.

•   Je bent een creatieve pionier.

•   Je hebt (uiteraard) een passie voor duurzaamheid.

•   Je hebt oog voor details en hebt een integrale blik.

 

Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten