Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er (eenmanszaak) en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider duurzame stedelijke ontwikkeling De Stationstuinen (zzp)

Posted Jun 9, 2022
Project ID: YIS 9116082
Location
Barendrecht , Zuid-Holland
Duration
1 jaar, 6 maanden
(Jul 1, 2022 - Dec 31, 2023)
Hours/week
24 hrs/week
Payrate range
Unknown
Application Deadline: Jun 16, 2022 12:00 PM

Startdatum inzet: 1-7-2022

Einddatum inzet: 31-12-2023

Uren per week: 24

 

 

De BAR-organisatie werkt voor de gemeenten Barendrecht, Albrandswaard en Ridderkerk. Drie zelfstandige gemeenten, één moderne uitvoeringsorganisatie. Werken in een groot gebied met veel bedrijvigheid, 125.000 inwoners en drie gemeentebesturen: uniek en uitdagend!

 

Wil jij jouw talent in duurzame ontwikkeling inzetten om bij te dragen aan de realisatie van De Stationstuinen? Hier bouwt de gemeente Barendrecht aan de groene stad van morgen. Een toonaangevend leefgebied waar mensen wonen, werken, leren en recreëren.

 

Dan hebben wij vanuit de BAR-organisatie een mooie kans voor jou. Wij zijn op zoek naar een nieuwe aanwinst voor ons team!

Voor het team Energietransitie en Klimaatadaptatie zoeken wij per direct een kandidaat.

 

Wat ga je doen?

 

Je bent projectmanager duurzame stedelijke ontwikkeling en vertegenwoordigt het team EKA in het project De Stationstuinen. Je coördineert de implementatie van de ambities uit de klimaatopgave Barendrecht. Samen met de collega’s van het team vertaal je deze ambities naar concrete voorstellen en adviezen. 

In het projectteam De Stationstuinen richt je je met belangrijke partners intern en extern op gezamenlijk te realiseren van de ambities. Daarnaast ben jij de ideale sparringpartner voor het projectmanagementteam.

 

Binnen het proces van deze gebiedsontwikkeling is nog niet alles tot in detail uitgewerkt. Omdat nog veel onzeker is vraagt de uitvoering van de ambities continue aandacht, regie, monitoring en bijsturing en heel belangrijk, communicatie daarover met alle betrokken partijen, intern, extern en bestuurlijk. Je maakt op een zorgvuldige manier stappen in het ontwikkelproces.

Naast je inzet voor De Stationstuinen maak je deel uit van een enthousiast team waar we van elkaar leren en groeien in onze professionaliteit. Vanuit de praktijk  van De Stationstuinen lever je input voor het traject duurzame gebiedsontwikkeling. In dit traject willen we duurzaamheid organisatie breed, beter borgen in beleid en projecten.

 

Concreet:

  • Je bent sparringpartner Duurzaamheid binnen het projectmanagementteam De Stationstuinen
  • Je bent de verbinder vanuit het team EKA voor het duurzaamheidsprogramma en De Stationstuinen
  • Je toetst de ontwikkelplannen in het kwaliteitsteam De Stationstuinen op de ambities voor duurzaamheid, energietransitie, klimaatadaptatie en circulair bouwen voor zowel gebouwen als ook voor buitenruimte.
  • Je adviseert op de duurzaamheid richting de stakeholders en de ontwikkelaars;
  • Je voert (ruimtelijke) verkenningen uit naar ontwikkelingen op het terrein van klimaatadaptatie, circulair bouwen en energietransitie;
  • Je stelt adviezen op voor bestuur en directie

 

 

Wat verwachten we van jou?

Je bent een gedreven denker én doener die zelfstandig taken en werkzaamheden kan uitvoeren. 

Je houdt van veelzijdig werk en van integraal samenwerken met collega’s van verschillende disciplines binnen en buiten de gemeente. 

Je bent een bruggenbouwer, communicatief sterk en in staat om complex zaken bondig te verwoorden, zowel in woord en beeld als in schrift. 

Je hebt ervaring met duurzame stedelijke ontwikkeling en thema’s zoals duurzaam, natuurinclusief en circulair bouwen, duurzame gebiedsontwikkeling, energietransitie en klimaatadaptatie. 

Je bent bekend met prestatie-indicatoren duurzaam bouwen, zoals BREEAM en GPR en advisering hierover in ruimtelijke projecten. Verder ben je in staat om positief kritisch te denken om zo vastgeroeste werkwijzen en ideeën te kunnen verbeteren.

 

 

Opleiding:

  • HBO/WO werk- en denkniveau (afgeronde opleiding); bij voorkeur op het gebied van planologie, sociale geografie, stedenbouw of aanverwante terreinen;
  • Minimaal 3 jaar relevante werkervaring in projectmanagement.

 

Similar projects

+ Search all projects