Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider duurzaamheid vastgoed (zzp)

Geplaatst 10 okt. 2023
Project ID: YIS 9140360
Plaats
Velsen, Hybride
Uren
32 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 30 okt. 2023
Einde: 15 mei 2024
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 16 okt. 2023 12:00

Startdatum inzet: 30-10-2023

Einddatum inzet: 15-5-2024

Uren per week: 32,00

Standplaats: Velsen

Max tarief: € 92,00

Vakgebied: Engineering

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst


Team Vastgoed beheert en onderhoud het gemeentelijk vastgoed. Team Vastgoed bestaat uit een hoofd Vastgoed, een portefeuillemanager, 2 bouwkundig adviseurs, 2 vastgoedadviseurs, 3 accountmanagers en een drietal juridische adviseurs. De verduurzamingsopgave is 1 van de belangrijkste opgaven voor de komende jaren.

Om deze opgave doelmatig te kunnen realiseren, zoeken wij een adviseur / projectleider die ons via een 2-tal concrete opdrachten helpt bij deze opgave. Deze 2 opdrachten kunt u lezen onder verantwoordelijkheden.

Verantwoordelijkheden

Opdracht 1: opstellen routekaart verduurzaming gemeentelijk vastgoed

Velsen wil graag een stap vooruit zetten als het gaat om de verduurzaming van het gemeentelijk vastgoed. Op dit moment worden energiebesparende maatregelen passende bij de ambitie label A in 2030 tot uitvoering gebracht. De afgelopen tijd is het bredere verduurzamingsprogramma vastgesteld. Een van de ontwikkelpunten is dat we een ‘routekaart verduurzaming gemeentelijk vastgoed’ willen laten opstellen die helderheid geeft op de wijze we met het gemeentelijk vastgoed invulling geven aan onze ambities ten aanzien van energie en CO2. Een eis van de opdracht is, dat er eind 2023 een routekaart verduurzaming ligt.


De gemeenteraad is toegezegd dat we in de komende maanden toewerken naar een routekaart voor de verduurzaming van ons gemeentelijk vastgoed. Aan de hand van deze routekaart willen we inzichtelijk maken wat de impact is (fysiek en financieel) van 3 scenario’s: Energieneutraal vs. Paris Proof vs. de wettelijke ondergrens.


In deze routekaart verwachten we dat minimaal de volgende onderdelen terugkomen:

1. Ophalen en vaststellen ambities


2. Strategie en werkwijze

a. Visie op verduurzaming

b. Samenwerking met partners (waaronder verbonden partijen)

c. Structuur waarlangs we de opgave willen realiseren

d. Volgordelijkheid (afweging en prioritering) aan te pakken panden en maatregelen

e. Scenario’s en doorlooptijd


4. Monitoring van de opgave


5. Informatievoorziening richting college en raad.


6. Zicht op benodigd budget voor verduurzamingsopgave voor verschillende scenario’s lange termijn (2050) en korte termijn (2030) en doorrekening van businesscase per pand (irt kostprijsdekkende huur bijvoorbeeld).

7. Werkwijze budgetaanvragen bij raad.

Opdracht 2: Uitvoeringsplan opstellen

Parallel aan het opstellen van de routekaart laten we ons meerjarenonderhoudsplan actualiseren. Nadat het raadbesluit over de gewenste route heeft plaatsgevonden, dient er een 4-jaarlijks uitvoeringsplan te worden opgesteld.


Opdracht 2 kent een afhankelijkheid van opdracht 1 als het gaat om de kaders die we gaan toepassen voor het verduurzamen van ons vastgoed. Voor de overige wensen die er zijn (toegankelijkheid, wensen gebruikers e.d.) kan gelijktijdig met opdracht 1 al een start worden gemaakt.

Opdracht 3: Ondersteunen bij realisatie no regret maatregelen

De dagelijkse praktijk bij afdeling vastgoed is dat we bezig zijn om zogenaamde no-regret maatregelen uit te voeren per pand, naast erkende maatregelen. Om de plannen tot uitvoering te brengen kan ondersteuning gevraagd worden voor het aanvragen van offertes, het schrijven van memo’s of het initieren van haalbaarheidsonderzoeken. In principe ligt de prioriteit op uitvoering van opdracht 1 en 2, maar als er tijd beschikbaar is, kan op je beroep gedaan worden.


In staat om ambities op pragmatische wijze om te vormen naar een routekaart op basis van meerdere scenario’s.


Eisen:

  • Projectmatig werken, regie kunnen voeren.

  • Brede kennis van duurzaamheid (met name energie / co2).

  • Expert op het vlak van verduurzaming van gebouwen.

  • Communicatief – op een breed vlak (o.a. onderhoud, accountmanagement, portefeuillemanagement en financiën).

  • Omgevingsbewust – relaties / raakvlakken kunnen herkennen met verduurzamingsopgave.

  • Bekend met een gemeentelijke organisatie.

  • Bekend met de verduurzamingsopgave van gemeentelijke organisaties.

  • Afgeronde HBO opleiding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten