Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider dienstverleningsvisie (zzp)

Geplaatst 8 mrt. 2024
Project ID: YIS 9152078
Plaats
Weert
Uren
22 uur/week
Periode
3 maanden
Start: 1 apr. 2024
Einde: 1 jul. 2024
Tarief
90 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 15 mrt. 2024 12:00

Gemeente Weert

Start 1 april

Eind 1 juli

Uren per week: 22 uur, in overleg

Schaal 12

Het tarief moet passend zijn bij het profiel.

We zoeken een ervaren projectleider en/of iemand met veel ervaring met Dienstverlening, dit moet duidelijk naar voren komen in CV en/of motivatie. Voorkeur met gemeente ervaring.


Opdracht visie op dienstverlening

Dienstverlening aan inwoners en ondernemers is belangrijk voor de gemeente Weert. Kwalitatief verloopt die dienstverlening naar tevredenheid maar de gemeente realiseert zich dat structureel aandacht nodig is om de persoonlijke en digitale dienstverlening te verbeteren. Daarom wil de gemeente komen tot een herijking van de visie op dienstverlening en heeft daarbij onderstaande doelen op het oog:

   Duiding van de ‘stip op de horizon’ 3

Het primaire doel van de visie is om een ideaalbeeld te schetsen van waar we met onze dienstverlening naartoe willen.

   Aanzet geven voor het kunnen voeren van kwaliteitsbeleid

De dienstverleningsvisie is het leidende instrument waarmee we sturen op kwaliteit van dienstverlening. Het operationaliseren van de visie creëert de mogelijkheid om ontwikkeldoelen en prestatieafspraken op het niveau van teams en individuele medewerkers te maken.

   Een kapstok om uitgangspunten aan ‘op te hangen’

Er spelen heel veel ontwikkelingen op het moment die allemaal gebaat zijn bij een kapstok met uitgangspunten over dienstverlening. De nieuwe dienstverleningsvisie zal voorzien in een dergelijke functie. Iedereen die binnen de organisatie bezig is met het verbeteren van de dienstverlening zal de nieuwe visie gebruiken als haakje. Dit op zichzelf al kan een aanjagende werking hebben op verdere kwaliteitsverbetering.

   Medewerkers inspireren en in de actiestand zetten

De visie dient ook een veranderkundig doel: met de visie hebben we een document in handen waarmee we medewerkers kunnen inspireren en prikkelen. Het visiedocument moet geen technisch begrip bevatten van kwaliteit (zoals een 7.5 tevredenheidscijfer), maar concreet schetsen waar we met onze dienstverlening naartoe willen. Doordat we met de visie ook een keuze maken over wat voor ons belangrijk is, inspireren we medewerkers en nodigen we medewerkers uit om mee te doen.

Er ligt een dienstverleningsconcept en een beleidsplan uit 2020, maar er is een behoefte om in het licht van de strategische visie Weert 2030 een scherpere en duidelijke dienstverleningsvisie op te stellen. Daarnaast zijn er ook recente landelijke ontwikkelingen die van invloed kunnen zijn op de dienstverleningsvisie. Deze visie moet de organisatie de handvaten biedt om de dienstverleningsambities van de gemeente Weert zoals verwoord in het coalitieprogramma te verwezenlijken:

“We staan voor kwalitatief goede integrale dienstverlening, waarbij de behoefte van onze inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers leidend zijn. Inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers hebben inzicht in de status van hun vraag en kunnen zoveel mogelijk zaken zelf digitaal regelen. Investeren in digitalisering is van belang om optimaal te kunnen meebewegen met relevante ontwikkelingen en trends in de samenleving, zodat we kunnen inspringen op de kansen die zich voordoen. Ook willen we de informatievoorziening aan onze inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers verbeteren.”


Als projectleider Dienstverleningsconcept ben je verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de visie op de organisatiebrede dienstverlening. Hierbij ben je de gesprekspartner voor de afdelingen en directie als het gaat om het ontwikkelen van de visie en verantwoordelijk voor de vaststelling. Je levert een document waarmee de visie doorleefbaar en tastbaar wordt voor de gehele organisatie. Het vormt de basis voor het uitdragen van de visie en geeft een handreiking voor de borging van de visie in de organisatie.

Je verbindt daartoe verschillende disciplines, start de noodzakelijke activiteiten op en bewaakt die op efficiëntie, zorgt ervoor dat ze binnen de kaders worden uitgevoerd en dat het doel niet uit het oog wordt verloren. Je werkt samen met de programmamanager Digitale dienstverlening, het afdelingshoofd Informatie en de concerndirecteur met aandachtgebied bedrijfsvoering,dienstverlening en sociaal domein (als opdrachtgever).

·       Je analyseert de relevante strategiedocumenten en beleid op het gebied van dienstverlening

·       Je voert gespreken met relevante stakeholders binnen bestuur en de organisatie.

·       Je spreekt inwoners, maatschappelijke organisaties en ondernemers over ervaringen met en verwachtingen over de gemeentelijke dienstverlening

·       Je betrekt de geïdentificeerde dienstverleningsuitgangspunten bij de opstelling van de visie, het concreet maken van de ambities en het bepalen van de speerpunten.

·       Je formuleert een korte krachtige kernboodschap die inspireert op de concernbrede opgaven

·       Je stelt de strategie op voor realisatie van de visie in afstemming met de programmamanager.


Steekwoorden dienstverlening gemeente Weert:

Inwoner centraal - Dienstverlening beleef je samen - Open, digitaal en persoonlijk -Standaardisatie en maatwerk - Digitaal vakmanschap

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten