Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider civiele werken (zzp)

Geplaatst 28 apr. 2022
Project ID: YIS 9113705
Plaats
Weert
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar, 1 maand
Start: 9 mei 2022
Einde: 1 jun. 2023
Tarief
90 - 103 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 mei 2022 12:00

Startdatum: z.s.m

Einddatum: 15-05-2023

Aantal uur: 32-36

Max tarief: €103.

Hybride werken mogelijk.

Als je relevante werkervaring hebt met civiele projecten is dat een grote pré.

Je mag een medior of senior kandidaat zijn.

Gesprekken met eindkandidaten vinden plaats in week 19.

 

Maak kennis met het team Projecten

Je komt terecht in een betrokken en enthousiast team van het Projectbureau en werkt nauw samen met de afdeling Openbaar gebied. Beiden zetten zich met veel ambitie in voor Weert. Het Projectbureau is verantwoordelijk voor het op een gestructureerde wijze, volgens de stappen van het projectmanagement, realiseren van het project. 

De afdeling OG is verantwoordelijk voor het totale beheer en onderhoud van de openbare ruimte binnen de gemeente Weert. Denk hierbij aan infrastructuur, groeninrichting, riolering en waterhuishouding, technische installaties, recreatieve voorzieningen, straatreiniging, parkeren, evenementen en afvalinzameling. Deze beheer en realisatie taken doen zij samen met ongeveer 35 collega’s. Het Projectbureau bestaat uit ca. 14 collega’s, waarvan 8 in vast dienstverband.

 

Voorafgaand aan de uitvoering wordt gesproken met inwoners, bedrijven, wijk- en dorpsraden en wordt steeds meer gekozen voor "gebiedsgericht werken": een werkwijze waarbij er door middel van burger- of overheidsparticipatie wordt gekeken naar mogelijkheden om taken meer over te laten c.q. over te dragen aan de samenleving zelf.

 

Werken als projectleider civiele werken

Als projectleider ben je verantwoordelijk voor de voorbereiding en realisatie van integrale civieltechnische projecten, grotendeels voortvloeiend uit het Gemeentelijk Rioleringsplan (GRP). Dit omvat zowel grootschalige projecten als ook kleinere specifieke projecten.

 

Om de uitvoering van deze functie succesvol te maken en je rol goed uit te kunnen voeren, heb je een hands-on-mentaliteit, ben je iemand die initiatieven neemt, zelfstandig werkt, snel schakelt en stevig in je schoenen staat. Je communiceert gemakkelijk met bestuurders, bewoners en diverse professionals van binnen en buiten onze organisatie. Daarnaast organiseer je informatiemomenten en voer je gesprekken met inwoners / bedrijven en andere belanghebbenden.

 

Bovendien heb je affiniteit met de laatste ontwikkelingen op het vlak van civieltechnische werkzaamheden, klimaatadaptatie en duurzaamheid.

 

Hoe kan jouw dag er uit zien?

Je hebt ’s morgens overleg met het adviesbureau dat verantwoordelijk is voor planvoorbereiding van een grootschalige rioolvervanging met volledige herinrichting van het openbaar gebied. Aansluitend heb je met je projectteam (vakcollega’s) overleg en neemt met hen het voorlopig ontwerp door. De inbreng van het projectteam verwerk je in het ontwerp.

Tijdens de lunch met de communicatie adviseur zet je de laatste puntjes op de i voor de informatiebijeenkomst met omwonenden die avond. In de middag heb je je reguliere overleg met de opdrachtgever, waarin je terugkoppeling geeft over de stand van zaken en de voortgang en het budget. Je bereidt nog een advies voor aan het college van burgemeester en wethouders en beantwoordt enkele vragen die door collega’s aan je worden gesteld naar aanleiding van telefoontjes die binnen zijn gekomen. ’s Avonds heb je de informatieavond.

 

Jouw kwaliteiten

·       Je hebt een resultaat gerichte instelling en bent transparant in de dingen die je doet.

·       Jouw analytisch vermogen en kritische blik zorgen ervoor dat je projecten op een hoogwaardig niveau kunt uitvoeren

·       Je weet op een heldere en krachtige manier te communiceren, zowel schriftelijk als mondeling

·       Je hebt affiniteit met projectmanagement

·       Je houdt van integraal werken, werken met een projectteam

·       Je bent intern en extern gericht en hebt een dienstverlenende instelling

·       Je hebt een omgevingsbewuste instelling en weet proactief te handelen

·       Je bent een netwerker en verbinder

·       Je hebt passie voor alles wat met openbare ruimte te maken heeft

·       Je hebt ervaring in de te verrichten werkzaamheden

 

Jouw achtergrond

·       HBO werk- en denkniveau en een daarbij passende opleiding.

·       Ervaring met projectmatig werken, zowel wat betreft inhoud als op proces.

·       Relevante en aantoonbare werkervaring in de te verrichten taken en werkzaamheden is een pré.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten