Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectleider (zzp)

Geplaatst 24 mrt. 2023
Project ID: YIS 9130925
Plaats
Lansingerland, Zuid-Holland
Uren
32 uur/week
Periode
5 maanden
Start: 5 jun. 2023
Einde: 27 okt. 2023
Tarief
70 - 83.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 mrt. 2023 14:00

Startdatum inzet: Zsm

Duur: 4 maanden met optie op verlenging

Uren: 24 tot 36 uur

Richttarief: € 83,50 obv functieschaal 11

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



- Welke uitdaging bieden wij

Samen met zeer betrokken collega’s in Team Maatschappelijke opgeven neemt je de verantwoordelijkheid voor de opbouw, inhoud en uitvoering voor de verschillende maatschappelijke opgaven. Je vervult een essentiële leidende rol in deze complexe opgaven en bent thuis in de principes van het projectmatig werken. Je zet je onder andere in voor de gedupeerde ouders in de kinderopvang toeslagenaffaire (KOT). Ben jij projectleider die het leuk vindt om bij te dragen aan verschillende maatschappelijke vraagstukken?

Welke verantwoordelijkheden krijg je

Binnen het Team Maatschappelijke Opgaven (Jeugd, WMO, Onderwijs, Cultuur & Sport, Veiligheid en Participatie) liggen er een aantal mooie en belangrijke opgaven waarin jij wordt gevraagd de leiding te nemen. Jouw werkzaamheden bestaan onder andere uit:

• Coördineren van het opstellen en uitvoeren van projectopdrachten en –plannen voor domein Samenleving;

• Samen met je projectteam maken van voorstellen voor directie, bestuur en de gemeenteraad;

• Samenwerken met onze externe partners en de interne organisatie inclusief het organiseren en bijwonen van bijeenkomsten; en

• Aansturen op het efficiënt inzetten van gemeentelijke gelden, budgetten beheren en rapporteren over de financiële stand van zaken.

Waar ben je goed in

Als geen ander weet jij opvolging te geven aan maatschappelijke vraagstukken. Je ziet de grotere lijn en weet losse puzzelstukken met elkaar te verbinden. Je weet jezelf goed te verwoorden en maakt duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen. Jouw analytisch vermogen en doelgerichte benadering maken dat je resultaat boekt bij complexe project- en planningsvraagstukken. Je schakelt makkelijk met de teammanager en de opdrachtgevers. Hierin blijf jij de samenhang tussen verschillende onderwerpen zien en de verhouding tot het maatschappelijk beleid. Je betrekt tijdig collega’s met specialistische kennis en vindt de aansluiting met samenhangende vakgebieden. Dit alles doe je met de zorgvuldigheid die past binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

 

Op welke ervaring bouw je verder

In deze functie krijg je veel vrijheid en bewegingsruimte om onder andere de opgave voor de KOT op te pakken. Je maakt impact op de samenleving en draagt bij aan de ontwikkeling van gemeente Lansingerland. Voor deze rol dien je stevig in je schoenen te staan. We zoeken iemand die leiding kan geven aan projecten en het overzicht brengt én behoudt. Hiervoor vragen wij de volgende kennis en ervaring:

• Tenminste Hbo werk- en denkniveau;

• Meerdere jaren werkervaring in een projectleidersrol en/of projectmatig werken;

• Affiniteit met domein samenleving en de maatschappelijke opgaven; en

• Ervaring met opgavengericht werken en bestuurlijke complexe vraagstukken is een pré. 

ZOALS AANGEGEVEN IS HET EEN COMBINATIE FUNCTIE

Projectleider herstel toeslagenaffaire Lansingeland

Als gemeente staan wij aan de lat om uitvoering te geven aan de hersteloperatie kinderopvangtoeslagaffaire. Om dit te doen is er een steunpunt herstel toeslagenaffaire opgericht voor gedupeerde ouders en kinderen van de kinderopvangtoeslagaffaire.

De gemeente ondersteunt gedupeerde ouders en kinderen bij het maken van een nieuwe start. Daarbij werken we aan de volgende doelstellingen:

· Bieden van brede ondersteuning en begeleiding op (één of meer van) de volgende leefgebieden: financiën, budgetbeheer, bewindvoering, Wonen, gezondheid, werk/ dagbesteding en gezinssituatie.

· Ondersteunen bij het inventariseren van schulden. 

· Organiseren van opschorting en onder voorwaarden kwijtschelding van schulden bij de gemeente.

· Stimuleren van gedupeerde ouders die zich nog niet gemeld hebben om zich te melden voor 31 december 2023.

· Een bijdrage leveren aan het herstellen van het vertrouwen in de overheid.


Welke uitdaging bieden wij?

Als projectleider herstel toeslagenaffaire Lansingerland ben je binnen de gemeente verantwoordelijk voor het organiseren van de brede ondersteuning voor gedupeerde ouders en kinderen van de toeslagenaffaire. Dit doe je samen met een projectteam en het team steunpunt toeslagenaffaire dat de brede ondersteuning biedt aan de ouders en kinderen. Het steunpunt wordt aangestuurd door een coördinator waar jij intensief mee samenwerkt.

Met het oprichten van het steunpunt heeft dit project een goede start gemaakt. Toch zijn er nog genoeg uitdagingen te realiseren. Aan jou de taak op de opdracht voort te zetten, te evalueren en waar nodig bij te stellen en/of de brede ondersteuning uit te breiden. Naast het oorspronkelijke projectplan is er inmiddels een uitbreiding opgesteld. Hierin staan de nieuwe fases van het project beschreven zoals de ex-partnerregeling, de kindregeling en het driegesprek. Dit biedt mooie aanknopingspunten om van start te gaan.


Welke verantwoordelijkheden krijg je?

• Uitvoeren, evalueren en waar nodig bijstellen van het projectplan, incl. risicoanalyse en beheersmaatregelen

• Het in kaart brengen van de omvang van de problematiek van de kinderen en ex-partners van gedupeerden van de kinderopvangtoeslagenaffaire in de gemeente

• Het verder ontwikkelen en implementeren van een hulpaanpak voor kinderen en ex-partners van gedupeerden op de leefgebieden financiën, wonen, gezondheid, werk/ dagbesteding en gezinssituatie.

• Het ontwikkelen en implementeren van een aanpak tot het bereiken van kinderen en ex-partners van gedupeerden in de gemeente.

• Contactpersoon ondersteuning voor de Belastingdienst, nauwe samenwerking met de contactpersoon moratorium/ kwijtschelding, schuldhulpverlening en de VNG.

• Ontvangen en verwerken van de diverse lijsten via het portaal van de Belastingdienst.

• Zorg dragen voor correcte uitvoering van het moratorium en kwijtschelding van publieke schulden door betrokken medewerkers invordering (Sociaal Domein en gemeentelijke heffingen)

• Zorg dragen voor correcte uitvoering en afhandeling van lopende en geslaagde schuldbemiddelingen en saneringskredieten

• De verbinding leggen en onderhouden met (de aanpak van) de Belastingdienst en het Rijk, incl. contacten en bespreekuren van de VNG

• Opstellen vacatures en uitvoeren sollicitatieprocedures t.b.v. nieuwe medewerkers.

• Het aansturen van het projectteam bestaande uit een deelprojectleider(s), beleidsadviseur, coördinator steunpunt toeslagenaffaire en een adviseur toeslagenaffaire.

• Het bouwen en onderhouden van een netwerk

• verwerven en bijhouden van actuele kennis.

• Het adviseren van bestuur bij besluitvorming en verantwoording rondom de herstelaanpak kinderopvang toeslagenaffaire

• Zorg dragen voor aanleveren en afstemmen van informatie t.b.v. voortgangsrapportage, financiële verantwoording (SiSa) en integrale planning.

• Stimuleren interne samenwerking, kennisopbouw en -borging en bewaken samenhang (o.a. WMO, Jeugdhulp, Participatie, etc.)

• Signaleren knelpunten en rapporteren naar de opdrachtgever.

• Input leveren voor het communicatieplan, incl. input voor de inrichting van de website, opstellen flyers / posters / abri’s en animatiefilmpje.

• Input leveren voor de inrichting van systemen t.b.v. dossiervorming, factuurafhandeling en financiële verantwoording.

Waar ben je goed in

Als geen ander weet jij opvolging te geven aan maatschappelijke vraagstukken. Je ziet de grotere lijn en weet losse puzzelstukken met elkaar te verbinden. Je weet jezelf goed te verwoorden en maakt duidelijke afspraken om gestelde doelen te behalen. Jouw analytisch vermogen en doelgerichte benadering maken dat je resultaat boekt bij complexe project- en planningsvraagstukken. Je schakelt makkelijk met de teammanager en de opdrachtgevers. Hierin blijf jij de samenhang tussen verschillende onderwerpen zien en de verhouding tot het maatschappelijk beleid. Je betrekt tijdig collega’s met specialistische kennis en vindt de aansluiting met samenhangende vakgebieden. Dit alles doe je met de zorgvuldigheid die past binnen een politiek bestuurlijke omgeving.

Wie ben je:

• Met je positieve, op samenwerking gerichte en ondernemende houding pas je goed binnen ons dynamische team;

• Je vindt het leuk om integraal te werken in een complexe omgeving;

• Je beschikt over de vaardigheden die nodig zijn om integraal te werken en om verschillende rollen te kunnen uitvoeren:

• Je bent analytisch sterk, gericht op samenwerken, neemt initiatief, geeft tegendruk en staat stevig in de schoenen, bent resultaatgericht, laat creativiteit zien, je bent communicatief vaardig in alle lagen binnen en buiten de organisatie;

• Je hebt WO/ HBO werk- en denkniveau en ruime ervaring als projectleider;

• Je bent een echte verbinder, zowel in de organisatie als daarbuiten;

• Je bent resultaatgericht en kunt goed plannen en organiseren;

• Je hebt affiniteit met het sociale domein;

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten