Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectcoördinator duurzaamheid (zzp)

Geplaatst 6 feb. 2024
Project ID: YIS 9149644
Plaats
Almere, Hybride
Uren
28 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 4 mrt. 2024
Einde: 15 jul. 2024
Tarief
80 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 12 feb. 2024 17:00

Startdatum: 04-03-2024

Duur opdracht: 4,5 maand met optie tot verlengen

Aantal uren week: 28 uur

Benodigde devices worden niet verstrekt door de opdrachtgever

Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Begin 2020 is de Almeerse Duurzaamheidsagenda vastgesteld. Vanuit het programma Groene en Gezonde Stad werken we in Almere aan het realiseren van tal van duurzame doelen. Het programma is een coördinerend programma. De lijnafdelingen van de organisatie zijn verantwoordelijk voor het realiseren van de doelen binnen de pijlers Energie, Duurzame mobiliteit, Circulair, Voedsel, Klimaatadaptatie, Ecologie, Duurzame gebiedsontwikkeling, Duurzaam beheer en groot onderhoud en Duurzame inkoop en aanbesteding. Vanuit het programmateam helpen we de organisatie en het bestuur de integraliteit van de thema’s in het oog te houden, werken we aan het stimuleren van duurzaam gedrag, coördineren we de communicatie rond het programma, zetten we in op kennisdeling en inspiratie binnen het netwerk en faciliteren we de monitoring ten behoeve van sturing. Samen met heel veel collega’s, het bestuur, inwoners, ondernemers en maatschappelijke organisaties werken wij met passie aan een betere en mooiere leefomgeving.

Dit afdeling overstijgende Programma heeft een faciliterende, signalerende en aanjagende rol, waarbij het stimuleren van duurzaam gedrag een belangrijk onderdeel vormt. De Projectcoördinator Duurzaamheid staat ervoor aan de lat om specifiek dit het duurzame gedragscomponent te bewerkstelligen en waar mogelijk te borgen in de samenleving en/of interne lijnorganisatie.

Wat ga je doen

Voor de rol van de huidige Projectcoördinator Duurzaamheid zoeken we een tijdelijke vervanger gedurende haar zwangerschapsverlof. Er zijn een aantal concrete projecten en samenwerkingsverbanden waar je als Projectcoördinator bij betrokken bent. Bij de een meer op trekkers-, monitorend en coördinerend niveau en bij de ander vooral als verbinder, sparringpartner of meedenker. De projecten worden veelal in samenwerking met partners in de stad en/of interne vakafdelingen uitgevoerd. Hierbij kun je denken aan projecten en initiatieven die betrekking hebben op het stimuleren van: een groene beweging in de stad gericht op o.a. groene(re) tuinen, meer gezonde en duurzame voeding, circulariteit rondom kleding en een duurzamere mindset onder collega’s. Communicatie vormt hierbij een belangrijk middel, waarbij je nauw samenwerkt onze communicatieadviseur(s). Deze projecten coördineer je zelfstandig, uiteraard is er een sparringpartner en opdrachtgever in beeld.

Zo bouw je mee aan het netwerk van het programma, zowel binnen het stadhuis als daarbuiten.

 

Het programma wordt in 2024 herijkt. Een strategisch communicatieplan is daar onderdeel van, waar stimuleren duurzaam gedrag een belangrijk component in is. We vragen je naast het coördineren van de lopende projecten ook goed mee te denken in dit proces van herijking. De huidige projectcoördinator heeft daar de lijnen al voor uitgezet.

Wie ben jij

  • Het werken binnen de dynamiek van een programma en het instappen op rijdende treinen vanuit de vervangingsrol vereist een hoge mate van zelfstandigheid. Een complex veld, waarin je bijdrage groot kan zijn. Dat krijg je voor elkaar door je energie, je intelligentie maar zeker ook door je creativiteit en organisatievermogen.

  • Je hebt een hart voor duurzaamheid, werkt graag aan verschillende projecten en met veel verschillende mensen samen en bent flexibel in geval van adhoc-situaties. Dit alles idealiter met/vanuit een (duurzame) gedragsbril.

  • Je kunt projectmatig werken, bent resultaatgericht en voelt je verantwoordelijk voor de output van je werk.

  • Je bent analytisch sterk en je kijkt vanuit een integrale blik.

  • Je beschikt over een HBO/academisch werk- en denkniveau en hebt minimaal enige jaren relevante werkervaring.

  • Je bent gericht op samenwerking zowel binnen als buiten de organisatie.

  • Je legt makkelijk verbinding met anderen, hebt organisatietalent en bent oplossingsgericht.

Liefde voor Almere

Gemeente Almere wil een overheid zijn die bereikbaar en begripvol is voor iedereen. Een organisatie die doet wat nodig is om in de behoeften van de stad en haar inwoners te voorzien. Werken bij Almere is daarom een kwestie van het hart. Gewoon, omdat het goed voelt om het verschil te maken voor onze inwoners. We kunnen de stad alleen maximaal bedienen met medewerkers die oprecht betrokken zijn bij Almere, de stad goed (willen leren) kennen en die het verschil willen maken.

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten