Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance projectcoördinator (zzp)

Geplaatst 16 nov. 2023
Project ID: YIS 9143228
Plaats
Venlo
Uren
20 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 11 nov. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 23 nov. 2023 13:00

Startdatum: zsm

Einddatum: 11-11-2024

Aantal uur: 16-20 uur/week

Tarief: Indicatie: 105,- / 115,- (Max €119 afhankelijk van ervaring)



De Veiligheidsregio NML is op zoek naar een projectcoördinator/-trice


In de huidige tijd is steeds meer informatie, steeds sneller en op steeds meer verschillende plekken beschikbaar. Dit biedt verschillende kansen en ontwikkelopgaves voor de veiligheidsregio’s. De verschillende soorten data kunnen in alle fasen van de crisisbeheersing (in de brede zin des woords) de veiligheidsregio helpen bij het spelen van haar rol als netwerkregisseur.

Om dit goed te kunnen organiseren, moet de veiligheidsregio wel zorgen dat ze een goede informatiepositie voor zichzelf en haar partners faciliteert. Alle veiligheidsregio’s in Nederland zijn bezig met het thema netwerkregie en informatievoorziening, vaak onder de noemer van informatiegestuurde veiligheid. Ook landelijk werken de veiligheidsregio’s samen aan dit onderwerp, onder andere in het programma versterking IV en binnen het KCR2 project.

De zuidelijke 6 veiligheidsregio’s (Zuid-Limburg, Limburg Noord, Brabant Zuidoost, Brabant Noord, Midden West Brabant en Zeeland) hebben zich voor het onderwerp informatiegestuurde veiligheid (IGV) verenigd in de coalitie “Fieldlab IGV Zuid 6”. Daarbinnen stemmen de betrokken regio’s (elk vertegenwoordigd door een coördinator) hun eigen programma’s af en worden experimenten opgezet op basis van verworven bijdragen en subsidies. De resultaten worden nadrukkelijk uitgedragen naar en opgehaald uit soortgelijke coalities.

Belangrijke elementen in de aanpak van het Fieldlab IGV Zuid6 zijn:

1.     We voeren innovaties / verbeterprojecten uit in kleine, overzichtelijke projecten.

2.     Een project wordt getrokken door één regio, en vindt ook in die regio plaats.

3.     Als een project succesvol is, kan dat leiden tot een product of werkwijze dat in gebruik wordt genomen. Iedere regio kan zelf kiezen of zij daaraan meedoet.

Ieder project heeft een projectleider, maar de afstemming tussen de verschillende projecten moet ook worden geborgd. Over de voortgang van en samenhang tussen de projecten vindt verantwoording plaats aan de regiegroep IGV.


De projectcoördinator

Wij zoeken vanaf 1 januari 2024 een projectcoördinator voor het Fieldlab IGV Zuid6. De projectcoördinator werkt onder verantwoordelijkheid van de regiegroep IGV Zuid6.

De projectcoördinator stemt de projecten op elkaar af en fungeert als eerste aanspreekpunt voor de projectleiders en de regiegroep IGV. Hij/zij is nauw betrokken bij het verwerven van middelen t.b.v. de coalitie, afgestemd op kaders en ontwikkelingen op landelijk niveau en bij andere coalities.

Jouw rol

Jij richt je als projectcoördinator voornamelijk op het faciliteren van de projectleiders, het borgen van de kwaliteit van de individuele projecten én de samenhang ertussen. Daarbij stem je de wensen van de zes regio’s zo goed mogelijk op elkaar af. Je stemt innovaties in overleg met de regiegroep IGV af met andere coalities van regio’s. Ook stem je af met  kennispartners, met andere overheden (die mogelijk ook kunnen participeren, al dan niet in subsidievorm), met leveranciers en andere zakelijke partners.

De regiegroep IGV bepaalt de ontwikkel- en innovatie agenda, onder andere op basis van jouw inbreng. Jouw focus in het Fieldlab ligt op twee onderwerpen:

  1. Bewaken, faciliteren en aanjagen van de innovatieprojecten.

  2. Binnen het Fieldlab is een innovatie agenda opgesteld. Deze agenda vormt de basis voor de innovaties en moet als zodanig handen en voeten krijgen. De verschillende projecten moeten goed op elkaar zijn afgestemd, en de voortgang van de projecten, zowel inhoudelijk als administratief moet worden bewaakt.

  3. Borgen en beheren van de bereikte resultaten en gerealiseerde producten.

  4. Binnen het Fieldlab is een aantal producten gerealiseerd die inmiddels door meerdere regio’s in gebruik zijn genomen (IGV portal en beheermodule, veiligheidsbeeld). Daarnaast worden er onder jouw coordinatie ook nieuwe producten gerealiseerd die ingebed moeten worden in de regio’s. Je draagt er zorg voor dat de standaarden en afspraken die in de producten zijn ondergebracht, ook goed worden gedocumenteerd.

Taken

Afgeleid van jouw rol hebben wij de volgende hoofdtaken geformuleerd:

1.     Organiseren en faciliteren van de projecten binnen het Fieldlab IGV Zuid6.

2.     Organiseren en faciliteren van wekelijkse scrum methode en maandelijkse werkplaatsen Fieldlab IGV Zuid6.

3.     Coördineren van de in-beheername van de verschillende projectresultaten

4.     Uitdragen van de innovatie agenda en de projecten in verschillende gremia binnen en buiten de wereld van de veiligheidsregio’s (inclusief landelijke ontwikkelingen).

5.     Gevraagd en ongevraagd adviseren van de regiegroep IGV over innovatiekansen en financieringsmogelijkheden.

6.     Afstemmen van inhoudelijke projectdoelen en -activiteiten op onderzoeksagenda’s van kennisinstellingen (en omgekeerd).

7.     Afstemmen van projectdoelen en -activiteiten met andere overheden, bijvoorbeeld in de verwerving van subsidies en co-financieringen.

8.     Bijdragen aan de P&C cyclus en overige reguliere organisatorische aangelegenheden.

Gevraagde competenties

We zoeken een projectcoördinator die in staat is mensen, organisaties en projecten aan elkaar te verbinden. Je moet ook in staat zijn om te schakelen tussen verschillende projectdoelen en verwachtingen en concrete informatieproducten en ontwikkelactiviteiten.

Vertaald naar kennis, ervaring en vaardigheden/houding/gedrag zijn wij op zoek naar iemand met de volgende kenmerken.

Kennis

·       Aantoonbare kennis van informatievoorziening in brede zin (van architectuur tot aspecten van data beheer) en de ontwikkeling van informatieproducten en -systemen.

·       Aantoonbare kennis van projectmanagement en management van projectportfolio’s

·       Aantoonbare kennis van de werking van de veiligheidsregio, als netwerkknooppunt van organisaties die actief zijn op het gebied van fysieke veiligheid.

·       Aantoonbare kennis van de context (samenwerkingsverbanden, landelijke gremia) waarin de veiligheidsregio’s werken.

Ervaring

·       Ruime ervaring als projectleider.

·       Ervaring met het organiseren en faciliteren van innovatie en ontwikkelprojecten, inclusief het samenbrengen van specialisten uit verschillende kennisdomeinen.

·       Ervaring met het afstemmen van activiteiten en verwachtingen van leveranciers en afnemers.

·       Ervaring met budgettaire aspecten van informatievoorziening, projectmanagement en portfolio management.

Vaardigheden, houding en gedrag

·       Doelgericht toewerken naar kleine, concrete resultaten en die kunnen verbinden aan hogere doelen.

·       In staat zijn om effectief te communiceren met de regiegroep, managers én met mensen uit de praktijk.

·       Een goede balans kunnen vinden tussen open, transparant, flexibel en resultaatgericht.

·       In staat zijn om organisaties, belangen en mensen aan elkaar te verbinden.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten