Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmasecretaris Regionale Samenwerking Sociaal domein (zzp)

Geplaatst 23 mrt. 2022
Project ID: YIS000749
Plaats
Almere
Uren
24 uur/week
Periode
1 jaar
Start: 4 apr. 2022
Einde: 1 apr. 2023
Tarief
Onbekend

Startdatum: z.s.m.

Duur opdracht: in eerste instantie 1 jaar met kans op verlenging

Aantal uren week: 20- 24 uur

Deadline sollicitatie: 30-03-2022 11.00 uur

 

"Deze rol is een uitgelezen kans voor iemand die het leuk vindt om midden in de ontwikkelingen van het sociaal domein te staan en de samenwerkingsprocessen te versterken in een dynamische en complexe omgeving”

De zes gemeenten van Flevoland werken samen aan de transitie en transformatie in het sociaal domein op het gebied van de Jeugdwet en de Wet maatschappelijke ondersteuning. Almere vervult daarbij de rol van centrumgemeente.

Zowel op het gebied van Jeugdhulp als Wmo zijn er de komende jaren grote uitdagingen om de hulp en zorg anders, beter en meer in samenhang met het lokale veld te organiseren. De samenwerking is intensief en vindt concreet plaats in verschillende overleggen van bestuurders, directeuren, beleidsadviseurs, controllers en collega’s van bedrijfsvoering.

Frea Haker houdt zich als regionaal programmamanager bezig met het versterken van de regionale samenwerking. Bij haar werkzaamheden wordt zij ondersteund door een programmasecretaris.

 

Wat ga je doen:

Van het notuleren van een bestuurlijk overleg in de regio tot aan het meedenken over het doorontwikkelen van de regionale samenwerking in het sociaal domein. Een zeer brede en afwisselende rol. 

Je werkt nauw samen met de programmamanager en bent belast met organisatorische en secretariële taken. 

Denk aan het opstellen van agenda’s en programma’s, reserveren van zalen, uitwerken van verslagen, kwaliteitscheck op stukken en bewaken van actiepunten. 

Je ondersteunt en faciliteert de regionale werkgroepen. Je beheert de regiosite en gaat ervoor zorgen dat deze wordt doorontwikkeld. 

Naast je ondersteunende werkzaamheden treed je ook op als vaste sparringpartner van de programmamanager. In overleg worden (kleine) onderdelen van haar werkzaamheden aan jou overgedragen. Je bent daarnaast een ‘vraagbaak’ voor de regio en je koppelt acties aan deze vraagstukken. Je bewaakt samen met de regionale voorzitters dat beleids- en besluitvormingsprocessen lopen zoals met elkaar afgesproken. Je signaleert kansen en knelpunten in de doorontwikkeling van de regionale samenwerking (op organisatorisch vlak).

 

Wat breng je mee:

Als jij binnenkomt, komt er ook iemand binnen. Je bent enthousiast, nieuwsgierig, maakt makkelijk contact. Je wordt blij als je van alles kunt regelen en fixen en veel kunt netwerken. 

Je bent niet op je mondje gevallen, maar weet ook tegen wie je wat wel en niet kunt zeggen. Dat maakt je assertief maar ook charmant en zeker omgevingssensitief. Je vindt het leuk om je eigen stempel te gaan drukken op wat er al is, daar krijg je ook alle vrijheid in. We verwachten dat je slim, snel, secuur bent en een organisatietalent met een open blik. Je bent in staat om touwtjes aan elkaar te knopen in een complexe omgeving van regionale werkgroepen, projecten, bestuurlijke wensen, organisatorische vraagstukken en soms tegengestelde belangen. Je bent proactief in het oplossen van vraagstukken en in staat om snel te schakelen en verbanden te leggen tussen ambtelijk-, directie- en bestuursniveau.

Je bent HBO/WO geschoold en flexibel qua werktijden. Vertrouwd met Excel, Word, Powerpoint & Outlook en je kan overweg met ‘backend systemen’ van internetsites of je bent in staat je dit snel eigen te maken.


 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten