Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider gebiedsgericht samenwerken (GGWS) specialistische jeugdhulp (zzp)

Geplaatst 26 apr. 2024
Project ID: YIS 9156472
Plaats
Diemen, Hybride
Uren
8 uur/week
Periode
8 maanden
Start: 6 mei 2024
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
90 - 110 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 2 mei 2024 12:00
  1. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!).

  2. Startdatum: zo snel mogelijk

  3. Einddatum; 31-12-2024 met optie tot verlenging

  4. 8 uur per week op locatie

  5. Max tarief 103,50

  6. Graag motivatie, beschikbaarheid en vakantieplannen opnemen in de motivatie

  7. Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst



Gebiedsgericht samenwerken is de beweging van de diverse verwijzers, aanbieders, preventie en andere domeinen om de jongere en zijn gezin heen, die samen op maat hulp en ondersteuning aan een gezin bieden vanuit een normaliserende blik. Hierbij staat het vraaggericht werken met de jongere en gezin centraal. Uitgangspunt is om de jeugdhulp zodanig te verbeteren en in te richten dat huidige knelpunten worden weggenomen: we willen toe naar een toekomstbestendig jeugdhulpstelsel dat financieel beheersbaar is. We willen hierbij altijd kijken naar duurzame oplossingen in het gewone leven en op andere levensdomeinen in plaats van alleen vanuit de jeugdwet. De ambitie is dat alle jeugdigen en hun gezinnen in de DUO gemeenten (Diemen, Uithoorn en Diemen) betekenisvolle relaties hebben, ‘bestaanszeker’ zijn, veiligheid en welzijn ervaren. Als ondersteuning nodig is, werken ouder- en kindteam, huisartsen, buurtteam, de sociale basis, het onderwijs, de gecertificeerde instellingen én de aanvullende jeugdhulp gebiedsgericht samen. Dat doen ze door meer te investeren in contact met elkaar aan het begin én tijdens het proces van de hulpvraag en door meer samen te werken in de gebieden.

 

Je plek in de organisatie

De procesbegeleider is gepositioneerd bij de DUO-gemeenten en verantwoording wordt afgelegd aan de managers samenleving/samenlevingszaken van de DUO-gemeenten. Je werkt nauw samen met het beleid en lokale teams van de DUO gemeenten. Tegelijkertijd werk je nauw samen met de procesbegeleiders van Amsterdam, kwartiermakers en kernpartners. Tevens sluit je aan bij relevante gremia.

Werkzaamheden procesbegeleider

De procesbegeleider heeft de volgende opdracht:

  • Gebiedsgericht samenwerken binnen het gebied vormgeven; Alle professionals in de gebieden gaan werken met bouwstenen die ingezet kunnen worden op allerlei momenten voor, tijdens en na een jeugdhulptraject. Vanuit 1 verdeelpunt per gebied wordt onderzocht welke aanvullende (jeugd)hulp het best passend én beschikbaar is. De bestaande samenwerkingen bieden een stevige startpositie waaruit het gebiedsgericht samenwerken zich verder kan ontwikkelen

  • Advies formuleren structurele inrichting het gebiedsgericht samenwerken vanaf 2025.

De taken van de procesbegeleider zijn:

  • Focus op de samenwerking tussen alle verschillende (verwijzers, kernpartners, sociale basis, onderwijs, veiligheid etc.) partijen in het gebied.

  • Aanjagen, monitoren, adviseren vanuit een neutrale positie in het gebied en faciliteren en voorzitten van stedelijke gremia.

Op te leveren:

  • Organiseren van gezamenlijke bijeenkomsten gebiedsgericht samenwerken DUO;

  • Aansluitingsplan gebiedsgericht samenwerken opstellen in samenspraak met belanghebbenden; het aansluitingsplan geeft antwoordt op de volgende centrale vraag: Wat hebben wij te doen om te zorgen dat het gebiedsgericht samenwerken vorm en inhoud kan krijgen?

  • Alle professionals in de gebieden betrekken om de bouwstenen die ingezet kunnen worden op allerlei momenten voor, tijdens en na een jeugdhulptraject te implementeren.

  • Analyse en plan van aanpak om vanuit 1 verdeelpunt per gebied wordt onderzocht welke aanvullende (jeugd)hulp het best passend én indien nodig beschikbaar is.

Profiel

  • Je hebt academisch of hbo+ werk- en denkniveau en ruime relevante werkervaring;

  • Je bent minimaal 8 uur per week inzetbaar en committeert je aan deze opdracht tot 1 januari 2025 (intentie tot verlenging);

  • Je bent bekend met de ontwikkelagenda jeugd Amsterdam-DUO en/of Gebiedsgericht samenwerken;

  • Je hebt ervaring in het inrichten en leiden van complexe (verander) projecten;

  • Je hebt ervaring met het opzetten van netwerksamenwerkingen;

  • Je bent bestuurlijk en organisatie-sensitief;

  • Je bent creatief, houdt van een uitdaging en kan werken in een onzekere, te ontwikkelen context;

  • Jouw competenties zijn gericht op netwerken en verbinden, richting geven, communiceren, pro-activiteit, creativiteit, zelfstandigheid en resultaatgerichtheid.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten