Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager Langer Thuis (zzp)

Geplaatst 22 aug. 2024
Project ID: YIS 9164402
Plaats
Capelle aan den IJssel
Uren
16 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 aug. 2024 12:00

Gemeente Capelle aan den IJssel werkt volgens het principe bring your own device (telefoon & laptop)

Uren per week: 16,00

Startdatum inzet: z.s.m.

Looptijd is 4 maanden (optie tot verlengen)

Ervaring binnen een gemeente van 2-3 jaar is gewenst

Inhoudelijke kennis binnen het sociaal domein op gebied van gezondheid, GALA en IZA is een pre.




Programmamanager Langer Thuis

Werken voor de gemeente Capelle aan den IJssel betekent bijdragen aan de kans voor iedere Capellenaar om gezond en actief te leven. Gezondheid, leefstijl, en zinvolle vrije tijdsbesteding zitten daarom ook in jouw DNA. Samen met je collega’s vorm je een actief en betrokken team. Jouw talenten en werkgeluk staan bij ons voorop.

Met je collega’s werk je samen op diverse beleidsterreinen, zoals gezondheid, welzijn om uitvoering te geven aan het Programma Thuis in Capelle. Dit programma speelt in op langer thuis wonen met passende welzijn en zorg. Ook bij afnemende vitaliteit of een beperking. In maart 2024 heeft de gemeenteraad het Programma Thuis in Capelle vastgesteld. De komende periode moet de vertaalslag naar de praktijk worden gemaakt. Belangrijke ontwikkelingen die hieraan bijdragen zijn de kansen die het Integraal Zorgakkoord (IZA) biedt. Capelle beschikt over het Strategisch netwerkoverleg Capelle en Krimpen Verbonden dat gericht is op domein overstijgende samenwerking welzijn, zorg en wonen voor kwetsbare ouderen. Hierin participeren relevante stakeholders zoals het welzijnswerk, de zorg en corporaties.

Je gaat aan de slag met: 

  • Het verder uitwerken en uitvoeren van het uitvoeringsplan Thuis in Capelle in samenwerking met relevante partijen zoals het Netwerkoverleg Capelle en Krimpen Verbonden.

  • Onderdeel van het uitvoeringsprogramma is het vinden van bronnen van financiering uit het regionale IZA-budget en het transformatiebudget IZA van het Zilveren Kruis;

  • Het verbinden van het programma en uitvoeringsprogramma met de initiatieven rond IZA, GALA (Gezond en Actief Leven Akkoord);

  • Het in samenwerking met de afdeling communicatie van de gemeente en Capelle en Krimpen Verbonden invulling geven aan bewustwording onder Capellenaren over de toenemende zorgkloof en het appél dat hierdoor wordt gedaan op alle inwoners. Hiervoor gebruiken we het op te stellen communicatieplan Capelle en Krimpen Verbonden.

  • Aan dit communicatieplan levert de programmamanager een bijdrage;

  • Bestuurlijke afstemming met de verantwoordelijke wethouder;

  • Het voorbereiden van bestuurlijke besluitvorming en het informeren van college en gemeenteraad.

Als collega van de afdeling Samenleving ben je lid van een team professionele en bevlogen collega’s.

In een hechte groep van zo’n 95 collega’s verzorgen wij het sociaal domein. Dat doen we met onze staf en de units Wet maatschappelijke ondersteuning, Frontlijn, Maatschappelijke zorg en participatie én Jeugd, educatie en vrije tijd. Wij zorgen ervoor dat iedereen in Capelle naar vermogen kan meedoen als het gaat om opgroeien, wonen en werken.

Daarin nemen we onze verantwoordelijkheid, communiceren we helder, zoeken we de verbinding op en gebruiken we onze deskundigheid. Een project waar we gezamenlijk aan werken is de financiële bestaanszekerheid van onze Capellenaren. Samen voor elkaar. Dat doen we met vertrouwen, lef en betrokkenheid. 

Jouw talenten

Iedereen heeft talenten en bij Capelle kan en mag je die altijd inzetten. Zo werken we samen aan een inclusieve samenleving. Dat doe je door jouw maatschappelijke betrokkenheid. 

Verder neem je mee:

  • minimaal WO-werk of denkniveau. 

  • goede communicatieve en schriftelijke vaardigheden.

  • een op samenwerking gerichte, enthousiaste en flexibele werkhouding.

  • inhoudelijke kennis en ervaring op beleidsterreinen binnen het sociaal domein (o.a. gezondheid -waaronder GALA en IZA-, sport, welzijn).

  • Ervaring met programmamanagement; 

  • ervaring met het werken in een politiek-bestuurlijke omgeving.

  • gevoel voor netwerken.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten