Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance programmamanager agenda herstel biodiversiteit (zzp)

Geplaatst 17 jan. 2022
Project ID: YIS 9107840
Plaats
Leeuwarden
Uren
16 uur/week
Periode
10 maanden
Start: 15 feb. 2022
Einde: 31 dec. 2022
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 15 feb. 2022 12:00

Sollicitatie deadline: 15-02 12:00 Inhuurdesk zal selectie maken en voorstellen op moment van binnenkomst
Startdatum inzet: zsm
uren: 16 uur per week
schaal: 12-13 
Duur: t/m 31-12-2022
Thuiswerken: Afhankelijk van de coronaregels werkt men vanuit huis of op locatie. Er wordt verwacht dat men zelfstandig kan gaan inwerken door kennismaking en gesprekken te plannen.
 

Waarom

De provincie werkt met de andere Friese overheden en natuurorganisaties aan de uitvoering van de agenda herstel biodiversiteit (PS 26 mei 2021). De insteek van deze agenda is door samenwerken, kennis opbouwen en projecten fysiek te verbinden een verbeterslag te maken in de dingen die we nu al doen voor de biodiversiteit.

De agenda kent 6 thema’s waarop wordt samengewerkt. Elk thema kent een trekker. De verdeling van het trekkerschap over de thema’s is als volgt: 

a)   Basis op orde - provincie – p.m.  

b)   Kennis ontwikkelen en ontsluiten FMF/ iswm IFG   

c)   Kennis delen - Kening  

d)   Bewustwording en Educatie - IVN  

e)   Verbindingen realiseren - Wetterskip  

f)    Natuurinclusief werken – Gemeente Leeuwarden

Binnen de Provincie is er met name een zeer nauwe relatie met alle programma’s die werken aan de basis op orde; het realiseren van het natuurnetwerk/ natura 2000, een goede waterkwaliteit, bodemkwaliteit, landschap etc. 


Wat   

De regie van de samenwerking op het gebied van biodiversiteit ligt bij de provincie. Vandaar dat de programmamanager voor deze samenwerking ook door de provincie wordt ingezet. 


Taken:

•   Voor de samenwerking wordt een stuurgroep, een programmateam en een klankbordgroep ingezet. De programmamanger heeft tevens de rol van kwartiermaker om deze samenwerking op te zetten en soepel te laten verlopen. 

•   Er is gezamenlijk een jaarplan opgesteld om aan de slag te gaan met de benoemde thema’s. Met het budget dat PS beschikbaar heeft gesteld kan ook een jaarplan 2023 worden opgesteld. 

•   Voor het vervolg van de samenwerking dient de samenwerking en de inzet daarvoor te worden opgenomen in het komende bestuursakkoord 2023-2027

•   De Programmamanager is secretaris van de stuurgroep. De stuurgroep komt eens per half jaar bijeen en wordt voorgezeten door de gedeputeerde. 

•   De programmamanager ondersteunt de individuele bestuurders ook in verantwoordingen naar de eigen achterban (bijvoorbeeld via VFG overleggen, groene organisaties of collectieven;

 

Overige taken van de programmamanager zijn: 

-   Sturing geven aan de uitvoering van de agenda herstel biodiversiteit

-   Bewaken van de voortgang 

-   Aansturing van het programmateam met de thematrekkers en daarbinnen de projectleiders en verkenners op inhoud van de deelopdrachten en het bepalen van de in te zetten middelen en resources

-   Vormgeven van een goed bestuurlijk-ambtelijk samenspel vanuit belangen van beide opdrachtgevers

-   Ondersteunen van de samenwerking van de partners binnen de agenda herstel biodiversiteit

-   Verbinden van beide opdrachten waar mogelijk en gewenst

-   Bijdrage leveren aan het evalueren van de pilots en de governancestructuur

Wij zoeken een programmamanager die strategisch werk- en denkniveau heeft en die extern is georiënteerd. Daarnaast ben je een samenbindend en coachend leider en snap je hoe de opgave project- en programmatisch kan worden aangepakt. Je hebt ervaring met het ontwikkelen en versterken van samenwerkingsrelaties. Je hebt uitstekende netwerkvaardigheden (in- en extern) en ervaring met het dynamische politieke krachtenveld.. Kennis van en ervaring met complexe beleidsadvisering en bedrijfsvoering een must. 


Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Het is niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).


 

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten