Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesregisseur complexe casus jeugdbescherming (zzp)

Geplaatst 24 mei 2024
Project ID: YIS 9158365
Plaats
Lisse, Hybride
Uren
4 uur/week
Periode
6 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 30 nov. 2024
Tarief
65 - 73 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 29 mei 2024 12:00
  1. Start en einddatum: zsm starten, na 6 maanden intensief betrokken, blijven monitoren

  2. optie tot verlenging: voor monitorring

  3. Aantal uren: 4 uur per week aan de start, maar flexibel op- en afschalen naar gelang van nodig is

  4. Functieschaal: 10

  5. Graag motivatie, beschikbaarheid en vakantieplannen opnemen in het CV opnemen

  6. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA ingeschreven in NL, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap etc. kan niet!.


Situatieschets

In de gemeente Teylingen speelt een complexe casus waarbij een uithuisplaatsing dreigt. Wij zijn met de jeugdbescherming en verschillende jeugdhulpaanbieders op zoek naar een duurzame oplossing op het gebied van hulpverlening en huisvesting, die financieel houdbaar is. 


Wat ga je doen?

Jij bent verantwoordelijk voor het regisseren, ontwikkelen, structureren, bewaken en onderhouden van de samenwerking tussen de betrokken professionals in deze casus. Jij ziet erop toe dat een plan wordt gemaakt voor een duurzame oplossing en dat deze wordt uitgevoerd. Je bent aanwezig bij overleggen en kunt voorzitten wanneer dit gevraagd wordt. Om tot een duurzaam resultaat te komen werk je onder andere samen met verschillende hulpverleningspartijen en de jeugdbescherming. Je houdt blijvend toezicht op de uitvoering van de gezamenlijk gemaakte afspraken op het gebied van kosten en kwaliteit en stuurt bij wanneer nodig. Je werkt samen met de collega die vanuit HLTsamen bij de veiligheid betrokken is, je houdt de wethouder op de hoogte en stemt af wanneer dat nodig is. 

  • Wat vragen wij?

  • Je hebt diepgaande kennis van het Sociaal Domein en dan specifiek van de Jeugdzorgketen, de gecertificeerde instellingen en de jeugdwet.

  • Je hebt veel ervaring op het gebied van zorg en veiligheid en kan goed zelfstandig werken.

  • Je krijgt er energie van om creatieve (maatwerk) oplossingen te bedenken en iets nieuws op te zetten.

  • Je bent enthousiasmerend, kan draagvlak creëren, durft binnen de gegeven kaders beslissingen te nemen, bent kritisch en kan goed onderhandelen.

  • Je bent in staat om in complexe situaties overzicht te bewaren en anderen te activeren.

  • Je hebt het vermogen je in andere belangen en visies in te leven en bent een schakel tussen de betrokken partijen en ieders belang, zonder dat van de gemeente uit het oog te verliezen.

  • Je bent scherp op procedures, termijnen en afspraken.

Je bent flexibele inzetbaar en kan makkelijk op- en afschalen in uren wanneer dit nodig is. Voor de eerste 6 maanden ben je intensief betrokken (min. 4 uur p/w aan de start). Zodra over een oplossing overeengekomen is, is het jouw taak om de afspraken op de lange termijn te monitoren. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten