Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesmanager ITIL (zzp)

Geplaatst 19 mrt. 2024
Project ID: YIS 9153022
Plaats
Groningen
Uren
36 uur/week
Periode
1 jaar
Start: z.s.m.
Einde: 17 mrt. 2025
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 mrt. 2024 13:00

Gemeente Groningen

Duur: zsm start, 1 jaar

Inzet: 36 uur

Schaal 11, CAO Gemeenten.

Graag evt. werkverleden bij de gemeente Groningen vermelden in de motivatie.

Aangeboden uurtarief is all-in, exclusief BTW. Dit tarief geldt voor de duur van de opdrachtbevestiging en evt verlengingen daarvan.

Wij zijn op zoek naar een procesmanager die kan opereren in een complexe en dynamische omgeving. Denk jij dit te kunnen? Dan zijn wij op zoek naar jou. Belangrijk; We zoeken geen service desk proces coördinator maar een (zware) procesmanager die regie kan voeren

Hier werk je aan mee

De team Service management binnen de afdeling IT Service-en Contractmanagement is in beweging. We maken een transitie door van regievoering door generieke service managers naar regievoering door professionals op gebied van ITIL procesmanagement en service delivery management. Dit betekent dat we onze taken uitbreiden en op zoek zijn naar versterking! We zijn op zoek naar medior en senior procesmanagers die regie kunnen voeren op ITIL processen, te weten: incident-, problem-, change-, release-, availability-, capacity-, request fulfillment, service catalogue-, service level-, en service asset and configuration management. Daarnaast zijn we actief in de rol van service integratie.

De Proces Manager zorgt ervoor dat zijn/haar processen goed lopen en steeds verbeteren.

 

Hier ga jij je mee bezig houden

  • Je bent aanspreekpunt voor de Service Delivery Manager voor specifieke procesvragen, dashboarding en rapportages.

  • Je rapporteert gevraagd en ongevraagd over de kwaliteit van jouw processen, met nadruk wanneer deze de toleranties overschrijden, waardoor de continuïteit van diensten naar de klant in gevaar komt. Dit kan via de Service Delivery Manager of naar de klant direct, afhankelijk van de situatie en gemaakte afspraken.

  • Je stuurt op de kwaliteit van de ITIL processen waarvan je proceseigenaar bent en het rapporteren ervan in dashboards.

  • Je neemt eigenaarschap van processen waarvoor je specifiek verantwoordelijk bent, het managen van serviceprocessen en het identificeren van mogelijkheden voor verbeteringen, zodat continue verbetering van de dienstverlening wordt bereikt. Als medior proces manager richt je je voornamelijk op een of enkele van de volgende processen: incident, problem, release, availability, capacity, request fulfillment, service catalogue, service level en service asset and configuration management. Als senior proces manager richt je je voornamelijk op een of enkele van de volgende complexere ITIL processen: change management, service level management, en service integratie.

  • Je vertaalt KPIs en SLAs vanuit de Service Delivery Manager naar concrete dashboards en de bewaking ervan binnen ServiceNOW.

  • Je werkt nauw samen met collega procesmanagers, interne regie afdelingen en externe leveranciers. Je stuurt zodat continuïteit van services wordt gegarandeerd en verbeterd.

  • Je rapporteert over relevante prestatie-indicatoren en managementinformatie in periodieke meetings met klanten en management.

  • Bijhouden van je vakgebied door uitbouwen van ervaring en volgen van vakinhoudelijke training, seminars e.d. behoort tot je werk.

 

Hier kom je te werken

Samen met zo’n 20 collega’s val jij onder de afdeling IT Service- en Contractmanagement van de directie Informatie & Services.

Het team Service management is de spil tussen onze klanten en onze toeleveranciers. Binnen Service Management onderscheiden we 2 rollen die nauw samenwerken:

•       de inhoudelijke Proces Manager voor de diverse ITIL processen,

•       en de Service Delivery Manager, het centrale aanspreekpunt voor onze leverancier(s)/klanten.

 

Hier staan wij voor

Of je nu je handen uit de mouwen steekt voor de mensen van vandaag, of nadenkt over het Groningen van morgen, jouw werk doet ertoe. Hier doe je zinvol werk, met zichtbaar resultaat, voor al onze inwoners. Hier gaan we voor een gezonde omgeving om veilig op te groeien. Een sociale en groene plek waar mensen werken, leven en ondernemen. Een gemeente die vooroploopt in duurzame groei. Hier krijg je alle ruimte. Ruimte om jezelf te zijn, om jezelf uit te dagen en om zinvol werk te doen. Dat is niet altijd eenvoudig, maar altijd interessant. Want we doen het voor onze inwoners.

 

Hier herken jij je in

Heldere communicatie is voor jou vanzelfsprekend. Afspraken zijn bij jou glashelder en je staat erop ze na te komen. Ook neem jij zelf het voortouw om andere collega’s hierin (bij) sturing te geven. In een complex werkveld voel je feilloos de belangen en gevoeligheden aan, waardoor je precies weet wie en wanneer te benaderen om besluitvormingsprocessen in gang te zetten.

  • Je hebt HBO/WO werk- en denkniveau, en je hebt ervaring met het samenwerken in teamverband.

  • Je hebt ervaring met het opstellen van rapportages, zowel voor de klant als voor de eigen organisatie.

  • Je hebt affiniteit met ICT, en hebt een visie op je eigen vakgebied.

  • Je kunt integraal denken en handelen , durft prioriteiten te stellen en bent gericht op het continu verbeteren van jouw dienstverlening naar al jouw afnemers en klanten

  • Je hebt ervaring met Servicemanagement, ITIL3/4, en ServiceNOW ITSM is een pre. Ervaring met ondersteunende tooling die in ServiceNOW kan worden geïntegreerd is een pre (bijvoorbeeld PRTG).


Van een senior verwachten we dat je naast de basis minstens ook 5 jaar in een procesmanagement rol ervaring hebt opgedaan. Diepere practitioner ervaring op het vlak van ITIL behoort tot je bagage.

Je bent benaderbaar, flexibel en zichtbaar voor je collega’s en hebt een proactieve instelling. Daarnaast ben je communicatief sterk en neemt verantwoordelijkheid voor jouw werk. Naast een soepele samenwerking met je directe werkrelaties en collega’s verwachten we ook dat je op management niveau acteert.

Gevraagd en ongevraagd advies wordt verwacht vanuit jouw rol, je kan draagvlak creëren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten