Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider-kwartiermaker lokale preventie-infrastructuur Heemskerk (zzp)

Geplaatst 18 nov. 2024
Project ID: YIS 9170364
Plaats
Heemskerk
Uren
24 uur/week
Periode
7 maanden
Start: 9 dec. 2024
Einde: 30 jun. 2025
Tarief
72 - 86.5 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 22 nov. 2024 18:00

Functieschaal: 10;

Inzet 24 uur per week;

Heeft minimaal 3 jaar ervaring op post-hbo niveau in een soortgelijke functie;

Beschikt over relevante kennis van en ervaring met (wettelijke) bevoegdheden en mogelijkheden van de gemeente, van het sociaal domein en van zorgpartners en hun interventiemogelijkheden;

Gesprekken zijn in de week van 2 december.

Gemeente Heemskerk

Max tarief: € 86,50

Startdatum inzet: 9-12-2024

Einddatum inzet: 30-6-2025



Toelichting:

De uitdagingen van het Integraal zorgakkoord (IZA) vragen om een samenhangend stelsel van zorg, ondersteuning en welzijn, gericht op positieve gezondheid en preventie. Samenwerking tussen het medische en het sociaal domein is hierbij essentieel.

Op gemeente- en wijkniveau is sprake van veel activiteiten en voorzieningen met een (potentieel) preventieve werking. Dit is een bestaande basis, die moet worden versterkt. Preventieve samenwerking wordt bereikt in het samenspel tussen de medische en sociale beroepsbeoefenaars en vraagt om twee vormen van regie: afstemming van individuele casuïstiek met de medische zorg op wijkniveau en procesregie om die afstemming regulier te maken (Op gemeenteniveau). 

Om te komen tot een efficiënte en effectieve werkwijzer voor casus- en procesregie binnen de lokale preventie-infrastructuur zoeken wij een Procesbegeleider/kwartiermaker.

Taak:

  1. In beeld brengen van de bestaande situatie van de samenwerking tussen medisch en sociaal domein, en de behoeften, wensen en grootste urgenties vanuit beide domeinen. Inventarisatie vindt plaats door gesprekken met professionals uit beide domeinen, waarbij wordt voortgebouwd op bestaande samenwerkingsrelaties (zoals het Serviceplein en Welzijn op Recept) en in samenhang met bestaande (lokale) initiatieven;

  2. Het ontwikkelen en structureren van afstemming over casuïstiek tussen de medische eerste lijn en de hulpverleners van het sociaal domein over de vraag hoe de medische en de sociale behoeften samenhangen van inwoners samenhangen en hoe daarbij de professionals het beste op elkaar kunnen inspelen, met als doel het verleggen van patiëntenstromen van medische naar het sociale domein;

  3. Het opzetten of verbeteren van werkprocessen in de samenwerking zoals triage, verwijzing, terugkoppeling, informatiedeling, omgaan met complexe casuïstiek, systematische verbinding met vrijwilligers/mantelzorg etc.;

  4. Bijdragen aan de doorontwikkeling van het Serviceplein in relatie tot de (lokale) preventie infrastructuur met aandacht voor:

    1. de laagdrempelige inloopfunctie ten behoeve van informatie en kortdurende ondersteuning, mede met behulp van vrijwilligers. 

    2. de professionele brede uitvraag voor een adequate inzet van hulp en voorkomen van versnippering.

    3. het bieden van samenhangende hulp in complexe situaties in samenhang met een regiefunctie op casusniveau (sturen op de klantsituatie), met aandacht voor bestaande interne werkwijzen.

    4. het voorzien in procesregie in de lokale situatie (sturen op het veld van samenwerking).

  5. Deelnemen aan het regionale netwerk; aan (sub)regionaal overleg met collega-procesregisseurs van andere gemeente en de regionale programmaregisseurs.

  6. Meedenken over IZA transformatieplannen in ontwikkeling, waarbij de gemeente en maatschappelijke partners betrokken zijn voor zover het gaat om het structureren en bestendigen van de samenwerking tussen medisch en sociaal domein.

  7. Het informeren en betrekken van de Participatieraad bij de ontwikkelingen rondom het IZA in het algemeen en de lokale preventie infrastructuur in het bijzonder.



De procesregisseur/kwartiermaker:

  • beschikt over HBO-plus werk- en denkniveau;

  • heeft minimaal 3 jaar ervaring op post-hbo niveau in een soortgelijke functie;

  • beschikt over relevante kennis van en ervaring met (wettelijke) bevoegdheden en mogelijkheden van de gemeente, van het sociaal domein en van zorgpartners en hun interventiemogelijkheden;

  • heeft affiniteit en ervaring met het coördineren van processen en partners;

  • toont in complexe samenwerkingssituaties leiderschap en daadkracht;

  • is analytisch sterk, resultaatgericht en omgevingsbewust;

  • beschikt over organisatorische kwaliteiten en is gericht op verbinding.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten