Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance procesbegeleider grondstoffenbeleid (zzp)

Geplaatst 16 mrt. 2022
Project ID: YIS 9111220
Plaats
Dordrecht
Uren
16 uur/week
Periode
11 maanden
Start: 11 apr. 2022
Einde: 28 feb. 2023
Tarief
Onbekend

Start: z.s.m.

Aantal uur per week: voorkeur 16 uur

Periode: 11 maanden

Richttarief conform Schaal 12

 

'Werken aan oplossingen die zowel milieu als mens vooruit helpen'. Als dit jou aanspreekt, lees dan zeker verder.

De hoeveelheid gescheiden ingezameld huishoudelijk afval van de gemeente Dordrecht blijft achter bij de lokale en landelijke doelstellingen. 

Mede gezien de stijging van de afvalstoffenbelasting is een aanzienlijke verbetering van de afvalscheiding gewenst. Daarvoor is een nieuw afvalbeleid / grondstoffenbeleid vastgesteld. De gewenste verbetering van afvalscheiding zal worden bereikt door verbetering van de service op gescheiden afvalstromen en verlaging van de service op ongescheiden restafval, met beheersing van de kosten.

Om dit doel te bereiken hebben wij jou nodig in de rol van Procesbegeleider Grondstoffenbeleid.

Dit betreft een opdracht van ongeveer 11 maanden voor 15-16 uur in de week (verlenging mogelijk).

 

Jouw opdracht is om projectmatig het nieuwe grondstoffenbeleid te implementeren.

Samen met HVC Inzameling zullen de resultaten van de inzamelproeven worden beoordeeld en vertaald naar voorstellen voor het nieuwe beleid aan het gemeentebestuur. Afhankelijk van deze besluitvorming worden maatregelen geïmplementeerd. Daarnaast maken binnenkomende beleidsvragen over afval inhoudelijk en over de inzamelproeven specifiek onderdeel uit van het werkveld. In 2021 zijn de eerste maatregelen geïmplementeerd. De verlaging van de service op restafval is reeds doorgevoerd voor de laagbouw met minicontainers voor restafval.

Waar kom je te werken?

Je komt te werken in het cluster Ruimtelijke Kwaliteit. Dit cluster is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het beheer van de ruimtelijke ordening en openbare ruimte van Dordrecht. Dit doet zij door het opstellen van beleid en het organiseren, programmering, ontwerpen, realiseren en beheren op tactisch en operationeel niveau en strategisch niveau. 

Ruimtelijke Kwaliteit bestaat uit 8 teams. Je komt in deze functie te werken in het team 'Wegen, Verlichting en Schone Stad'. Naast jouw 2 naaste collega's van Schone stad werkt je integraal samen met andere gemeentelijke disciplines.

Wat ga je doen?

Je richt je op het ontwerpen, adviseren en begeleiden van een effectief proces voor de uitwerking en implementatie van de maatregelen voor de hoogbouw in het grondstoffenbeleid.

Met dit proces zorg je dat de te nemen maatregelen ten aanzien van de grondstoffeninzameling bij de hoogbouw toekomstbestendig zijn en maatschappelijk en politiek draagvlak hebben. Dit kan worden aangevuld met verdere verbeter maatregelen voor de laagbouw.

In deze fase worden vervolgmaatregelen bij de hoogbouw uitgewerkt en geïmplementeerd. Politieke besluitvorming over het uitgewerkte voorstel, gepland in najaar 2022, is onderdeel van het proces. Met deze aanvullende maatregelen moet de inzameling zijn voorbereid op de invoering van diftar.  

Parallel dient het databeheer voorbereid te worden op de implementatie van diftar. Je draagt zorg voor de interne en externe afstemming hoe databeheer en data uitwisseling moet plaatsvinden om diftar mogelijk te maken (doelmatig en rechtmatig).

Om je doel te halen participeer je bij de lopende inzamelprojecten en overleggen en presenteer je de resultaten in voorstellen naar het gemeentebestuur.

  

Wat neem je mee?

·       Minimaal een relevante afgeronde Hbo opleiding;

·       Meerjarige en recente werkervaring in de rol van procesbegeleider en met projectmatig werken in grote ondernemingen;

·       Je beschikt over de kennis m.b.t. de nieuwste ontwikkelingen over afvalscheiding;

·       Je pakt uitdagingen integraal aan en hebt aantoonbare ervaring met het succesvol doorlopen van bestuurlijk processen;

·       Je beschikt over een goede mondelinge- en schriftelijke communicatieve vaardigheden;

 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten