Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance privacy officer (zzp)

Geplaatst 28 aug. 2024
Project ID: YIS 9164704
Plaats
Ouder-Amstel
Uren
24 uur/week
Periode
4 maanden
Start: z.s.m.
Einde: 31 dec. 2024
Tarief
83 - 100 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 6 sep. 2024 17:00

Startdatum: Z.s.m.

Einddatum: Einde jaar

Tarief: €83 - 100,50

Bedrijf: Duo+

Uren per week: 24,00

Standplaats: Ouder-Amstel

Max tarief: € 100,-



Het team Informatieveiligheid valt binnen de stafafdeling en bestaat uit vier medewerkers, CISO, FG en twee Privacy-officers. Dit team houdt zich bezig met informatiebeveiliging in de breedste zin van het woord voor de gemeenten Diemen, Uithoorn, Ouder-Amstel en de uitvoeringsorganisatie Duo+.

 

Wat ga je doen?

In je functie van privacy officer/information officer heb je diverse rollen, van adviserend, uitvoerend tot administratief. Je bent als specialist breed inzetbaar op het kennisgebied van privacy en informatieveiligheid. Door de constante ontwikkeling zijn er altijd uitdagingen waardoor geen enkele dag het zelfde is.

Het team Informatieveiligheid team wil informatieveiligheid en privacy naar een hoger niveau tillen. Daarvoor houd jij je onder meer bezig met de implementatie van de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) en Baseline Informatiebeveiliging Overheid (BIO) strategisch en tactisch beleid, en de procedures en processen die hieraan gekoppeld zijn.

 

Je overige werkzaamheden bestaan uit:

· Het vertalen van wet- en regelgeving naar concern-brede kaders;

· Het ondersteunen van, (door)ontwikkelen en borgen van het privacy bewustzijn;

· Het proactief werken aan de optimalisatie en uitvoeren van DPIA;

· Het administreren van o.a. register van verwerkingen, datalekken, klachten/verzoeken van betrokkene, verwerkingsovereenkomsten, data protection impact assessment (DPIA) etc;

· Contacten onderhouden met afgevaardigden van de diverse afdelingen;

· Ondersteunen bij audits van Eenduidige Normatiek Single Information Audit (ENSIA) en Wet politiegegevens (Wpg).

 

Vanwege het vertrek van een van de privacy-officers is dit het juiste moment om een professionaliseringsslag te slaan. Binnen enkele weken wordt er een AVG-scan uitgevoerd, waar mogelijk extra taken uit naar voren komen om een verbeterslag te maken (zoals het maken van een privacy managementplan).

 Jij neemt mee:

Door je ruime werkervaring heb je een goed gevoel voor onderlinge verhoudingen ontwikkeld en weet je je weg te vinden in complexe organisaties.

Je bent integer, professioneel, communicatief en nauwgezet. Je beschikt over ruime vakinhoudelijke kennis van de privacy wetgeving (AVG), ben je bekend met de maatregelen die genoemd staan in de BIO en hebt juridische kennis. Je vindt het leuk om diverse rollen te combineren.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten