Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance privacy officer (zzp)

Geplaatst 21 feb. 2023
Project ID: YIS 9128921
Plaats
Nieuwerkerk aan den IJssel, Zuid-Holland
Uren
16 uur/week
Periode
6 maanden
Start: 6 mrt. 2023
Einde: 6 sep. 2023
Tarief
Onbekend
Uiterste voorsteldatum: 28 feb. 2023 13:00

Startdatum zsm

Duur opdracht: t/m 31-12-2023

Aantal uur per week: 16 uur per week

Indicatie uurtarief: 105 euro per uur

Variabele werktijden en thuiswerken behoren tot de mogelijkheden


Vind jij de bescherming van persoonsgegevens ook zo interessant? Word jij enthousiast van het meenemen van collega’s in het reilen en zeilen van privacy? Word dan privacy officer bij Zuidplas!

Zuidplas: de gemeente die je laat groeien!

Zuidplas is een fusiegemeente die bestaat uit de dorpen Moerkapelle, Moordrecht, Nieuwerkerk aan den IJssel en Zevenhuizen. We bestaan pas 11 jaar, en net als een echte tiener groeien we hard. Dat biedt kansen: in je dagelijks werk én voor je carrière. Door onze ligging tussen Rotterdam en Gouda kun je jezelf ook aan grootstedelijke vraagstukken wagen. En de regio Midden-Holland waarin we ons bevinden, is eigenlijk een soort Nederland in het klein. Met een interessant speelveld, zowel politiek als geografisch.

 

Zuidplas groeit de komende jaren flink in inwoneraantal en daarmee ook in het aantal collega’s in de organisatie. We staan voor uitdagende opgaven en passen onze werkwijze aan de vragen vanuit de samenleving aan. Om aan te sluiten op die ontwikkelingen is op interactieve manier een concernplan Zuidplas Groeit! en veranderplan gemaakt, inclusief een nieuwe organisatievisie voor Zuidplas. De organisatieontwikkeling heeft als stip op de horizon de hoofdopgaven: Opgavegericht, Zelforganiserend, Slagvaardig en Wendbaar en is nog in volle gang.

Privacy is onderdeel van het team juridische zaken & Inkoop binnen het cluster Communicatie, HR, JZ & Inkoop. Je werkt daarnaast nauw samen met de CISO en de FG van onze gemeente. Ook met de collega’s binnen de organisatie die zich vanuit hun rol veel bezig houden met privacy ben je in contact.

Je bent voorzitter van het team Privacy en Informatiebeveiliging waaraan vertegenwoordigers (ambassadeurs) vanuit de andere domeinen deelnemen. 

Hoe kunnen we verder professionaliseren op het gebied van privacy? Hoe zorgen we ervoor dat we gaan voldoen aan alle aspecten van de AVG? Hoe zorgen we ervoor dat al onze collega’s zich bewust zijn van privacy gevoelige informatie?

Zomaar een paar belangrijke vragen waar we bij de gemeente Zuidplas een antwoord op moeten vinden. 

Als privacy officer ben je verantwoordelijk voor het algemene privacybeleid en de bijbehorende procedures. Je adviseert over het privacybeleid, de procedures en de werkprocessen van de clusters en teams. En je adviseert, samen met de CISO, over het afsluiten van (verwerkers)overeenkomsten met externe partijen.

 

Je bent betrokken bij de analyses om de privacyrisico’s in beeld te brengen (Data Privacy Impact Assessments – DPIA’s) en je beheert diverse registers zoals het verwerkingsregister en het register van datalekken.

 

Je zorgt voor het vergroten van het privacy bewustzijn van de organisatie, werkt mee aan het zorgvuldig en veilig verwerken van persoonsgegevens en bent onze interne vraagbaak over privacyvraagstukken en –wetgeving. Je doet dit in nauwe samenwerking met de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en de Chief Information Security Officer (CISO).

Je (dagelijkse) activiteiten bestaan onder meer uit:

·        Het actualiseren en bewaken van het privacy beleid;

·        Adviseren over de toepassing van het beleid en het signaleren van afwijkingen;

·        Het actief bijdragen aan en stimuleren van privacy bewustwording binnen de organisatie;

·        Het beantwoorden van adviesvragen vanuit de organisatie over privacy;

·        Het coördineren van het proces rondom datalekken, inclusief afstemming met de Functionaris Gegevensbescherming (FG) en het indien nodig melden aan betrokkenen en de Autoriteit Persoonsgegevens;

·        Het in kaart brengen van privacy risico’s door middel van Data Protection Impact Assessments (DPIA’s) en waar nodig ondersteunen bij de implementatie van beheersmaatregelen;


Functie-eisen:

·        Je hebt HBO werk- en denkniveau

·        Je hebt relevante en aantoonbare kennis en ervaring op het gebied van privacy en/of gegevensbescherming. Je bent al specialist of je wil er graag één worden.

·        Je hebt zin om te gaan bouwen aan privacy bewustzijn binnen onze organisatie

·        Je bent consciëntieus en accuraat en pakt processen vanuit zorgvuldigheid op

·        Je houdt ervan om actief verbinding te zoeken met collega’s 

·        Enkele jaren ervaring op het gebied van privacy en/of met de rol van privacy officer in de publieke sector is een pré

·        Je kunt een Verklaring Omtrent Gedrag overleggen.

De duur van de opdracht is tot aan het einde van het jaar. Daarnaast ben je verzekerd van een leuke en uitdagende opdracht bij de Gemeente Zuidplas. Wij werken Hybride waardoor variabele werktijden en thuiswerken tot de mogelijkheden behoord. 

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten