Je kunt je via Gemeenteprojecten alleen als ZZP'er en op persoonlijke titel voor deze freelance (interim) opdracht inschrijven. Belangrijk: ZZP = eenmanszaak of BV met DGA, andere vormen zoals VOF, Stichting, Maatschap, etc. kunnen niet! Het is ook niet de bedoeling rechtstreeks met de gemeente contact op te nemen (dit op uitdrukkelijk verzoek van de gemeenten zelf).

Gemeenteprojecten

Freelance p&o adviseur (zzp)

Geplaatst 13 jul. 2023
Project ID: YIS 9136751
Plaats
Venlo, Hybride
Uren
36 uur/week
Periode
4 maanden
Start: 1 sep. 2023
Einde: 31 dec. 2023
Tarief
75 - 95 €/uur
Uiterste voorsteldatum: 10 aug. 2023 14:00

Schaal: 11 

Uren per week: 32 - 36

Duur: 3 tot 6 maanden

Tarief: €75 - €88,50

Gesprekken vinden plaats op: 18/08/2023 tussen 9.00 uur en 11.00 uur en tussen 13.00 uur en 17:00 uur.



Wat ga je doen?


Jij bent sparringpartner en eerste aanspreekpunt voor het management op tactisch niveau. Als het centrale figuur binnen P&O schakel tussen P&O en de rest van de organisatie. Het leuke aan deze rol is dat jij het management adviseert en begeleidt bij zowel (team)ontwikkelvraagstukken als bij complexe casuïstiek. In nauwe samenwerking met je P&O-collega’s stel jij jaarlijks, samen met het management, een P&O-plan op en help je actief mee met de uitvoering daarvan. Je doet dit systematisch en op basis van P&O-data. Zo lever je maatwerk per team en ben je steeds gericht op de afgesproken resultaten. Daarnaast zorg je dat centrale P&O thema’s goed landen in de organisatie en lever je vanuit de dagelijkse praktijk input voor nieuw of aangepast beleid. Vanuit jouw regierol zoek je actief de verbinding met collega’s binnen P&O, P&O adviseurs, collega's personeelsadministratie en met diverse P&O specialisten in het team.

 


Als P&O adviseur


  • Adviseer je het management over organisatieontwikkeling, (strategische) personeelsplanning, teamplannen, de toepassing van P&O-beleid en -instrumenten en functieonderhoud.

  • Analyseer je P&O-data en de input van P&O-collega’s met betrekking tot signalen, trends en ontwikkelingen. Je adviseert naar aanleiding daarvan over P&O-plannen en interventies.

  • Adviseer je over de doorvertaling van het teamplan naar individuele resultaat- en ontwikkelafspraken. Zo ondersteun je het management bij de uitvoering van de gesprekscyclus.

  • Begeleid je projecten betreffende organisatie-inrichting en/of reorganisatie, inclusief de veranderkundige aspecten, communicatie en medezeggenschap.

  • Faciliteer je team-ontwikkeltrajecten.

  • Adviseer je het management over capaciteitsvraagstukken, ben je actief betrokken bij de selectie voor sleutelposities en adviseer je over toepassing van arbeidsvoorwaarden.

  • Adviseer je bij complexe casuïstiek op het gebied van (dis)functioneren, verzuim, arbeidsconflicten, integriteit en verwijtbaar handelen.

  • Lever je een inhoudelijke bijdrage aan de projectmatige ontwikkeling van P&O-beleid en -instrumentarium en begeleid je de implementatie van nieuw P&O-beleid of -instrumentarium bij jouw eigen accounts.

Wat neem je mee?


  • Een afgeronde hbo-opleiding op het gebied van HRM

  • Ervaring met het adviseren van lijnmanagement over tactische vraagstukken, organisatieontwikkeling en complexe casuïstiek

  • Ervaring met projectmatig werken en met interpretatie van P&O-cijfers

  • Brede kennis van P&O, met een focus op organisatiekunde, verandermanagement en projectmanagement.

 


Onmisbare competenties voor deze functie zijn:


Oordeelsvorming: Je weet feiten en mogelijke handelswijzen in het licht van de juiste criteria zorgvuldig tegen elkaar afwegen.

Organisatiesensitiviteit: Je bent je bewust van de effecten van keuzes, beslissingen en/of activiteiten op de gehele organisatie en onderdelen daarvan.

de klant te onderzoeken en hiernaar te handelen, zonder het eigen zakelijk belang te kort te doen.

Resultaatgerichtheid: Je weet concrete en gerichte acties te ondernemen om beoogde doelstellingen te behalen of te overstijgen.

Waar kom je te werken?

Team P&O bestaat uit een ambitieus team van ruim 30 collega’s en is hard en enthousiast bezig met een professionaliseringsslag en een vernieuwd dienstverleningsmodel. We leveren zeer gevarieerde P&O-diensten. Ook ontwikkelen we beleid en instrumenten om bij te dragen aan een vitale, betrokken en professionele organisatie. We zijn hard op weg een team te worden met stevige en gewaardeerde gesprekspartners die proactief handelen en gaan voor kwaliteit.



Werken voor Venlo:


Werken voor Venlo betekent werken voor de grootste gemeente in Noord-Limburg mét meer dan 100.000 inwoners. We zoeken betrokken medewerkers die resultaten boeken op een slimme manier. Samen met collega's en anderen bedenk je eenvoudige oplossingen. Werken voor Venlo betekent werken in een centrumgemeente met een sterke maakindustrie, veelzijdige Agri & Food activiteiten en een logistieke hotspot op het kruispunt met het Duitse achterland. We zetten in op kenniseconomie en Cradle to Cradle. Bij de gemeente Venlo werken ongeveer 1100 bevlogen medewerkers verdeeld over 28 teams. Medewerker die allemaal hetzelfde DNA delen: professioneel, betrokken en vitaal.

Soortgelijke projecten

+ Bekijk alle projecten